ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πρόστιμο 200.000 ευρώ για το Financial Fair Play

Πρόστιμο 200.000 ευρώ για το Financial Fair Play

Ο Παναθηναϊκός κατέληξε σε συμβιβασμό με την UEFA για παραβιάσεις που αφορούν το Financial Fair Play και έλαβε συγκεκριμένη ημερομηνία για να παρουσιάσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξακολουθεί να διανύει δύσκολες ημέρες όσον αφορά τα οικονομικά της και θα επιβαρυνθεί περαιτέρω από το πρόστιμο των 100.000 ευρώ που της επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague.

Ωστόσο, θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο, αφού θα κληθεί να πληρώσει άλλο ένα ποσό που αφορά τις "αμαρτίες" του παρελθόντος, μετά το συμβιβαστικό έγγραφο που υπέγραψε με τον επιθεωρητή του Financial Control Body της UEFA.

Συγκεκριμένα, θα καταβάλλει 200.000 ευρώ για τη μη τήρηση του Financial Fair Play τις προηγούμενες ποδοσφαιρικές σεζόν και κυρίως για τη σεζόν 2013-2014, όταν και δεν έλαβε άδεια συμμετοχής στο Europa League.

Παράλληλα, με βάση το memorandum που συνήφθη την Τετάρτη 25/2, αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρουσιάσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό στον τελικό έλεγχο της σεζόν 2015 - 2016 (τον Ιούνιο του 2016), με βάση τις προϋποθέσεις που θέτει το CLFFPR.

Οι όροι της συμφωνίας επισημαίνουν ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τίθεται υπό αυστηρό monitoring από το Financial Control Body και στην περίπτωση που παραβιάσει τις κείμενες διατάξεις, θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.

Στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός δεν είχε τηρήσει το Financial Fair Play και είχε κληθεί για εξηγήσεις από την UEFA, όμως στη Νιόν αναγνώρισαν τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την ΠΑΕ για την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ και για αυτό έδειξαν πνεύμα συνεργασίας μέσω αυτής της σύμβασης.

Εκτός από τον Παναθηναϊκό, σε συμβιβασμούς με την UEFA κατέληξαν η Χαλ Σίτι, η Ρουχ Χορζόφ και η Χαποέλ Τελ Αβίβ.

Παρακάτω, παρατίθεται το κείμενο της συμφωνίας...

Πρόστιμο 200.000 ευρώ για το Financial Fair Play
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ