ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πράσινο φως από την Κυβέρνηση για το "Athens Alive"

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσιπρα με την Πρόεδρο της Εσθονίας Κέρστι Κάλιουλαϊντ, Παρασκευή 18 Μαϊου 2018
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσιπρα με την Πρόεδρο της Εσθονίας Κέρστι Κάλιουλαϊντ, Παρασκευή 18 Μαϊου 2018 EUROKINISSI

Από την πλευρά της Κυβέρνησης τονίζεται ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του συντελεστή δόμηση στο ΟΑΚΑ για να προχωρήσει το "Athens Alive".

Θετική ήταν η αντίδραση της Κυβέρνησης στο πλάνο που κατέθεσαν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του για το "Athens Alive". Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που υπήρξε θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του συντελεστή δόμηση στο ΟΑΚΑ για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο.

Επιπρόσθετα θα εξεταστεί και η δυνατότητα διαφοροποιήσεων στις επιτρεπόμενες χρήσεις γης με δυνατότητα χωροθέτησης χρήσεων αθλητισμού, αναψυχής, τουρισμού και περιορισμένων εμπορικών χρήσεων για την εξυπηρέτηση της περιοχής.

Συγκεκριμένα η σχετική ενημέρωση αναφέρει: "Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ με ένα σύγχρονο σχέδιο που θα αναβαθμίζει τις λειτουργίες στην ευρύτερη περιοχή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα εντάσσεται στο σχέδιο ανάπτυξης της Αττικής.

Για το λόγο αυτό θα προχωρήσει η εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το σύνολο της περιοχής, όπου θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του επιτρεπόμενου Συντελεστή Δόμησης, στο πλαίσιο του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, καθώς και ορισμένες διαφοροποιήσεις στις επιτρεπόμενες χρήσεις γης με δυνατότητα χωροθέτησης χρήσεων αθλητισμού, αναψυχής, τουρισμού και περιορισμένων εμπορικών χρήσεων για την εξυπηρέτηση της περιοχής".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ