ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πολλοί οι "ένοχοι" για την βαριά ήττα στην Τούμπα

Πολλοί οι "ένοχοι" για την βαριά ήττα στην Τούμπα
Αναστασίου Φύσσας Βόκολος Σαραβάκος INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου ανέλαβε τις ευθύνες για την ήττα από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την έως τώρα εικόνα των πρασίνων. Τα λάθη των παικτών και οι ευθύνες που βαραίνουν τη διοίκηση και τους ανθρώπους του "τριφυλλιού".

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με το πρώτο γκολ να προέρχεται από ανύπαρκτο πέναλτι, όμως στη συνέχεια κατέρρευσε δεχόμενος άλλα δυο τέρματα. Μετά το τέλος του αγώνα ο Γιάννης Αναστάσιου έσπευσε να αναλάβει τις ευθύνες του και μάλιστα δις.

Κάτι που έως τώρα δεν είχε συμβεί σε τέτοιο βαθμό από τον 42χρονο τεχνικό. Και όντως ο προπονητής του τριφυλλιού έχει ευθύνες για το κακό πρόσωπο του Παναθηναϊκού στην Τούμπα.

Τόσο για τη μια τελική στο πρώτο ημίχρονο αλλά και για το γεγονός ότι για πρώτη φορά, ουσιαστικά, φέτος ήξερε από πριν τι θα αντιμετωπίσει. Και αυτό δεν άλλαξε με την έναρξη του αγώνα. Δεν υπήρχε δηλαδή λόγος να αλλάξει τα πλάνα του, με την σέντρα, όπως για παράδειγμα συνέβη κόντρα σε Καλλονή, Λεβαδειακό, Πλατανιά, ΠΑΣ Γιάννινα. Καθώς πριν από τα συγκεκριμένα ματς προετοίμαζε τους παίκτες του για να αντιμετωπίσει ομάδες που παίζουν με τέσσερις αμυντικούς σε όλα τους τα παιχνίδια, δύσκολα ή μη, και τελικά παρατάχθηκαν στο χορτάρι κόντρα στο τριφύλλι με τρία στόπερ και διαφορετικό σύστημα.

Ενόψει ΠΑΟΚ, λοιπόν, γνώριζε τι θα αντιμετωπίσει, αλλά το πλάνο που ετοίμασε δεν του βγήκε. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ότι μέχρι το πέναλτι όλα πήγαιναν βάσει του πλάνου!

Δηλαδή η τακτική του ήταν να καταστρέψει ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι; Να περιμένει πίσω από το κέντρο τον ΠΑΟΚ και να διώχνει την μπάλα; Να μην απειλήσει καθόλου στο πρώτο ημίχρονο σε κανονική ροή αγώνα και να περιμένει ένα στημένο; 'Η να πάει με το μηδέν στο ημίχρονο και να χτυπήσει στο δεύτερο μέρος;

Αυτό δεν είναι Παναθηναϊκός. Και κάτι που καταλογίζουν οι περισσότεροι φίλοι του τριφυλλιού στον Έλληνα τεχνικό, όταν μιλούν καθαρά για το αγωνιστικό κομμάτι μιας ομάδας είναι το γεγονός ότι μιλάμε για παίκτες που ουσιαστικά είναι μαζί τρία χρόνια και αυτό δεν φαίνεται σε καμία περίπτωση μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ευθύνες έχουν και οι παίκτες

Φυσικά άμοιροι ευθυνών δεν είναι και οι παίκτες. Ιδίως στο ματς με τον ΠΑΟΚ έκαναν πολλά λάθη και αυτό είχε το θάρρος να το ομολογήσει με τον καλύτερο τρόπο ο Νίκος Καρέλης, ο οποίος σημείωσε ότι από δυο λάθη, ένα δικό του και ένα του Ταυλαρίδη προήλθαν και τα δυο πρώτα γκολ του ΠΑΟΚ. Τι να κάνει εκεί ο Αναστασίου; Να πει του Καρέλη μην πας με την πλάτη στην μπάλα ή να πει στον Ταυλαρίδη να μην σαστίσει και να διώξει την μπάλα.

Αν οι πράσινοι κρατούσαν το μηδέν και δεν πλήρωναν τα λάθη τους, η πίεση των γηπεδούχων όσο περνούσε η ώρα θα λειτουργούσε υπέρ τους και αυτό το γνωρίζουν καλά οι πράσινοι.

Δυο μεταγραφές στην 18αδα

Αγωνιστικά η διοίκηση, ο ποδοσφαιρικός διευθυντής, ο τεχνικός διευθυντής και ο γιατρός της ομάδας δεν παίζουν μπάλα. Οπότε δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν κάτι στο 3-1 από τον ΠΑΟΚ. Έχουν και αυτοί όμως τις ευθύνες τους για την έως τώρα εικόνα των πρασίνων.

Όπως άλλωστε είχε γράψει προ ημερών και ο Γιάννης Αλαφούζος, ότι όλοι μαζί αναλαμβάνουν τις ευθύνες για την μεταγραφή του Εσιέν και το γεγονός πως ο Γκανέζος δεν έχει πατήσει στο χορτάρι, έχοντας φτάσει σχεδόν στο Νοέμβρη. Όλοι μαζί φταίνε επίσης και για το γεγονός ότι στην 18αδα της Τούμπας ήταν μόλις δυο νεοαποκτηθέντες. Οι Αμπεντ, Τελάντερ, από τους οκτώ που ήρθαν το καλοκαίρι στην ομάδα.

Οι Φύσσας, Βοκόλος ήταν εκείνοι που ανέλαβαν να τρέξουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, ολοκληρώνοντας τον σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μέχρι στιγμής, βέβαια, το τρέξιμο δεν έχει ωφελήσει καθόλου τους πράσινους, καθώς ο Παναθηναϊκός στηρίζεται ακόμα αποκλειστικά στην περσινή ενδεκάδα με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Όσο για το ιατρικό τιμ δεν είναι μόνο το θέμα του Εσιέν που καίει από την αρχή της περιόδου αλλά και το έχει συμβεί με τον Βέμερ, με τον Λουντ και πολλές ακόμη μικρές λεπτομέρειες.

Μένει να δούμε τώρα αν η διοίκηση και οι Φύσσας, Βόκολος προβούν σε ριζοσπαστικές αλλαγές ή θα συνεχίσουν να στηρίζουν το πλάνο και φυσικά τον Γιάννη Αναστασίου η όχι ώστε να βρεθεί και κάποιος να πληρώσει το μάρμαρο.

Δεν αποκλείεται επίσκεψη οπαδών στο Κορωπί

Η επιστροφή της ομάδας από την Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Δευτέρας συνοδεύτηκε από την παρουσία λιγοστών φίλων του τριφυλλιού στο αεροδρόμιο. Δεν ξεπερνούσαν τους δεκαπέντε με αποτέλεσμα οι οποίες αντιδράσεις και φωνές να είναι από μακριά και την ώρα που οι πράσινοι έμπαιναν στο πούλμαν. Δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε όμως να υπάρξει επίσκεψη των οργανωμένων στο αθλητικό κέντρο των πρασίνων και φυσικά τις αντιδράσεις στο ματς της Τετάρτης με τον Λεβαδειακό. Κάτι που ήδη έχει γίνει δυο φορές.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την πτήση των πρασίνων, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές δεν είχαν όρεξη για πολλά. Οι Γιάννης Αναστασίου και Λεωνίδας Βόκολος κάθισαν δίπλα-δίπλα, ενώ κοντά τους βρέθηκε ο Δημήτρης Σαραβάκος, χωρίς να ανταλλάξουν πολλές κουβέντες για το παιχνίδι.

Λίγο πιο εκεί και ο Τάκης Φύσσας, έχοντας δίπλα του άλλα στελέχη των πράσινων. Δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε τις επόμενες ώρες μια σύσκεψη ανάμεσα σε Αλαφούζο, Φύσσα, Βόκολο, Αναστασίου και Σαραβάκο ώστε για μια ακόμη φορά τη φετινή σεζόν να πουν τι φταίει. Οι κουβέντες όμως, όπως έχει φανεί φέτος, δεν έχουν φέρει αποτελέσματα στον Παναθηναϊκό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ