ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πόκερ για Ζέκα και χαφ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΚΟΡΤΡΑΙΚ (Eurokinissi Sports)
Ζέκα EUROKINISSI SPORTS

Η Κοπεγχάγη θα επανέλθει με βελτιωμένη πρόταση στον Παναθηναϊκό, όλα ανοιχτά για την πώληση του Πορτογάλου, ετοιμάζονται για μεταγραφή μέσου οι "πράσινοι".

Η Κοπεγχάγη σκοπεύει να προσεγγίσει ξανά τον Παναθηναϊκό για τον Κάρλος Ζέκα, όπως ισχυρίζονται οι Δανοί ρεπόρτερ τη Δευτέρα (21/8). Ο προπονητής, Στάλε Σολμπάκεν επιμένει για τον Πορτογάλο χαφ, αφού θεωρεί ότι έχει την εμπειρία και τις δυνατότητες για να "θωρακίσει" τη μεσαία γραμμή του και έχει ζητήσει από τη διοίκηση να ολοκληρώσει τη μεταγραφή.

Βέβαια, η επίτευξη της συμφωνίας σχετίζεται πρωτίστως με το οικονομικό. Στη Δανία διαβεβαιώνουν ότι η Κοπεγχάγη δεν πρόκειται να πληρώσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ και σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσει τα 3 εκατομμύρια. Συνεπώς, αν ο Παναθηναϊκός εμμείνει στις απαιτήσεις του, δεν πρόκειται να προκύψει συμβιβασμός.

Ωστόσο, το "όπλο" της Κοπεγχάγης είναι ο ίδιος ο Ζέκα, όπως υποστηρίζουν οι Δανοί. Θεωρούν ότι ο αρχηγός του Τριφυλλιού θα πιέσει για την παραχώρηση του, διότι εκτιμά πως δύσκολα θα βρει ανάλογες αποδοχές στο μέλλον, με αυτές που του προτείνει η πρωταθλήτρια Δανίας. Το προτεινόμενο ποσό φέρεται κατά τους Δανούς να είναι 7,5 εκατομμύρια κορώνες ή αλλιώς, 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως, ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο για 900.000 ευρώ. Επομένως, η Κοπεγχάγη θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της στον Παναθηναϊκό και θα περιμένει να τελεσφορήσει η πίεση του Ζέκα, αν ασφαλώς ο Πορτογάλος αποφασίσει να "πιέσει" τον Παναθηναϊκό. Διότι, παρότι λαμβάνει από τον Παναθηναϊκό 600.000 ευρώ ετησίως, δικαίωμα προσφυγής δεν έχει, όπως είχε επί παραδείγματι ο Μάρκους Μπεργκ...

Σύμφωνα με τους Δανούς δημοσιογράφους, ο Ζέκα έχει λάβει πληροφορίες για το ρόλο που θα έχει στην Κοπεγχάγη και σε συνδυασμό με τα χρήματα και τις συνεχόμενες παρουσίες της δανέζικης ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει "ψηθεί" για τη μετακόμιση. Το ζητούμενο είναι η διαχείριση του θέματος από τον Παναθηναϊκό, ώστε να μην δημιουργηθεί μία νέα "Μπεργκιάδα".

Εξυπακούεται πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θα ήθελε να χάσει τον βασικό αμυντικό χαφ του και μία από τις ελάχιστες προσωπικότητες του ρόστερ. Όμως, προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα και με τους συνεργάτες του, εξετάζουν "εξάρια" που έχουν προταθεί τις τελευταίες μέρες, στον απόηχο της πιθανής αποχώρησης του Ζέκα. Σε κάθε περίπτωση, εξελίξεις δύσολα θα προκύψουν πριν την Τετάρτη (23/8), όταν η Κοπεγχάγη υποδέχεται την Καραμπάγκ στο πλαίσιο των play offs του Champions League, με στόχο την ανατροπή του 1-0, σκορ με το οποίο είχε ηττηθεί στο Αζερμπαϊτζάν. Όμως ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να γίνει νέα επαφή Γκονσάλβες - Παναθηναϊκού πριν από τη ρεβάνς...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ