ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ποινή τριών αγωνιστικών για Γουακάσο και "τσουχτερό" πρόστιμο από UEFA

Ποινή τριών αγωνιστικών για Γουακάσο και "τσουχτερό" πρόστιμο από UEFA
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Πειθαρχικό Οργανο της UEFA, επέβαλε τιμωρία 3 αγωνιστικών στον Γουακάσο, για την απευθείας αποβολή του στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Άγιαξ, ενώ επιβλήθηκε υψηλό πρόστιμο 61.000 ευρώ. Η απειλή για τη Λεωφόρο.

Το Πειθαρχικό Οργανο της UEFA επέβαλε τιμωρία 3 αγωνιστικών στον Μουμπάρακ Γουακάσο για την απευθείας αποβολή του στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Άγιαξ απ’ τον Αγγλο διαιτητή, Αντρέ Μάρινερ. Έτσι, λοιπόν, ο Γκανέζος μέσος, που έχασε ήδη το ματς με τη Θέλτα, θα κληθεί να απουσιάσει κι απ’ τα δύο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης.

Εξάλλου, το Πειθαρχικό Όργανο Ελέγχου και Ηθικής της UEFA γνωστοποίησε τις πειθαρχικές αποφάσεις της για τον αγώνα με τον "Αίαντα" στο "Απόστολος Νικολαΐδης", επιβάλλοντας στους "πράσινους" πρόστιμο 61.000 ευρώ. Ο Σκωτσέζος παρατηρητής της UEFA, Σκοτ Στράθερς, συνέταξε μια πολύ σκληρή έκθεση με 10 σημεία και γι' αυτό επιβλήθηκε τόσο μεγάλο πρόστιμο στο "τριφύλλι".

Η έκθεση περιελάμβανε:

-Ανάρμοστη συμπεριφορά ομάδας (5 κάρτες και πλέον): Αρθρο 15 (4) του Πειθαρχικού Κώδικα.

-Ανεπαρκής οργάνωση: Αρθρο 11 (1).

-Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο: Αρθρο 16 (2).

-Καθυστερημένο εναρκτήριο λάκτισμα: Αρθρο 11 (2). Επ’ αυτού ο Παναθηναϊκός δέχθηκε αυστηρή προειδοποίηση, επειδή το ματς άργησε να αρχίσει κατά ένα λεπτό!

-Μπλοκαρισμένες σκάλες: Ασφάλεια/Στάδια.

-Άναμμα πυροτεχνημάτων: Αρθρο 16 (2).

-Πέταγμα αντικειμένων: Αρθρο 16 (2).

-Χρήση λέιζερ: Αρθρο 16 (2)

-Ανάρμοστη συμπεριφορά στελεχών: Αρθρο 11 (2).

-Απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η απειλή για τη Λεωφόρο

Τέλος, φέρεται πως υπάρχουν "φωνές" μέσα απ’ την UEFA που πιέζουν καταστάσεις προκειμένου να δώσει ο Παναθηναϊκός τα επόμενα δύο ευρωπαϊκά του παιχνίδια στο ΟΑΚΑ και όχι στο "Απόστολος Νικολαϊδης". Σενάριο πολύ ακραίο, που πάντως έχει πέσει στο τραπέζι. Οι πιθανότητες φαντάζουν μάλλον μικρές για να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά στο "τριφύλλι" περιμένουν να δουν.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ