ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πήρε το ελληνικό διαβατήριο ο Ζέκα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΟ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ζέκα πήρε το πολυπόθητο Ελληνικό διαβατήριο για το οποίο είχε κάνει αίτηση εδώ και αρκετό καιρό και μπορεί πλέον να υπολογίζεται ως Έλληνας και να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος. Περήφανος ο Πορτογάλος με την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Έλληνας πολίτης είναι από την Τετάρτη 8 Μαρτίου ο Κάρλος Ζέκα καθώς ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πολιτογραφήθηκε Έλληνας και πλέον έχει το πολυπόθητο ελληνικό διαβατήριο στα χέρια του.

Αυτό σημαίνει πως πλέον θα μπορεί να αγωνιστεί και με την Εθνική Ελλάδος και το μόνο που απομένει είναι η ορκωμοσία του. Αυτή δεν αποκλείεται να γίνει άμεσα με την ΕΠΟ να τρέξει και άλλο την διαδικασία προκειμένου ο Ζέκα να τεθεί στην διάθεση του Σκίμπε για το ματς με τους Βέλγους στις 25 Μαρτίου. Αλλιώς θα είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση με την Βοσνία στις 9 Ιουνίου.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αφού ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη εξέλιξη με δήλωση του στην ιστοσελίδα του τριφυλλιού εξέφρασε την περηφάνια του και τη χαρά του που πλέον είναι Έλληνας πολίτης και χαρακτήρισε όνειρο του να παίξει στην Εθνική Ελλάδος.

Η σχετική ανακοίνωση της πράσινης ΠΑΕ και η δήλωση του Ζέκα αναφέρει:

"Και με τη... βούλα της ελληνικής κυβέρνησης ο Ζέκα από σήμερα πολιτογραφήθηκε Έλληνας! Απομένει η ορκωμοσία προκειμένου να ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος έτσι ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας.

Λίγο μετά την πληροφόρηση για την πολιτογράφησή του, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δήλωσε στο site της ομάδας: «Νιώθω πολύ περήφανος και πολύ χαρούμενος που πήρα την ελληνική υπηκοότητα. Είναι κάτι που το ήθελα καιρό. Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα όλοι με υποδέχθηκαν με θέρμη και με αποδέχθηκαν.

Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Χρειάζεται να ορκιστώ για ολοκληρωθεί η διαδικασία και εφόσον γίνει αυτό θα μπορέσω να παίξω στην Εθνική Ελλάδας.

Ένα όνειρό μου έγινε πραγματικότητα αφού με το ελληνικό διαβατήριο πλέον θα έχω δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας. Επιπλέον ήταν όνειρό μου να βοηθήσω την Ελλάδα με τον τρόπο μου, όπως με βοήθησαν οι Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ