ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πέτριτς: "Μου έκανε εντύπωση πόσοι νέοι ήρθαν"

Πέτριτς: "Μου έκανε εντύπωση πόσοι νέοι ήρθαν"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μλάντεν Πέτριτς εξήγησε τι του προκάλεσε έκπληξη για το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού, τις πολλές αλλαγές, την αφελληνοποίηση, την αύξηση του μπάτζετ και το μέλλον του στο ποδόσφαιρο.

Έχοντας ολοκληρώσει την καριέρα του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο Μλάντεν Πέτριτς κρίνει διαφορετικά τις καταστάσεις στον Παναθηναϊκό. Στη συνέντευξη που παραχώρησε, εξέφρασε τις απορίες του για τη συγκρότηση του ρόστερ από αρκετές απόψεις... Για την αφελληνοποίηση, την αύξηση του μπάτζερ, τις πολλές μεταγραφές... Όσο για το δικό του μέλλον, επέμεινε ότι δεν έχει μιλήσει με κανέναν για να συνεργαστεί με την ΠΑΕ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μλάντεν Πέτριτς στην εκπομπή "Γκολ χωρίς σύνορα" του ΣΚΑΪ:

Για την απόφασή του να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο και πώς αισθάνεται με την επιστροφή του στη Λεωφόρο: «Πέρασαν ακριβώς έξι μήνες και πέρασαν πολύ γρήγορα. Το θυμάμαι σαν να είναι μόλις χτες. Ήταν πολύ συναισθηματικό. Φυσικά ήμουν δεκαεννέα χρόνια επαγγελματίας, κάθε ημέρα βρισκόμουν στο γήπεδο και από την μια ημέρα στην επόμενη σταμάτησαν όλα. Ήμουν πολύ φορτισμένος οφείλω να πω, ήταν πολύ δύσκολο. Μέχρι σήμερα που επέστρεψα εδώ (σ.σ. στη Λεωφόρο) το διαχειρίστηκα πολύ καλά, τώρα όμως νιώθω και πάλι λίγο φορτισμένος. Όλα επιστρέφουν στο μυαλό. Και αυτή τη στιγμή θέλω να πάρω τα ποδοσφαιρικά μου παπούτσια και να αρχίζω να παίζω».

Για τους συμπαίκτες του: «Πέρασα από όλα τα σημεία στο γήπεδο την ημέρα που σταμάτησα. Όταν ο Ζέκα ήρθε σε εμένα με τους υπόλοιπους παίκτες, οπωσδήποτε είναι κάτι που το κράτησα. Το παίρνεις μαζί σου για μια ολόκληρη ζωή. Κέρδισα πολλούς φίλους μέσα από την καριέρα μου. Συνάντησα αρκετούς καλούς ανθρώπους. Είχα εμπειρίες από πολλές χώρες, ταξίδεψα σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Και πήρα πολλά από την περίοδο μαζί μου. Ήταν φανταστικές στιγμές, όμορφες στιγμές, τις οποίες φυσικά θα θυμάμαι για πάντα.

Για τον Παναθηναϊκό: «Φυσικά όταν ήρθα να δω κάποιο ματς, η παρακολουθώ κάποια παιχνίδια στην τηλεόραση, σκέφτεσαι κάποιες φορές όλα αυτά, γιατί ήταν κάτι ξεχωριστό. Εννοώ το να στέκεσαι μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους εδώ, οι οποίοι τρελαίνονται στη διάρκεια της αγώνα είναι μια καταπληκτική εμπειρία. Ήρθα εδώ στο γήπεδο να παρακολουθήσω κάποια ματς. Είναι όμορφα να παρακολουθείς τους παλιούς συμπαίκτες σου και την ομάδα, να τους ακολουθείς. Βέβαια, προς στιγμήν η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη αλλά ελπίζω πως όλα θα βελτιωθούν ξανά».

Για το αγαπημένο του σύνθημα:« Το σύνθημα που ξεχώριζε όταν το τραγουδούσαν, να δεις ποιό ήταν; “Δεν υπάρχει άλλος”, και συνεχίζει... Δεν γνωρίζω ακριβώς τους στίχους αλλά αυτός ο ύμνος μου αρέσει».

Για το αν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση για να είναι κοντά στην οικογένειά του: «Ναι κοίταξε, αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που σταμάτησα να παίζω, για να απολαμβάνω το χρόνο με την οικογένεια μου, ειδικότερα με τα παιδιά. Μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και ξέρεις πώς είναι, δεν μπορείς να γυρίσεις το χρόνο πίσω και τις στιγμές που χάνεις με αυτά».

Για την εικόνα που έχει για τη φετινή ομάδα: «Πρώτα από όλα μου έκανε εντύπωση το πόσοι καινούριοι παίκτες ήρθαν, επειδή όπως γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια λέγαμε πάντοτε ό,τι δεν υπήρχαν αρκετά χρήματα στο σύλλογο, ότι ήταν δύσκολες οι συνθήκες. Και τώρα νομίζω υπάρχουν 19 νέοι ποδοσφαιριστές. Έτσι, είναι αρκετοί... Νομίζω, αρκετοί για μια ομάδα. Ίσως αυτός είναι και ένας λόγος που δεν λειτουργούν όπως θέλουμε τα πράγματα , γιατί οι καινούργιοι παίκτες χρειάζονται πάντα χρόνο να προσαρμοστούν. Ίσως θα ήταν καλό τελικά να παραμείνουν και κάποιοι παίκτες που αγωνίστηκαν στην ομάδα πριν».

Για τους πολλούς ξένους στην ομάδα: «Τώρα υπάρχει ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής που παίζει, είναι ο Κουτρουμπής και οι υπόλοιποι, μόνο ξένοι. Για εμένα σε μια ομάδα σαν αυτή χρειάζεσαι παίκτες που γνωρίζουν τι σημαίνει να αγωνίζεσαι σε ένα σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Που προετοιμάζονται για τα ντέρμπι, των οποίων γνωρίζουν τη σημασία τους. Οι Ποδοσφαιριστές πρέπει να δώσουν και τη ζωή τους για το σύλλογο στον αγωνιστικό χώρο. Μόνο με τους Έλληνες παίκτες φυσικά δεν μπορείς να επιβιώσεις, μόνο πάλι με τους ξένους νομίζω το ίδιο. Έτσι νομίζω πως χρειάζεται μια καλή μίξη».

Για την πίεση που υπάρχει στην πλευρά των ποδοσφαιριστών: «Για κάθε παίκτη είναι διαφορετικά. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ίσως κλείνουν τους διακόπτες και δεν το σκέπτονται καθόλου, απλά βγαίνουν έξω και παίζουν. Υπάρχουν και άλλοι πάλι που έχουν προβλήματα με όλο αυτό. Έχουν πόνους στο στομάχι και είναι ιδιαίτερα νευρικοί. Όμως όπως προανέφερα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής πρέπει να είσαι συνηθισμένος σε αυτό, επειδή δε είναι η πρώτη φορά σε μια επαγγελματική καριέρα που θα δώσεις τέτοια ματς, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο».

Για το αν λείπει ένας τίτλος για να αλλάξουν τα πράγματα: «Νομίζω ότι δεν είναι μόνο ο τίτλος. Νομίζω ότι ακόμη κι αν δεν έρθει ένας τίτλος θα πρέπει οι παίκτες και οι φίλαθλοι να φεύγουν από το γήπεδο με το κεφάλι ψηλά, να πηγαίνουν σπίτι ευτυχισμένοι γιατί θα έχουν δει αυτό που θα ήθελαν να δουν. Και αυτό νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό, να βλέπεις πάθος στον αγωνιστικό χώρο από όλους, από τους παίκτες και τους οπαδούς στην εξέδρα. Μπορεί να συμβεί ακόμη κι αν χάσεις έναν αγώνα. Θυμάμαι τον πρώτο χρόνου που ήρθα, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όλοι μας χειροκροτούσαν και όλοι ήταν χαρούμενοι με τον τρόπο που αγωνιστήκαμε. Νομίζω ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα και αν έρθει μετά κάποιος τίτλος θα το δούμε».

Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Είναι ένα μεγάλο βήμα και πρέπει να κερδίσεις αυτό το παιχνίδι για να ηρεμήσουν τα πράγματα. Φυσικά δεν σημαίνει ότι μετά από αυτό θα είναι όλα τέλεια, θα πρέπει να συνεχίσεις. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο, να συνεχίζεις την δουλειά και είσαι επιτυχημένος για αρκετό καιρό».

Για τα ντέρμπι: «Προσωπικά τα ματς που με εξιτάρουν είναι τα ντέρμπι, εκεί δεν χρειάζεσαι έξτρα κίνητρο. Είσαι μέσα στα αποδυτήρια και ανυπομονείς να βγεις στο γήπεδο. Υπάρχουν όμως παίκτες που έχουν νευρικότητα σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια. Για εμένα πάντα αυτά ήταν τα καλύτερα ματς και φυσικά τα καλύτερα παιχνίδια είναι τα ντέρμπι γιατί διεξάγονται , σε γεμάτα γήπεδα και όλοι τα περιμένουν ανυπόμονα».

Για τον Κάρλος Ζέκα και την επικείμενη συμμετοχή του στην Εθνική Ελλάδας: «Τι έχω να πω; Το ξέρω και νομίζω ότι είναι πολύ καλό για την εθνική Ελλάδος, γιατί πιστεύω ότι είναι ένας φανταστικός παίκτης. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην ομάδα. Είναι αρχηγός και για να είναι ειλικρινής νομίζω ότι αξίζει να παίζει σε ακόμη καλύτερο πρωτάθλημα».

Για τα τατουάζ του και τι σημαίνουν:« Όλα τα τατουάζ που έχω κάτι σημαίνουν για εμένα. Ειδικά αυτό ίσως είναι ένα από τα σημαντικότερα για εσάς. Αυτές είναι οι συντεταγμένες από όλα τα στάδια που υπέγραψα συμβόλαιο».

Για τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα:« Κοίτα, είμαι απολύτως ανοιχτός σε ό,τι αφορά το μέλλον μου. Κατά την διάρκεια της καριέρας μου είχα κάποια σχέδια, όπως το να γίνω προπονητής. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω αποφασίσει 100% αν θέλω να γίνω προπονητής ή τεχνικός διευθυντής. Θα δούμε τι θα φέρει ο χρόνος».

Για το αν θα συνεργαζόταν με τον Παναθηναϊκό: «Είμαι απολύτως ανοιχτός σε ό,τι αφορά στο μέλλον μου. Στη διάρκεια της καριέρας μου μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει με κάποιον από τον Παναθηναϊκό. Πριν υπογράψω το συμβόλαιό μου, μου είπαν ότι ενδέχεται να με κρατήσουν στο κλαμπ μετά το τέλος της καριέρας μου. Από τότε που τελείωσε το συμβόλαιό μου δεν έχω κάποια επαφή με ανθρώπους της ομάδας. Έτσι διάβασα στις εφημερίδες ότι γράφουν πολλά πράγματα αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια».

Για τη γυναίκα του, η οποία είναι Ελληνίδα, και πόσο τον επηρεάζει στις αποφάσεις που θα πάρει για το μέλλον του: «Φυσικά ακόμη και στην διάρκεια της καριέρας μου, όταν έπαιρνα αποφάσεις μιλούσα, πάντα μαζί της, γιατί δεν είναι μόνο η δική μου ζωή, είναι και η δική της και αποφασίσαμε για πολλά πράγματα μαζί. Μερικές φορές ήθελα να ακούω την γνώμη της και αποφασίζαμε μαζί για την καριέρα μου. Τώρα όμως μιλάμε για το μέλλον μας, πηγαίνουμε μαζί σε αυτό το κομμάτι και αποφασίζουμε τα πάντα μαζί.

Για το τι ξεχωριστό έχει μια Ελληνίδα γυναίκα:« Κοίτα, δεν μπορώ να την συγκρίνω με άλλη γυναίκα γιατί ήμουν παντρεμένος μόνο με αυτήν. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως είμαι ευτυχισμένος, την βρήκα, την συνάντησα, είμαι περισσότερο ευτυχισμένος από ,ότι μπορούσα να φανταστώ. Έχω μία όμορφη οικογένεια και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή μου».

Για το γιο του και αν θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο: «Το ελπίζω. Θα ήταν ωραία να ακολουθήσει τα βήματα του .Όταν είσαι ποδοσφαιριστής , ελπίζεις και ο γιος σου να γίνει ποδοσφαιριστής. Θα είναι όμορφα να τον δω μια μέρα σε ένα γήπεδο, να πετυχαίνει γκολ».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ