ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πέντε προσφυγές στις 24 Ιανουαρίου

Πέντε προσφυγές στις 24 Ιανουαρίου
Τελάντερ, Ταυλαρίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πέντε προσφυγές έχουν οριστεί για την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, μετά τις αναβολές που πέτυχε ο Παναθηναϊκός, που θέλει μέχρι τότε να έχει ρυθμίσει τις υποθέσεις. Υπόμνημα στη FIFA από το Τριφύλλι.

"Ζητάμε αναβολή δύο εβδομάδων, προκειμένου να συγκεντρώσουμε χρήματα από τις πωλήσεις" επιχειρηματολόγησε ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Άλκης Παπαντωνίου ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, προκειμένου να κερδίσει την αναβολή στην εκδίκαση της προσφυγής του Στάθη Ταυλαρίδη.

Το αίτημα του Τριφυλλιού έγινε δεκτό από την έδρα, παρά τις αντιδράσεις του νομικού εκπροσώπου του Ταυλαρίδη, Πάρη Ατλαμάζογλου, ενώ μερικά λεπτά νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης (11/1), ο Ράσμους Τελάντερ είχε συναινέσει σε ανάλογη θέση της "πράσινης" ΠΑΕ. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, οι δύο προσφυγές θα εκδικαστούν την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου.

Για την ίδια ημερομηνία ορίστηκαν οι υποθέσεις των Σεμπαστιάν Λέτο, Χοσέ Τοτσέ και Μάικλ Εσιέν, που είχαν αναβληθεί την Τετάρτη (10/1), με τη συναίνεση της δικηγόρου τους, Λίνας Σουλούκου. Πλέον, είναι ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη μέρα αποκτά μεγάλη σημασία για τον Παναθηναϊκό, αφού είναι αμφίβολο εάν θα επιτύχει νέες αναβολές.

Ο στόχος της διοίκησης είναι μέχρι τότε να εισπράξει χρήματα από τις πωλήσεις, να εξοφλήσει ένα μέρος των οφειλομένων και να προτείνει νέους διακανονισμούς στους ποδοσφαιριστές. Η ΠΑΕ επιθυμεί ρυθμίσεις με μικρότερες δόσεις και μακροχρόνιο ορίζοντα αποπληρωμής, ώστε να ανταποκρίνεται κάθε μήνα με βάση τα έσοδα της.

Βέβαια, κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει τους παίκτες να δεχτούν τις προτάσεις που θα ακούσουν. Για την ακρίβεια, εάν κάποιος θελήσει να φτάσει στα άκρα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία νομική δυνατότητα να τον εμποδίσει, παρά μόνο να τον εξοφλήσει στο σύνολο της οφειλής...

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΗ FIFA

Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός απολογήθηκε με υπόμνημα στη FIFA, για τις προσφυγές των Κιέβο Βερόνα και Αμβούργου, για οφειλές από το δανεισμό του Εμποκού και την πώληση του Μπεργκ. Κατόπιν επικοινωνίας της διοίκησης με αξιωματούχους της παγκόσμιας ομοσπονδίας, διευκρινίστηκε ότι δεν είναι απαραίτητο να μεταβεί στη Ζυρίχη εκπρόσωπος του Τριφυλλιού.

Η ΠΑΕ ενημέρωσε αναλυτικά την αρμόδια επιτροπή της FIFA για το πλάνο περιστολής δαπανών που εφαρμόζει και την προσπάθεια συνεννόησης με τους πιστωτές και ζήτησε χρόνο για την υλοποίηση του. Η αίσθηση που έχουν τα διοικητικά στελέχη του Τριφυλλιού είναι ότι θα έχουν την ανοχή της FIFA τουλάχιστον μέχρι την 1η Μαρτίου.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ