ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πασκουάλ και Πίρις, δύο λύσεις για τα άκρα της άμυνας

Πασκουάλ και Πίρις, δύο λύσεις για τα άκρα της άμυνας

Διαβάστε στο Sport24.gr για τους Μανουέλ Πασκουάλ και Ιβάν Πίρις, δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται στη Serie A και αποτελούν λύσεις για τα άκρα της άμυνας του Παναθηναϊκού. (VIDEOS)

Τα άκρα της άμυνας του Παναθηναϊκού θα χρειασθούν ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού του 2016 και μεγάλο μέρος της αναζήτησης του Αντρέα Στραματσόνι επικεντρώνεται στην πατρίδα του. Ο 39χρονος προπονητής ασχολείται με αρκετούς ποδοσφαιριστές και δύο απ' αυτούς είναι ο Μανουέλ Πασκουάλ της Φιορεντίνα και ο Ιβάν Πιρίς της Ουντινέζε.

Ο Μανουέλ Πασκουάλ ανήκει στη Φιορεντίνα και διατέλεσε αρχηγός τη σεζόν 2015-2016, ενώ στις 30 Ιουνίου ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του. Η διοίκηση δεν προτίθεται να του καταθέσει πρόταση ανανέωσης, παρότι ο ίδιος διακήρυξε την επιθυμία του να παραμείνει στο "Αρτέμιο Φράνκι".

Foto LaPresse - Jennifer Lorenzini
18/09/2014 Firenze ( Italia)
Sport Calcio
Fiorentina - Guingamp
Uefa Europa League 2014 2015 - Stadio "Artemio Franchi"
Nella foto: Manuel Pasqual

Photo LaPresse - Jennifer Lorenzini
18 September 2014 Firenze ( Italy)
Sport Soccer
Fiorentina - Guingamp
Uefa Europa League 2014 2015 - "Artemio Franchi" Stadium 
In the pic: Manuel Pasqual
Foto LaPresse - Jennifer Lorenzini 18/09/2014 Firenze ( Italia) Sport Calcio Fiorentina - Guingamp Uefa Europa League 2014 2015 - Stadio "Artemio Franchi" Nella foto: Manuel Pasqual Photo LaPresse - Jennifer Lorenzini 18 September 2014 Firenze ( Italy) Sport Soccer Fiorentina - Guingamp Uefa Europa League 2014 2015 - "Artemio Franchi" Stadium In the pic: Manuel Pasqual LAPRESSE

"Δεν ξέρω εάν το ματς με την Παλέρμο θα είναι το τελευταίο μου στη Φλωρεντία, περιμένω ένα σήμα από τη διοίκηση και ευελπιστώ να μην τελειώσει η εμπειρία μου στην πόλη. Θέλω να ξαναπαίξω εδώ και δεν θα σταματήσω να το δηλώνω, γιατί έχω αποδείξει την αφοσίωση μου σε αυτά τα χρώματα" δήλωσε πριν μερικές ημέρες ο 34χρονος αριστερός μπακ.

Ο Στραματσόνι έχει επικοινωνήσει με τον Πασκουάλ και τον ενημέρωσε για την προοπτική του Παναθηναϊκού, όμως σε πρώτη φάση έλαβε την αναμενόμενη απάντηση: ο Ιταλός αμυντικός θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια παραμονής στη Φιορεντίνα. Ο Στραματσόνι δεν βιάζεται, θα περιμένει τις εξελίξεις και στη διάρκεια του Μαΐου θα τον προσεγγίσει ξανά...

Στην ηλικία των 34, ο Πασκουάλ προέρχεται από γεμάτες σεζόν στη Serie A και μπορεί να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας με επάρκεια και αξιοπιστία, έστω και για μία σεζόν. Άλλωστε, ο Στραματσόνι έχει λάβει την εντολή να δημιουργήσει ένα ρόστερ που θα διεκδικήσει τον τίτλο και ποντάρει στην εμπειρία.

Για το δεξιό άκρο της άμυνας, στον Αντρέα Στραματσόνι αρέσει ιδιαιτέρως ο Παραγουανός αμυντικός, Ιβάν Πίρις. Ο 27χρονος μπακ - χαφ δεσμεύεται με την Ουντινέζε έως τον Ιούνιο του 2020, έχει χρόνο αρκετό συμμετοχής τη σεζόν 2015-2016, ωστόσο με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και την έλευση του Ντι Κάνιο, έχει παραγκωνιστεί. Παρόλα αυτά, θα συμπεριληφθεί στην αποστολή της Παραγουάης για το επετειακό Κόπα Αμέρικα του 2016.

Πασκουάλ και Πίρις, δύο λύσεις για τα άκρα της άμυνας

Ο Στραματσόνι γνωρίζει προσωπικά τον Πιρίς από τη συνεργασία τους τη σεζόν 2014-2015 στο Φρίουλι. Ο Πίρις μέτρησε 32 συμμετοχές (31 στη Serie A και 1 στο Copa Italia), με 2.846 λεπτά, όντας από τις βασικές επιλογές του προπονητή. Σύμφωνα με ορισμένους, οι δύο άνδρες έχουν διατηρήσει επαφές, γεγονός που παίζει το ρόλο του στην επιθυμία του Στραματσόνι.

Ασφαλώς, οι οικονομικές δυνατότητες του Παναθηναϊκού δεν επιτρέπουν την αγορά των δικαιωμάτων του Πίρις από την Ουντινέζε. Όμως, ο Στραματσόνι έχει προσωπική σχέση με την οικογένεια Πότσο, την ιδιοκτήτρια της ομάδας και μπορεί να πετύχει το δανεισμό του, αρκεί φυσικά να το επιθυμεί και ο ποδοσφαιριστής. Μία προοπτική που στην Ιταλία επιμένουν ότι έχει ήδη συζητηθεί..

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ