ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Πανευρωπαϊκή" η απεργία των παικτών του Παναθηναϊκού

EUROPA LEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
EUROPA LEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Η είδηση της διήμερης αποχής των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού από τις προπονήσεις μεταδόθηκε σε πολλά και σημαντικά ευρωπαϊκά media.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού μπορεί με τη στάση της να... μικραίνει τον σύλλογο αλλά μιλάμε για μια ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια ήταν στην elite της Ευρώπης και αυτό δεν μπορεί να το σβήσει κανείς.

Για αυτό και το θέμα της αποχής των ποδοσφαιριστών του τριφυλλιού έγινε θέμα στις κορυφαίες ξένες ιστοσελίδες με τους "πράσινους" να γίνονται διεθνώς ρεζίλι. Υπήρξαν αναφορές στην Αγγλία, τη Γαλλία, την Γερμανία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελβετία, τη Ρουμανία, σε πολλά σημαντικά media της Ευρώπης... Διότι, όπως και να' χει, η απεργία ποδοσφαιριστών δεν είναι κάτι... συνηθισμένο!

Το "BBC" αναφέρει χαρακτηριστικά: "Οι παίκτες της κορυφαίας ελληνικής ομάδας, Παναθηναϊκός, βρίσκονται σε απεργία καθώς διαμαρτύρονται για απλήρωτες δόσεις συμβολαίων από τον περασμένο χρόνο. Οι παίκτες που περιμένουν να πληρωθούν τον Δεκέμβρη και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί για το 2018, άρχισαν απεργία την Δευτέρα.

Από το κλαμπ της Αθήνας είπαν στο BBC ότι οι παίκτες θα λάβουν τη πληρωμή του Δεκεμβρίου την Πέμπτη και τότε αναμένεται να επιστρέψουν στις προπονήσεις. Το παιχνίδι της Κυριακής για την Super League κόντρα στον τέταρτο Ατρόμητο πρόκειται να γίνει κανονικά.

Ο Παναθηναϊκός που είναι ένατος τη φετινή σεζόν πριν από μια εβδομάδα δέχθηκε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών για την οφειλή της προς τον Γενς Βέμερ".

Αναφορά στο θέμα έκανε και η κορυφαία γαλλική εφημερίδα "leguipe.fr" με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας να τονίζει:

"Οι παίκτες του Παναθηναϊκού κάνουν απεργία. Οι πράσινοι αποφάσισαν να απέχουν από τις προπονήσεις από την Δευτέρα. Δεν εμφανίστηκαν στην προπόνηση για να διαμαρτυρηθούν για τις μη καταβολές των μισθών τους. Όπως αναφέρει ο ελληνικός Τύπος οι παίκτες είπαν στον πρόεδρο ότι δεν θα προπονηθούν μέχρι να πληρωθούν τουλάχιστον το μισθό του Δεκεμβρίου. Το κλαμπ έχει καλύψει της πληρωμές του μέχρι και τον Οκτώβριο σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο".

Το ρεπορτάζ της leguipe.fr στη συνέχεια στέκεται στην ποινή που έχει επιβληθεί στον Παναθηναϊκό λόγω Βέμερ: "Την περασμένη εβδομάδα οι διοργανωτές του πρωταθλήματος τιμώρησαν με αφαίρεση τριών βαθμών τον Παναθηναϊκό επειδή δεν έχει πληρώσει κοντά στις 500.000 ευρώ στον Γενς Βέμερ".

Παρόμοιο είναι και το δημοσίευμα της "AS" με τον τίτλο των Ισπανών να τονίζει: "Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν προπονήθηκαν ως διαμαρτυρία επειδή δεν τους έχουν καταβληθεί οι μισθοί τους".

Και στη συνέχεια στηριζόμενο και αυτό στα ελληνικά μέσα αναφέρει ότι και οι Γάλλοι ενώ επίσης γράφει για την οφειλή προς τον Γενς Βέμερ και την αφαίρεση βαθμών.

Η απεργία των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού έγινε θέμα και στην Ελβετία με την ιστοσελίδα www.rsi.ch να αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετικό δημοσίευμα της: "Κάνουν απεργία οι παίκτες του Παναθηναϊκού". Μάλιστα το άρθρο δίνει μια σειρά στα δεινά που έχουν βρει το "τριφύλλι" φέτος γράφοντας: "Η μαύρη περίοδος συνεχίζεται για τον Παναθηναϊκό και εν γένει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά την τιμωρία αφαίρεσης τριών βαθμών που ελήφθη την περασμένη εβδομάδα για οφειλές προς τον Γενς Βέμερ ήρθαν οι παίκτες του τωρινού ρόστερ να διαμαρτυρηθούν. Οι παίκτες αποφάσισαν να κάνουν απεργία καθώς έχουν να πληρωθούν από τον Νοέμβριο. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν στην αρχή της σεζόν ο ιδιοκτήτης Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να σταματήσει τη χρηματοδότηση".

Αναφορά, έστω και μικρότερη σε σχέση με τις άλλες, έγινε και στην Πορτογαλία με το άρθρο της "A Bola" να φιλοξενεί και αυτή ένα κομμάτι που τονίζει στον τίτλο του: "Σε απεργία οι παίκτες του Παναθηναϊκού" και το κομμάτι γράφει: "Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν εμφανίστηκαν στην προπόνηση της Δευτέρας επειδή δεν τους έχουν καταβληθεί οι μισθοί. Η ομάδα προειδοποίησε τον Βασίλη Κωνσταντίνου ότι δεν θα επανέλθουν στις προπονήσεις αν δεν πληρωθούν τις δόσεις συμβολαίων τους έως τον Δεκέμβριο".

Εκτενή αναφορά και στη Γερμανία εκεί όπου η ιστοσελίδα www.sport1.de γράφει τόσο για την απεργία των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού όσο και την οφειλή στον Βέμερ. Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι ο εξής: "Οι επαγγελματίες του Παναθηναϊκού κάνουν απεργία" και στο κομμάτι ο συντάκτης σημειώνει: "Λόγω της μη καταβολής των μισθών οι παίκτες του Παναθηναϊκού κάνουν απεργία. Η τελευταία φορά που έχουν πληρωθεί είναι τον Οκτώβριο. Οι ποδοσφαιριστές έχουν ενημερώσει τον πρόεδρο πως δεν θα προπονηθούν ξανά αν δεν πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται για τον Δεκέμβριο".

Και προσθέτει για τον Βέμερ: " Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε επειδή χρωστάει ακόμα στον πρώην αμυντικό της Μπουντεσλίγκα, Γενς Βέμερ, κοντά στις 500.000 ευρώ. Ο Βέμερ έπαιξε στον Παναθηναϊκό από το 2015 έως το 2017".

Η είδηση για την απεργία των παικτών του τριφυλλιού έφτασε και στην Τσεχία. Εκεί όπου το σχετικό δημοσίευμα πλην της αναφοράς για τη κίνηση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού στέκεται και στην ποινή που έχει επιβληθεί στους πράσινους από την UEFA.

Το δημοσίευμα του eurofotbal.cz γράφει: "Οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατέβηκαν σε απεργία επειδή έχουν να πληρωθούν από τον Οκτώβριο. Ενημέρωσαν τον πρόεδρο της ομάδας πως δεν θα επιστρέψουν στις προπονήσεις μέχρι να πληρωθούν και πάλι.

Η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει εδώ και καιρό οικονομικά προβλήματα και τον Φεβρουάριο η UEFA τον τιμώρησε με 100.000 ευρώ πρόστιμο για οφειλές προς τρίτους".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ