ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Panathinaikos VS Κοκού

Panathinaikos VS Κοκού

Ο Φιλίπ Κοκού είναι ο προπονητής της Αϊντχόφεν, αλλά στην πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα του τέθηκε τέσσερις φορές αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό στη διοργάνωση του Champions League. (pics)

Για πάρα πολλά χρόνια, ο Φιλίπ Κοκού αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους Ολλανδούς αμυντικούς χαφ και αγωνίστηκε σε πρωταγωνιστικό επίπεδο, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Πλέον, ο 43χρονος είναι ο προπονητής της Αϊντχόφεν και θα την καθοδηγήσει το βράδυ της Πέμπτης 23/10 απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Philips Stadion, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

Όμως, ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί στο δρόμο του Ολλανδού στο Champions League την περίοδο που εκείνος φορούσε φανέλα και σορτσάκι, με αποτέλεσμα να τον γνωρίζει πολύ καλά!

Ο Κοκού έχει διατηρήσει έντονες αναμνήσεις από τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό αφού τον αντιμετώπισε τέσσερις φορές και μέτρησε 2 νίκες και 2 ήττες...

Με τη Μπαρτσελόνα

Η πρώτη γνωριμία τους έλαβε χώρα στις 3 Απριλίου του 2002 στο "Απόστολος Νικολαΐδης", όταν ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τη Μπαρτσελόνα στο πρώτο παιχνίδι για τα προημιτελικά της διοργάνωσης!

Ο Κοκού άρχισε στην ενδεκάδα και στο 53' αντικαταστάθηκε από τον Τσάβι, με την ομάδα του να γνωρίζει την ήττα με 1-0 με το εύστοχο χτύπημα του Άγγελου Μπασινά, από το πέναλτι που κέρδισε ο Κόλκα!

NewSports          3/4/2002
¦AO - M¦APTªE¤ONA.
NewSports 3/4/2002 ¦AO - M¦APTªE¤ONA. INTIME SPORTS

Στη ρεβάνς του Camp Nou στις 6 Απριλίου του 2002, ο Κοκού έπαιξε ολόκληρο το 90λεπτο στο 3-1 της Μπαρτσελόνα και παρότι πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά, τα... χρειάστηκε στα τελευταία λεπτά με τις χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού.

Panathinaikos VS Κοκού
INTIME SPORTS

Με την Αϊντχόφεν

Αποχωρώντας από τη Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2004, ο Κοκού πήρε μεταγραφή στην Αϊντχόφεν και συνάντησε ξανά τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά στη φάση των ομίλων.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στις 29 Σεπτεμβρίου του 2004, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής στο Philips Stadion και η Αϊντχόφεν επικράτησε στα σημεία με 1-0 χάρη στο γκολ του Φένεχορ οφ Χέσελινγκ στο 80', με τον Κοκού να παίζει σε όλο το ματς.

Στις 7 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, ο αποκλεισμένος Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την περασμένη Αϊντχόφεν στο "Απόστολος Νικολαΐδης" στο φινάλε του ομίλου και επιβλήθηκε με το ευρύ 4-1, με τον Κοκού να χρησιμοποιείται 90 λεπτά.

Panathinaikos VS Κοκού
INTIME SPORTS
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ