ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-Ρουμπίν Καζάν 0-0

Παναθηναϊκός-Ρουμπίν Καζάν 0-0
INTIME SPORTS

"Λευκή" ισοπαλία στο ΟΑΚΑ... αλλά "σκούρα" τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό και την πρόκριση στους "16". Οι "πράσινοι" έμειναν στο 0-0 με την Ρουμπίν Καζάν και με έναν βαθμό ενεργητικό δύσκολα μπορούν να ελπίζουν. Ωστόσο, σε ανάλογη περίπτωση το 2008, ο Παναθηναϊκός είχε περάσει από τον όμιλό του, και μάλιστα ως πρώτος. Ντεμπούτο για τον νεαρό Μαυρία.

Χωρίς νίκη και την τρίτη αγωνιστική έμεινε ο Παναθηναϊκός που δεν μπόρεσε να λυγίσει την Ρουμπίν Καζάν στο ΟΑΚΑ. Το τελικό 0-0 δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας για πρόκριση στους "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε... αλλά σε πολλά σημεία έδειχνε να μην μπορεί. Οι γηπεδούχοι έχοντας τις σημαντικές απουσίες των Λέτο, Νίνη, Γκοβού και Καντέ προσπάθησαν κόντρα σε μια ομάδα που βασικά δεν ήθελε να χάσει.

Οι "πράσινοι" έφτασαν στο γκολ... με τον Σισέ 77' αλλά δεν οριακά ο Γάλλος έδειχνε να είναι σε θέση οφ σάιντ. Συγκλονιστική εικόνα του σταρ του "τριφυλλιού" που έδειχνε καθιστός στο χορτάρι του ΟΑΚΑ στην λήξη του ματς, στεναχωρημένος και απογοητευμένος.

Στα θετικά του ματς, η ανάδειξη ενός ακόμα ταλέντου για το ελληνικό ποδόσφαιρο με το ντεμπούτο του Χάρη Μαυρία.

Διαιτητής
: Μάνουελ Γκρέφε (Γερμανία)

Κάρτες: Σιμάο 90' / Γκεκντενίζ Καραντενίζ 7', Νομπόα 79'

Κόκκινη: -

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Κατσουράνης (62' Χριστοδουλόπουλος), Καραγκούνης (62' Πλεσί), Μαρίνος (78' Μαυρίας), Λουίς Γκαρθία, Σισέ

Ρουμπίν Καζάν: (Κούρμπαν Μπερντίεβ): Ριζικόβ, Καλεσίν, Θέσαρ Νάβας, Μποκέτι, Ανσάλντι, Νομπόα, Νάτσο, Κασάεβ (86' Μπιστρόβ), Ριαζάντσεβ, Γκεκντενίζ Καραντενίζ (65' Μάρτινς), Κορνιλένκο.

Χωρίς εκπλήξεις τα πλάνα Νιόπλια και Μπερντίεβ

Με την αναμενόμενη για πολλούς ενδεκάδα παρέταξε ο Νίκος Νιόπλιας την ομάδα του στο ΟΑΚΑ, χρησιμοποιώντας τελικά τους τέσσερις αμυντικούς (Σπυρόπουλο, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ) και μπροστά τους, τον Σιμάο αντί του τιμωρημένου Ζιλμπέρτο Σίλβα με παρτενέρ τον Κατσουράνη.

Μπροστά τους ο αρχηγός του "τριφυλλιού" Καραγκούνης και στα άκρα λόγω των απουσιών (Λέτο, Νίνη και Γκοβού) αγωνίστηκαν οι Μαρίνος και Λουίς Γκαρθία που είχαν μπροστά τους τον Σισέ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Κούρμπαν Μπερντίεβ με σύστημα 4-2-2-1-1 ήθελε να έχει έμφαση και περισσότερη προσοχή στο παιχνίδι της μεσαίας γραμμής.

Εκεί είχε μπροστά από τους αμυντικούς του, τους Νομπόα και Νάτσο ως αμυντικά χαφ και στα πλάγια αλλά πιο μπροστά τους Κασάεβ, και Ριαζάντσεβ. Μπροστά τους σε κάθετη θέση οι Γκεκντενίζ Καραντενίζ και Κορνιλένκο.

Προσοχή πίσω... πάθος μπροστά

Με καλή τακτική και προσέχοντας τα μετόπισθεν από την αρχή οι "πράσινοι" έδειχναν να δίνουν χώρο στου αντιπάλους τους και παράλληλα να παίζουν με πάθος σε κάθε επιθετική τους ενέργεια.

Οι γηπεδούχοι που είχαν τον έλεγχο στα πρώτα 20 λεπτά, πλησίασαν στο γκολ σε τρεις φάσεις. Αρχικά στο 8' όταν μετά την σέντρα του Μαρίνου από δεξιά, ο Μποκέτι λίγο έλειψε στην προσπάθεια να απομακρύνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ριζικόβ που μπλόκαρε.



Τρία λεπτά αργότερα (11') ο Μπουμσόνγκ από το κέντρο προσπάθησε να βρει τον Σισέ που θέλησε απευθείας να σουτάρει αλλά δεν τα κατάφερε ενώ ήταν σε πλεονεκτική θέση. Η θετική εικόνα των "πράσινων" συνεχίστηκε με τον Καραγκούνη να απειλεί με απευθείας φάουλ στο 16', χωρίς επιτυχία ενώ στο 18' μετά από σέντρα του Μαρίνου ο Σισέ στην κίνηση έπιασε ο σουτ και ο Θέσαρ Νάβας με κόντρα απομάκρυνε σε κόρνερ.

Αλλαγή "σκυτάλης" και εικόνας

Οι Ρώσοι άρχισαν να ελέγχουν την μεσαία γραμμή και να παίζουν πιο επιθετικά βλέποντας ότι οι "πράσινοι" έχουν αφήσει χώρους. Στο πρώτο λάθος της άμυνας, ο Νομπόα στο 20' σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Ενα λεπτό αργότερα (23') μετά από κόρνερ του Νάτσο ο Κορνιλένκο νίκησε στον αέρα τον Σαριέγκι αλλά η μπάλα πέρασε επίσης άουτ.



Οι παίκτες του Κούρμπαν Μπερντίεβ σε μια διαφορετική εικόνα είχαν την πλήρη εδαφική υπεροχή και αναζητούσαν τρόπο να διασπάσουν την άμυνα της ελληνικής ομάδας.

Λίγο πριν το ημίωρο (28') η Ρουμπίν άγγιξε το γκολ όταν ο Γκεκντενίζ Καραντενίζ σούταρε με τον Τζόρβα να είναι εκτός θέσης και τον Βύντρα στην πορεία της μπάλας για τα δίχτυα να κόβεται από τον διεθνή αμυντικό με "τακουνάκι".

Στην εξέλιξη της φάσης οι γηπεδούχοι βγήκαν σε αντεπίθεση με αξιώσεις ωστόσο η πάσα του Σισέ στον Κατσουράνη πέρασε αλλά ο μεσοεπιθετικός των "πράσινων" επέλεξε το σουτ αντί να μπει στην περιοχή και οι Ρώσοι αμυντικοί με προβολή απομάκρυναν.



Τζόρβας απέκρουσε, Σισέ αστόχησε

Στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου μέρους πρωταγωνιστές για τον Παναθηναϊκό ήταν οι Τζόρβας και Σισέ. Αρχικά, ο τερματοφύλακας του "τριφυλλιού" στο 36' απομάκρυνε ένα δύσκολο σουτ του Κασάεβ ενώ στο 40' ένα φάουλ του Μποκέτι από καλή θέση δεν ανησύχησε κανέναν αφού πέρασε άουτ.



Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους αλλά και η πρώτη -ουσιαστικά- κλασική ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 43' με τον Βύντρα να πραγματοποιεί από δεξιά την σέντρα και ο Σισέ στην πορεία της μπάλας με κεφαλιά (χωρίς καλή ισορροπία) λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, αλλά αυτή πέρασε άουτ.



Ιδια "γεύση" και στην επανάληψη

Η εικόνα του αγώνα με την έναρξη του δευτέρου μέρους δεν άλλαξε από την συνολική περίπου στα πρώτα 45 λεπτά. Οι γηπεδούχοι με υπομονή αναζητούσαν τους τρόπους που η μπάλα από την μεσαία γραμμή ή τα άκρα θα έφτανε στον Σισέ.

Από την άλλη οι παίκτες της Ρουμπίν Καζάν πιέζοντας στο κέντρο ήθελε να επιβάλει τον ρυθμό της και να πάρει τα ηνία του ματς. Οι "βυσσινί" του Καζάν είχαν την θεωρητικά πρώτη καλή στιγμή του ματς στο 58', όταν ο Κορνιλένκο αποφάσισε να σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή μετά από ένα λάθος του Κατσουράνη στο κέντρο, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.



"Σπρώχνει" ο κόσμος και ο Νιόπλιας

Σε μια προσπάθεια οι γηπεδούχοι να ανεβάσουν την απόδοσή τους εκτός από το "σπρώξιμο" της εκπληκτικής και πάλι κερκίδας που δεν είχε σταματήσει να τραγουδά και να στηρίζει, την σκυτάλη" πήρε και ο Νίκος Νιόπλιας.

Ο Κοζανίτης προπονητής θέλοντας να δώσει ανάσες στην μεσαία του γραμμή ρίσκαρε βγάζοντας δύο παίκτες με πείρα από τέτοιου είδους ματς και βάζοντας δύο νέους. Ο Χριστοδουλόπουλος αντί του Κατσουράνη που αποδοκιμάστηκε από μερίδα οπαδών και ο Πλεσί αντί του Καραγκούνη που χειροκροτήθηκε αποχωρώντας.

Η απάντηση του αντίπαλου προπονητή ήρθε λίγο μετά με τον "μουντιαλικό" Μάρτινς να αντικαθιστά τον Γκεκντενίζ Καραντενίζ. Νωρίτερα, η Ρούμπιν έχασε μια καλή ακόμα ευκαιρία με τον Κασάεβ να εκμεταλλεύεται αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού και να σουτάρει από διαγώνια θέση αλλά ο Τζόρβας να απομακρύνει σε κόρνερ.



Φοβάται ο Γιάννης το θεριό...

Ο χρόνος κυλούσε και οι δύο προπονητές έβλεπαν τις δύο ομάδες να συνεχίζουν στην σκοπιμότητα να διατηρούν τις άμυνές τους απροσπέλαστες, θέλοντας να έχουν αρχικά το μηδέν παθητικό και από εκεί και πέρα άπαντες περίμεναν ένα λάθος.

Μετά το πρώτο ημίωρο της επανάληψης και με τους ποδοσφαιριστές της Ρουμπίν να δείχνουν περισσότερες δυνάμεις από τους γηπεδούχους (87.4 χιλιόμετρα έχουν "φάει" οι πράσινοι, ενώ 91.8 οι Ρώσοι).

Γκολ-άκυρο από Σισέ, ντεμπούτο "πιτσιρικά"

Το κλίμα "ζεστάθηκε" και πάλι στο ΟΑΚΑ στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Σπυρόπουλου ο Σισέ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με "ψηλοκρεμαστή" κεφαλιά νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρο, ωστόσο είχε υποδειχθεί έγκαιρα σε θέση οφ σάιντ και τα πανηγύρια του ίδιου και των οπαδών σίγησαν άμεσα.



Ενα λεπτό αργότερα, ο Νίκος Νιόπλιας απέσυρε τον "κουρασμένο" Μαρίνο και πέρασε στο ματς τον Μαυρία στο επίσημο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Κίνηση που χειροκρότησαν όλοι οι φίλοι της ελληνικής ομάδας καθώς άλλος ένας νεαρός άσος πήρε την ευκαιρία του.

Στο 90' ο Ριαζάντσεβ λίγο έλειψε να βάλει, "ταφόπλακα" στον Παναθηναϊκό αφού από πλεονεκτική θέση πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στις καθυστερήσεις και μετά από κόρνερ του Γκαρθία, Βύντρα και Μπουμσόνγκ δεν μπόρεσαν σε κενό τέρμα μετά από αδράνεια της άμυνας να σκοράρουν με κεφαλιά.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ