ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 1-2

Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 1-2
INTIME SPORTS

Την πρώτη του ήττα μετά από έντεκα χρόνια και εξηνταπέντε ματς γνώρισε ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας καθώς ηττήθηκε από τον Πανθρακικό με 2-1 στο 500ο παιχνίδι από καταβολής Α' Εθνικής στο "Απόστολος Νικολαϊδης". Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο Σέρεμετ και σκόρερ οι Ζεκίνια, Ρομέου.

Στο 500ο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας έμελλε να σταματήσει το αήττητο που κρατούσε για 66 ματς το Τριφύλλι και για έντεκα σεζόν καθώς είχε να χάσει στο "Απόστολος Νικολαϊδης" από τη σεζόν 2002-2003.

Η ομάδα που έβαλε τέλος σε αυτό το σερί του Παναθηναϊκού ήταν ο Πανθρακικός ο οποίος συνέχισε την πολύ καλή και αήττητη πορεία του για έξι συνεχόμενα παιχνίδια και με κορυφαίο τον Σέρεμετ και σκόρερ τους Ζεκίνια και Ρομέου πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη στην Λεωφόρο.

Δείτε την Κυριακή στις 22:00 την εκπομπή SUPER BALL. Στιγμιότυπα, σχόλια και ρεπορτάζ από την 8η αγωνιστική της Super League. Παρουσιάζουν οι Παντελής Βλαχόπουλος και Θέμης Καίσαρης. Επίμαχες φάσεις ο Ηρακλής Τσίκινης. Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Για μια ακόμη φορά μετά από διακοπή πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός την πάτησε και δεν μπόρεσε ούτε να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, ούτε να διατηρήσει τον ρυθμό του αλλά ούτε και να κερδίσει.

Το Τριφύλλι ήταν καλύτερο κόντρα στον Πανθρακικό στο ματς της Λεωφόρου, είχε την υπεροχή, η οποία όμως δεν του έφτανε με την ομάδα της Θράκης να κλείνει καλά τους διαδρόμους και να εκμεταλλεύεται όσες φάσεις δημιούργησε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τρεις κλασικές ευκαιρίες πέτυχε δυο γκολ και έφυγε νικήτρια από το "Απόστολος Νικολαϊδης" σε ένα σημειολογικό παιχνίδι για τους πράσινους.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Καιρός:

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Σταθόπουλος (Ηλείας)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (60' Ντίνας), Ατζαγκούν (51' Φιγκερόα), Μπεργκ

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Σαρακατσάνος, Λαδάκης, Έμποου, Κάσες (85' Χρήστου), Ζεκίνια, Μπαϊκαρά, Ρομέου (79' Χασομέρης).

Γκολ: 67' Φιγκερόα/18' Ζεκίνια, 75' Ρομέου

Κίτρινες κάρτες: 43' Λαδάκης, Σέρεμετ

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και πίεσε την άμυνα του Πανθρακικού με σκοπό ένα γρήγορο γκολ που τα τον έβαζε στην θέση του οδηγού. Οι πράσινοι προσπάθησαν με κάτω την μπάλα να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 7' όταν το Τριφύλλι αναπτύχθηκε όμορφα από τα αριστερά με τον Κλωναρίδη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, αυτός την γύρισε προς τον Μπεργκ με τον Σουηδό να κάνει την προβολή και την μπάλα να φεύγει μόλις έξω ενώ πριν είχε βρει και σε πόδι αμυντικού του Πανθρακικού.

Στο 16' ο Παναθηναϊκός έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ όταν μετά από κόρνερ του Πράνιτς από τα αριστερά ο Μαρινάκης στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει μόλις έξω από την εστία του Σέρεμετ.

Κόντρα στην ροή του αγώνα

Ο Πανθρακικός ευτύχησε να φτάσει πρώτος στο γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα στο 18'. Ήταν η πρώτη επίθεση των φιλοξενούμενων με τον Ρομέου να βγάζει την σέντρα από τα αριστερά τον Ζεκίνια να πηδάει ανενόχλητος στο κέντρο της άμυνας των πράσινων και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Καπίνο και έγραψε το 0-1.

Το γκολ του Πανθρακικού δεν επηρέασε τους πράσινους οι οποίοι προσπάθησαν για άμεση απάντηση και μάλιστα στο 20' ο Μπεργκ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Σουηδός έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή έχοντας δυο παίκτες στην πλάτη του. Με μια υπέροχη τρίπλα τους απέφυγε και βγήκε τετ α τετ με τον Σέρεμετ αλλά το σουτ του έδιωξε σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Πανθρακικού.

Στο 24' ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και πάλι κοντά στο γκολ όταν σε σέντρα του Μαρινάκη από τα δεξιά ο Ατζαγκούν πήρε την κεφαλιά χωρίς όμως να δει που ακριβώς βρισκόταν με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα να περάσει έξω.

Η ομάδα της Κομοτηνής στο πρώτο μέρος απείλησε άλλη μια φορά. Ήταν στο 27' όταν μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας για την ομάδα ο Μπαϊκαρά γύρισε στον Ρομέου αυτός σούταρε αλλά ο Καπίνος μπλόκαρε.

Καλές στιγμές

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός είχε δυο ακόμα καλές στιγμές. Η πρώτη στο 37' όταν ο Πράνιτς είδε τον Σέρεμετ έξω από την περιοχή θα σουτάρει με τον γκολκίπερ του Πανθρακικού να αποκρούει σε κόρνερ.

Η δεύτερη ήταν στο 45' όταν ο Πράνιτς από την αριστερή πλευρά θα περάσει με τρίπλα κάτω από τα πόδια τον αντίπαλο του θα κάνει όμορφη σέντρα με τον Σέρεμετ να διώχνει πρι του Ατζαγκούν.

Δοκάρι για τον Πανθρακικό

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Πανθρακικός ήταν αυτός που βρέθηκε κοντά στο 0-2 παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός μπήκε με σκοπό να πιέσει. Ήταν το 50' όταν σε κόρνερ για τους πράσινους ο Πανθρακικός βγήκε στην αντεπίθεση με τον Ζεκίνια από τα αριστερά να βλέπει ανενόχλητο τον Κάσες, του πέρασε την μπάλα και αυτός στο τετ α τετ με τον Κσπίνο και υπό την πίεση του Ατζαγκούν ο Κάσες έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ο Αναστασίου έριξε στην μάχη τον Λουτσιάνο Φιγκερόα αντί του Ατζαγκούν ψάχνοντας για το γκολ της ισοφάρισης και προσπαθώντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Στο 63' σε σέντρα του Πράνιτς από τα δεξιά η μπάλα θα φτάσει στον Τριανταφυλλόπουλο ο οποίος θα σουτάρει και ο Σέρεμετ με μια εκπληκτική απόκρουση θα διώξει την μπάλα. Ο Μαρινάκης θα κυνηγήσει την μπάλα, θα ανατραπεί με τον Κουκουλάκη να δείχνει πέναλτι αλλά τον πρώτο βοηθό κ. Φραγκιαδάκη να υποδεικνύει οφσάιντ στην αρχή της φάσης το οποίο όμως δεν υπήρχε.

Ισοφάρισε με Λούτσο

Ο Αργεντινός άσος ο οποίος έχει έμφυτο το σκοράρισμα στο 67' έφερε το ματς στα ίσια. Ο Παναθηναϊκός έξω από την περιοχή θα αλλάξει την μπάλα με τον Ντίνα να δίνει στον Μπεργκ αυτός πέφτοντας έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Φιγκερόα ο οποίος με απευθείας σουτ ισοφάρισε για το Τριφύλλι.

Λάθος Νάνο γκολ για τον Πανθρακικό

Το γκολ αυτό φάνηκε αρχικά πως θα δώσει ώθηση στους πράσινους για να φτάσουν στην ολική ανατροπή και την νίκη κάτι το οποίο όμως δεν έγινε. Καθώς στο 75' ο Πανθρακικός κέρδισε φάουλ από τα δεξιά και στην εκτέλεση του ο Νάνο θα χάσει τον Ρομέου ο οποίος θα προλάβει και την έξοδο του Καπίνο και με κεφαλιά θα δώσει και πάλι προβάδισμα στον Πανθρακικό.

Η μόνη αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά το γκολ του Ρομέου ήταν ένα σουτ του Μέντες στο 80' το οποίο έδιωξε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα ο Σέρεμετ.

Οι πράσινοι μέχρι το τέλος του ματς δεν μπόρεσαν να κάνουν κάποια άλλη φάση και έχασαν έτσι από τον Πανθρακικό ο οποίος πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό μέσα στην Λεωφόρο.

Ο MVP της αναμέτρησης

Με διαφορά ο καλύτερος του γηπέδου ο Σέρεμετ. Ο γκολκίπερ του Πανθρακικού έχει βγάλει πολλές δύσκολες φάσεις αλλά η απόκρουση του στο 63' στο σουτ του Τριανταφυλλόπουλου είναι πραγματικά εκπληκτική.

Η απογοήτευση

Ο Νάνο ήταν ο χειρότερος του γηπέδου. Ο Ισπανός χάνει στο δεύτερο γκολ τον παίκτη του ενώ στην επίθεση δεν μπόρεσε να βγάλει ούτε μια σέντρα για τους επιθετικούς των πράσινων με όλες ήταν να κόβονται όντας χαμηλές ή πολύ ψηλές.

Τα στατιστικά

1 Γκολ 2
0 Ασίστ 2
16 Τελικές Προσπάθειες 8
9 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
5 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
2 Κεφαλιές 2
3 Αποκρούσεις 11
12 Επεμβάσεις 33
20 Κλεψίματα 18
19 Φάουλ 12
3 Οφσάιντ 1
10 Κόρνερ 6
31 Λάθη 43
15/52 Γεμίσματα 4/16
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ