ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-Ουντινέζε 1-2

Παναθηναϊκός-Ουντινέζε 1-2
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Ουντινέζε στο τελευταίο φιλικό πριν την αναμέτρηση με την Μπριζ δείχνοντας κάποια καλά στοιχεία στην επίθεση αλλά πλήρωσε και πάλι τα χαζά ομαδικά και ατομικά λάθη στην άμυνα. (VIDEOS)

Στην πρόβα τζενεράλε, έξι μέρες πριν τον πρώτο τελικό με την Μπριζ, ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε με την απόδοση του στο φιλικό με την Ουντινέζε. Η ήττα με 2-1 έχει μικρή σημασία καθώς το σκορ δεν είναι αυτό που μετράει στα φιλικά σε αντίθεση όμως με την εικόνα των πράσινων.

Το τριφύλλι έκανε πολλά αβίαστα λάθη στην άμυνα, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ανόητα, και απ' αυτά η Ουντινέζε δημιούργησε και τις τρεις φάσεις στην διάρκεια του 90λεπτου. Λάθη που αν ο Παναθηναϊκός επαναλάβει και στο ματς με τους Βέλγους τότε θα έχει σοβαρό πρόβλημα.

Στα θετικά για τον Παναθηναϊκό η καλή κυκλοφορία και η κατοχή της μπάλας αλλά και η παρουσία των Σάντσεθ, Βέμερ που χρησιμοποιήθηκαν στο αρχικό σχήμα και έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία. Όπως και η εν γένει παρουσία των πράσινων μέχρι την μεγάλη περιοχή της Ουντινέζε χωρίς όμως την δημιουργία αρκετών φάσεων στα καρέ των Ιταλών.

Οι πράσινοι πρέπει αυτές τις έξι μέρες που απομένουν να βελτιωθούν και φυσικά να είναι πιο σοβαροί για να αποφύγουν τα λάθη που έκαναν στην διάρκεια του φιλικού με την Ουντινέζε.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-4-2 σε ρόμβο δοκιμάζοντας ένα διαφορετικό σύστημα απ' όσα είχε χρησιμοποιήσει στα έως τώρα φιλικά.

Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Κοτσόλης, δεξιά στην άμυνα ο Βέμερ και αριστερά ο Πράνιτς. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Ταυλαρίδη, Σάντσεθ με τον Ισπανό να παίζει ως αριστερό στόπερ, σε αντίθεση με το φιλικό στην Λιβαδειά.

Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Λαγός ο οποίος είχε στα δεξιά τον Ζέκα και αριστερά τον Ατζαγκούν ενώ στην κορυφή του ρόμβου ήταν ο Νίνης. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Καρέλης και Μπεργκ. Μια δοκιμή που έκανε και στην προπόνηση της Δευτέρας ο Έλληνας τεχνικός βάζοντας ως βασικούς τους δυο από τους έξι νεοαποκτηθέντες και συγκεκριμένα τους Βέμερ, Σάντσεθ.

Πρώτη φορά η τετράδα στην άμυνα

Οι πράσινοι ξεκίνησαν την αναμέτρηση ψάχνοντας λίγο τα πατήματα τους, ιδίως η τετράδα της άμυνας που για πρώτη φορά έπαιζαν όλοι μαζί. Το τριφύλλι προσπάθησε όπως έχει κάνει σε όλα τα φιλικά του να βγάλει πίεση αρκετά ψηλά, να παίξει με την μπάλα κάτω όλη την ώρα, και να εκμεταλλευτεί τις στημένες φάσεις στην επίθεση του.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ουσιαστικά πλήρωσαν δυο αδράνειες τους στην άμυνα, η πρώτη μόλις στο 9' όταν σε μια βαθιά μπαλιά πίσω από το κέντρο του Αντνάν ο Φερνάντες βγήκε στην πλάτη του Ταυλαρίδη και ανάμεσα στον Σάντσεθ και με πλασέ στην κίνηση κρέμασε τον Κοτσόλη. Ένα πανέμορφο γκολ το οποίο χειροκροτήθηκε από τους 12.000 και πλέον φίλους των πράσινων που ήταν στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Το τριφύλλι συνέχισε με το ίδιο σχήμα και στο ίδιο μοτίβο μην αλλάζοντας το πλάνο του παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και μετά το 20' άρχισε να βγάζει πράγματα στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου. Έκλεβε μπάλες, είχε καλή ανάπτυξη και προσπαθούσε να βγάλει φάσεις.

Η πρώτη εξ αυτών στο 26' με τον Καρέλη να γίνεται κάτοχος της μπάλας, με μια ωραία προσποίηση με τακουνάκι απέφυγε δυο παίκτες των Ιταλών και σούταρε λίγο πάνω από την εστία του Καρνέζη.

Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο χωρίς όμως μέχρι το τέλος του 45λεπτου να απειλήσουν ξανά τους Ιταλούς. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι το τριφύλλι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 64% κατοχή.

Δυο λεπτά αργότερα και πάλι μετά από ωραία συνεργασία ο Παναθηναϊκός με τον Ατζαγκούν έφθασε σε θέση βολής αλλά το σουτ του Νιγηριανού έφυγε έξω από την εστία του διεθνή Έλληνα πορτιέρο.

Ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο το τριφύλλι

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε χωρίς αλλαγές στο γήπεδο σε αντίθεση με τους Ιταλούς που είχαν κάποιες αλλαγές σε σχέση με το πως ξεκίνησαν την αναμέτρηση. Οι πράσινοι μπήκαν πιο δυνατά και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 53' όταν ο Βέμερ εκτέλεσε γρήγορα ένα πλάγιο άουτ προς τον Καρέλη, αυτός έδωσε ωραία αριστερά στον Πράνιτς. Ο Κροάτης σήκωσε το κεφάλι έκανε την σέντρα προς τον Μπεργκ, η μπάλα πέρασε αλλά ο Σουηδός δεν το περίμενε με αποτέλεσμα να είναι ένα βήμα πίσω.

Η ισοφάριση ήρθε για τον Παναθηναϊκό τρία λεπτά αργότερα, στο 56' σε μια φάση ανάλογη με αυτή της Ουντινέζε. Ο Λαγός στο χώρο του κέντρου είδε την κίνηση του Μπεργκ και του έκανε την βαθιά μπαλιά με τον Μπεργκ να κατεβάζει την μπάλα με το δεξί και να πλασάρει με το αριστερό για το 1-1.

Στο 58' οι Ιταλοί έχασαν πολύ καλή ευκαιρία για να πάρουν και πάλι το προβάδισμα όταν ο Κοτσόλης εκτέλεσε ένα φάουλ, στο χώρο του κέντρου ο Εντενίλσον πήρε την κεφαλιά προς την εστία του Παναθηναϊκού. Ο Σάντσεθ δεν υπολόγισε σωστά με τον Ζαπάτα να κλέβει την μπάλα να βγαίνει τετ α τετ με τον γκολκίπερ του τριφυλλιού ο οποίος όμως με το αριστερό πόδι έδιωξε σε κόρνερ.

Πέντε αλλαγές σε δέκα λεπτά ο Παναθηναϊκός

Μετά το 60' ο Αναστασίου έχοντας δει κάποια από τα πράγματα που ήθελε ξεκίνησε τις αλλαγές βγάζοντας τους Σάντσεθ, Λαγό και Ατζαγκούν και πέρασε τους Κουτρουμπή, Λουντ και Τριανταφυλλόπουλο στην θέση τους. Μάλιστα μέχρι το 70' είχε κάνει δυο ακόμα αλλαγές με τους Πέτριτς, Καλτσά αντί των Νίνη και Καρέλη.

Μάλιστα ο Αναστασίου επέλεξε να χρησιμοποιήσει και πάλι τον Κουτρουμπή ως αμυντικό χαφ με τον νεαρό άσο του Παναθηναϊκού να έχει πολύ καλή απόδοση.

Το τριφύλλι δεν απέφυγε και πάλι τα λάθη και από μια χαζή εκτίμηση του Τριανταφυλλόπουλου η Ουντινέζε προηγήθηκε στο σκορ. Ήταν το 76' όταν σε μια βαθιά μπαλιά ο "Τριάντα" δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας και δεν μπόρεσε με το κεφάλι να την γυρίσει στον Κοτσόλη. Ο επιθετικός της Ουντινέζε έγινε κάτοχος της μπάλας, και με πλασέ πάνω από τον Κοτσόλη έγραψε το 2-1.

Δυο ευκαιρίες σε τρία λεπτά

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε μετά το 80' να φέρει και πάλι το ματς στα ίσια και έχασε δυο σπουδαίες ευκαιρίες για να τα καταφέρει. Η πρώτη στο 88' όταν οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση έξω από την περιοχή με τον Πέτριτς να αναλαμβάνει την εκτέλεση του. Ο Σκουφέτ όμως έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε εντυπωσιακά.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης οι πράσινοι έχασαν μια ακόμα σπουδαία ευκαιρία με τον Λουντ ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής δεν μπόρεσε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Ουντινέζε μετά από όμορφη μπαλιά του Κουτρουμπή.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ (60' Τριανταφυλλόπουλος), Πράνιτς, Λαγός (60' Κουτρουμπής), Ζέκα, Ατζαγκούν (60' Λουντ), Νίνης (66' Πέτριτς), Καρέλης (70' Καλτσάς), Μπεργκ.

Ουντινέζε: Καρνέζης (46' Σκουφέτ), Ουαγκέ, Αντνάν, Ντανίλο, Ντομίτσι, Εντενίλσον (60' Βέρε), Φερνάντες (84' Α. Ζαπάτα), Πίντζι, Κονέ (46' Μέρκελ), Τερεό (74' Αγκίρε), Ντουβάν Ζαπάτα (60' Πασκουάλε) .

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ