ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-Μπριζ 1-2

Παναθηναϊκός-Μπριζ 1-2
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-1 από την Μπριζ, που είναι πιο έτοιμη, στο δεύτερο φιλικό του επί Ολλανδικού εδάφους με τους πράσινους να κάνουν πολλά επιπόλαια λάθη, να πηγαίνουν δεύτεροι στην μπάλα λόγω της κούρασης και μην έχοντας το ρυθμό για να αντεπεξέλθει στο παιχνίδι των Βέλγων. (VID & PICS)

Απόλυτα φυσιολογική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ήττα του Παναθηναϊκού από την Μπριζ με 2-1 στο δεύτερο φιλικό των πράσινων επί Ολλανδικού εδάφους. Και αυτό γιατί το τριφύλλι έπαιξε κόντρα σε έναν αντίπαλο που είναι πιο έτοιμος, σε είκοσι μέρες ξεκινάει το βελγικό πρωτάθλημα και σαφώς είναι πιο μπροστά σε επίπεδο προετοιμασίας. Την ίδια ώρα οι πράσινοι με τις καθημερινές προπονήσεις, ακόμα και το πρωί της ημέρας του αγώνα, είναι λογικό να αισθάνονται βαριά τα πόδια τους, να πηγαίνουν δεύτεροι στην μπάλα λόγω κούρασης και να κάνουν πολλά και επιπόλαια λάθη.

Επίσης το τριφύλλι έπαιξε με δυο ενδεκάδες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά ενώ και οι δυο ομάδες μπορεί πλην των όσων ήθελαν να δουν να έκρυψαν και πράγματα καθώς υπάρχει η πιθανότητα να βρεθούν αντίπαλοι στα προκριματικά του Champions League.

Σε αντίθεση με το πρώτο φιλικό κόντρα στην Άρνεμ ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε τις επιθετικές του αρετές ενώ είχε και κενά στην άμυνα και στην μεσαία γραμμή που αυτή τη φορά είχε να αντιμετωπίσει αρκετά υπολογίσιμους αντιπάλους και πάλι καλά που υπήρχε ο Κοτσόλης στο πρώτο μέρος και ο Αναγνωστόπουλος στο δεύτερο και το σκορ κρατήθηκε σε χαμηλά πλαίσια.

Παναθηναϊκός-Μπριζ 1-2
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου γνώριζε πριν από το παιχνίδι ότι δεν θα έχει στην διάθεση του πλην των Εσιέν, Στιλ και τους Βέμερ, Νάνο, Κλωναρίδη ενώ και ο Θελάντερ δεν είναι ακόμα έτοιμος για να παίξει αρκετό χρονικό διάστημα, οπότε ήξερε ότι δεν θα μπορούσε να μοιράσει το χρόνο σε δυο ενδεκάδες όπως έκανε και στο πρώτο φιλικό κόντρα στην Άρνεμ.

Ο 42χρονος τεχνικός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα τους Κοτσόλη κάτω από τα γκολπόστ έχοντας στα δεξιά τον Μπούρμπο και αριστερά τον Χουχούμη ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Κουτρουμπή, Τριανταφυλλόπουλο με τον "Τριάντα" να παίζει ως αριστερό στόπερ. Μπροστά τους αγωνίστηκαν οι Δώνης, Ζέκα ενώ την τετράδα των χαφ συμπλήρωναν οι Πέτριτς, Ατζαγκούν και στην επίθεση έπαιζαν οι Καλτσάς Καρέλης.

Ο Παναθηναϊκός κόντρα σαφώς σε έναν πιο δυνατό αντίπαλο και πιο έτοιμο, αυτό ήταν το τέταρτο φιλικό παιχνίδι των Βέλγων, καθώς οι επίσημες υποχρεώσεις της Μπριζ ξεκινούν νωρίτερα προσπάθησε να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας, να βγάλει πίεση ομαδικά και όχι μεμονωμένα ενώ σε αντίθεση με το φιλικό κόντρα στην Άρνεμ στο ματς με την Μπριζ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δίνοντας χώρο στους Βέλγους. Δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του, τα πόδια του τριφυλλιού ήταν πιο βαριά με αποτέλεσμα αρκετά λάθη σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Καλός και σταθερός ο Κοτσόλης

Σε αντίθεση με τον αντίπαλο που έδειξε πιο σίγουρος στην διάρκεια του ματς, έβγαλε περισσότερες και καλύτερες επιθέσεις για να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού όμως ο Κοτσόλης δήλωσε παρών και έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Αρχικά στο 11' ο Ισκέρντο με σουτ προσπάθησε να απειλήσει την εστία των πράσινων αλλά ο Κοτσόλης ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε. Στο 16' ο Κουτρουμπής έκανε το λάθος στο χώρο του κέντρου με τον Βάσκες να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού και έπιασε ένα πολύ καλό σουτ από κοντά αλλά η επέμβαση του Κοτσόλη ήταν ακόμα καλύτερη.

Δυο λεπτά αργότερα και πάλι οι Βέλγοι απείλησαν αλλά ο Κοτσόλης με διπλή επέμβαση έσωσε την εστία του. Αρχικά απομάκρυνε την επικίνδυνη σέντρα από τα δεξιά και εν συνεχεία με επέμβαση στην δεξιά του γωνία έδιωξε σωτήρια το σουτ του Ισκέρντο.

Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του καλή στιγμή στην φιλική αναμέτρηση κατάφερε να ανοίξει και το σκορ. Οι πράσινοι γύρισαν ωραία την μπάλα στο 22' με αρκετούς πράσινους να γίνονται κάτοχοι της πριν ο Ζέκα κάνει την σέντρα προς τον Καρέλη. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού κοντρόλαρε άψογα, έκανε και μια όμορφη ντρίπλα και με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Μετά το γκολ το τριφύλλι θέλησε να διατηρήσει την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας αλλά η ισοφάριση από την Μπριζ ήρθε μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα σε ένα γκολ που μπήκε από το χέρι του Ντιαμπί. Στο 26' έγινε μια κάθετη μπαλιά στην πλάτη της πράσινης άμυνας ο Κοτσόλης προσπάθησε να βγει για να εμποδίσει τον επιθετικό της Μπριζ ο οποίος κόντρολαρε με το ένα πόδι και με αριστερή μανσέτα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ο διαιτητής δεν είδε την παράβαση και παρά τις διαμαρτυρίες του Κοτσόλη μέτρησε κανονικά το γκολ.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ακόμα μια καλή επέμβαση από τον Κοτσόλη στο 32' καθώς σε φάουλ από τα δεξιά και κεφαλιά του Ισκέρντο ο έμπειρος πορτιέρο είπε όχι με διπλή επέμβαση και πάλι κρατώντας το 1-1 για τον Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκός-Μπριζ 1-2
INTIME SPORTS

Οκτώ αλλαγές από τον Αναστασίου

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Γιάννη Αναστασίου να κάνει οκτώ αλλαγές καθώς πέρασε στο παιχνίδι ο Αναγνωστόπουλος ως γκολκίπερ, ο Μαρινάκης βρέθηκε στο δεξί άκρο και ο Χουχούμης παρέμεινε αριστερά παίζοντας σε όλο το ματς. Στα στόπερ παρέμεινε ο Τριανταφυλλόπουλος μέχρι το 75' που αντικαταστάθηκε από τον Θελάντερ που έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του ενώ δίπλα τους αγωνίστηκε ο Ταυλαρίδης. Στην μεσαία γραμμή μπήκαν οι Λαγός, Πράνιτς, Πέτριτς και Νίνης και ο Μπεργκ πέρασε αντί του Καρέλη με τον Καλτσά να συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι το 67' που έδωσε την θέση του στον Βασίλη Αγγελόπουλο.

Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό η Μπριζ έκανε μόλις δυο αλλαγές στο ημίχρονο και φυσικά αυτό είχε σαν συνέπεια να κρατήσει την συνοχή της ενώ από την άλλη πλευρά οι πράσινοι που παρατάχθηκαν με δυο πειραματικές ενδεκάδες δεν μπόρεσαν να βρουν ούτε στο δεύτερο 45λεπτο ρυθμό ενώ και πάλι δεν έλειψαν τα λάθη.

Οι παίκτες της Μπριζ απείλησε με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος καθώς στο 47' ο Ντε Σούτερ έκανε το σουτ αλλά ο Αναγνωστόπουλος με πολύ καλή επέμβαση απομάκρυνε την μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα όμως μετά από μια καλή επίθεση των Βέλγων από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στην αντίθετη πλευρά στον Ντεφό ο οποίος έπιασε ένα δυνατό συρτό σουτ, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Τριανταφυλλόπουλο και ξεγέλασε τον Αναγνωστόπουλο που είχε πέσει σωστά με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα των πράσινων για το 2-1 των Βέλγων.

Η Μπριζ θα μπορούσε να φτάσει και σε τρίτο τέρμα στο 57' όταν σε ένα φάουλ από τα αριστερά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και βρήκε την συμβολή των δοκών και κατέληξε στον Ντε Σούτερ ο οποίος έκανε το βολέ αλλά έστειλε την μπάλα έξω.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να έχει σωστή επιθετική ανάπτυξη στο δεύτερο 45λεπτο και λίγες φορές βγήκε με αξιώσεις μπροστά. Οι πράσινοι έφταναν σωστά μέχρι την μεγάλη περιοχή αλλά εκεί οι αμυντικοί της Μπριζ καθάριζαν εύκολα τις φάσεις ενώ υπήρξαν φορές που ο Μπεργκ δεν έπαιρνε σωστά την μπάλα και φαινόταν πολύ μόνος στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Βέλγοι απείλησαν και πάλι στο 71' όταν ο Ντεφό έκανε και πάλι την κούρσα από τα δεξιά, έγινε αποδέκτης της μπάλας, αλλά αυτή τη φορά το σουτ του ήταν άστοχο και δεν απείλησε τον Αναγνωστόπουλο. Ο Παναθηναϊκός μετά το 75' έδειξε να λύνεται και να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, περιορίζοντας τα λάθη αλλά και πάλι χωρίς να κάνει φάσεις μπροστά από την εστία του Μπρούσες. Η Μπριζ είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο 88' με τον Ντε Σούτερ να σουτάρει έξω ενώ στο 89' ο Παναθηναϊκός είχε την καλύτερη του στιγμή στο δεύτερο μέρος όταν ο Μπεργκ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και σούταρε δυνατά αλλά ψηλά πάνω από την εστία των Βέλγων.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης (46' Αναγνωστόπουλος), Μπούρμπος (46' Μαρινάκης), Τριανταφυλλόπουλος (75' Θελάντερ), Κουτρουμπής (46' Ταυλαρίδης), Χουχούμης, Δώνης (46' Λαγός), Ζέκα (46' Πράνιτς), Ατζαγκούν (46' Λουντ), Πέτριτς (46' Νίνης), Καλτσάς (67' Αγγελόπουλος), Καρέλης (46' Μπεργκ).

Μπρίζ: Μπρούσες, Ντεφό, Ντένσβιλ, Ντε Μποκ, Μέσελ, Σίμονς, Βάσκες (46' Ντικς), Βάνακεν, Βόρμερ, Ντιαμπί, Ισκέρντο (46' Ντε Σούτερ)

Παναθηναϊκός-Μπριζ 1-2
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Μπριζ 1-2
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Μπριζ 1-2
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Μπριζ 1-2
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Μπριζ 1-2
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Μπριζ 1-2
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Μπριζ 1-2
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Μπριζ 1-2
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Μπριζ 1-2
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Μπριζ 1-2
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Μπριζ 1-2
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Μπριζ 1-2
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Μπριζ 1-2
INTIME SPORTS
Παναθηναϊκός-Μπριζ 1-2
INTIME SPORTS
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ