ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός... εξωτερικού!

Παναθηναϊκός... εξωτερικού!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά το πάρε-δώσε του Ιανουαρίου το ρόστερ του Παναθηναϊκού αριθμεί μόλις 16 Έλληνες παίκτες σε σύνολο 35 ποδοσφαιριστών με τον συγκεκριμένο αριθμό να είναι ο μικρότερος των τελευταίων ετών. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Στο ματς της 27ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή συνέβη κάτι παράδοξο για το τριφύλλι και αυτό ήταν η παρουσία μόνο ενός Έλληνα στο αρχικό σχήμα των πράσινων. Αυτός ήταν ο Γιώργος Κουτρουμπής ο οποίος ξεκίνησε βασικός και έπαιξε σε όλο το ματς ενώ μάλιστα ακόμα και μετά τις αλλαγές που πραγματοποίησε ο Αντρέα Στραματσόνι παρέμεινε ο μοναδικός.

Ας θυμηθούμε λίγο τους 14 πράσινους που είχαν παίξει κόντρα στον "Γηραιό": Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Μολέντο, Νάνο, Ζέκα, Λουντ, Εβανζελίστα (Αμπέντ 65'), Βιγιαφάνιες (Μπουμάλ 81'), Λέτο (Μαμούτε 75'), Μπεργκ. Στον πάγκο ήταν και οι Κοτσόλης, Ταυλαρίδης και Παναγιώτης Βλαχοδήμος που δεν αγωνίστηκαν.

Την ίδια ώρα εκτός 18άδας είχαν μείνει οι Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Καλτσάς, Λαγός, Κλωναρίδης, Μαρινάκης, Χουχούμης και Γιαννακόπουλος.

Όπως παρατηρεί κανείς, είναι σε... εξέλιξη η διαδικασία "αφελληνισμού" του Παναθηναϊκού. Ιδίως και μετά το πάρε-δώσε του Ιανουαρίου. Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον λιγότερους Έλληνες παίκτες στο ρόστερ του και κατά συνέπεια στις επιλογές του Αντρέα Στραματσόνι και φυσικά στην ενδεκάδα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποτελεί "γραμμή" ή "στρατηγική" των διοικούντων, οι οποίοι σίγουρα θα ήθελαν πιο έντονο ελληνικό χρώμα στην ομάδα τους.

Το Sport24 έψαξε τα ρόστερ του Παναθηναϊκού από τη σεζόν 2010-11 και διαπίστωσε ότι φέτος, από τον Ιανουάριο και μετά, το τριφύλλι διαθέτει τους λιγότερους Έλληνες παίκτες στο ρόστερ του. Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι λένε οι αριθμοί.

Ξεκίνησε με 20 και έπεσε στους 16

Τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε έχοντας 34 παίκτες στο ρόστερ εκ των οποίων οι 20 ήταν Έλληνες, ποσοστό κοντά στο 60%. Πλέον όμως το ρόστερ των πράσινων αριθμεί 35 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 16 είναι Έλληνες με το ποσοστό να έχει πέσει κοντά στο 45%.

Αυτό φυσικά έγινε γιατί στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αποχώρησαν οι Νίνης, Καρέλης, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης, Ταμπάκης και Μπούρμπος ενώ αποκτήθηκαν μόνο δύο Ελληνες, ο Οδυσσέας και ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος.

Βέβαια από τους 16 Έλληνες οι Κότσαρης, Βασίλης Αγγελόπουλος, Στάικος, Λάμπρου, Αναγνωστόπουλος "συμπληρώνουν" το ρόστερ και οι υπόλοιποι έντεκα είναι οι Κοτσόλης, Γιαννακόπουλος, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Μαρινάκης, Λαγός, Χουχούμης, Καλτσάς, Κλωναρίδης και Παναγιώτης Βλαχοδήμος.

Μικρότερο ρόστερ, περισσότεροι Έλληνες

Μια χρονιά νωρίτερα και πάλι ο Παναθηναϊκός είχε λιγότερους από 20 Έλληνες παίκτες στο ρόστερ του αλλά την περασμένη σεζόν είχε και μικρότερο ρόστερ. Χαρακτηριστικά το τριφύλλι τη χρονιά 2014-15 με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του ξεκίνησε τη χρονιά με 30 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 17 ήταν Έλληνες και το ποσοστό άγγιζε το 60%.

Το μεγαλύτερο ρόστερ

Τη σεζόν 2013-14, πρώτη με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τη χρονιά με το μεγαλύτερο ρόστερ των τελευταίων ετών το οποίο αριθμούσε 39 παίκτες με αρκετούς εξ αυτών (Βελάσκες, Πίντο, Κουίνσι) να αποχωρούν μέχρι τον Δεκέμβριο. Από τους 39 ποδοσφαιριστές οι 22 ήταν Έλληνες.

Οι περισσότεροι Έλληνες

Αντίθετα τη σεζόν 2012-13 οι πράσινοι ξεκίνησαν τη χρονιά με 36 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 23 ήταν Έλληνες. Ήταν η χρονιά με τους περισσότερους Έλληνες από το 2010-11 μέχρι σήμερα. Και φυσικά το ποσοστό παρουσίας των Ελλήνων παικτών εκείνη τη χρονιά άγγιζε το 65%.

Το "μπλακ τζακ" τη σεζόν 2011-12

Περισσότερους από είκοσι Έλληνες ποδοσφαιριστές είχε στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός και τη σεζόν 2011-12. Συγκεκριμένα εκείνη τη χρονιά σε σύνολο 35 παικτών οι 21 εξ αυτών ήταν Έλληνες, κάτι που έκανε φυσικά το ελληνικό στοιχείο αρκετά έντονο.

Αρκετοί Έλληνες το 2010-11

Αρκετοί ήταν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές και τη σεζόν 2010-11 καθώς σε σύνολο 33 ποδοσφαιριστών με τους οποίους ξεκίνησε το ρόστερ του Παναθηναϊκού οι 20 εξ αυτών ήταν Έλληνες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ