ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-Άιντραχτ Μπραουνσβάιγκ 1-1

Παναθηναϊκός-Άιντραχτ Μπραουνσβάιγκ 1-1
INTIME SPORTS

Ισόπαλος με 1-1 αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκό στο πρώτο φιλικό της φετινής σεζόν κόντρα στην Μπραουσβάιγκ δείχνοντας ότι ακόμα έχει πολύ δουλειά μπροστά του.

Δυο πρόσωπα έδειξε στο πρώτο του φιλικό κόντρα στην Άιντραχτ Μπραουσβάιγκ ο Παναθηναϊκός καθώς ναι μεν οι πράσινοι έβγαλαν κάποια καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους ενώ από την άλλη είχαν και νεκρά διαστήματα.

Τα οποία ναι μεν είναι φυσιολογικά, μιλάμε εξάλλου για το πρώτο φιλικό της σεζόν, αλλά κόντρα σε μια αντίπαλο σαφώς μικρότερης δυναμικότητας από τον Παναθηναϊκό. Είναι γεγονός ότι το Τριφύλλι θέλει δουλειά πολύ ακόμη και έδειξε ότι χωρίς τους Λέτο, Κουίνσι, Κατσουράνη, Καραγκούνη του λείπει ο παίκτης που θα δημιουργεί.

Πίεση ψηλά

Το πρώτο καλό στοιχείο που έδειξε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του ήταν η πίεση που προσπάθησαν να βγάλουν οι παίκτες του πιέζοντας ψηλά. Όχι ένας-ένας αλλά όλοι μαζί ανέβαιναν για να πιέσουν και να κλέψουν μπάλες. Κάτι το οποίο κατάφεραν αρκετές φορές σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Το δεύτερο στοιχείο είχε να κάνει με την κίνηση στο χώρο όλων των παικτών του Τριφυλλιού για όσο είχαν αντοχές ώστε να ξεμαρκάρονται και να δίνουν λύσεις. Αποτέλεσμα τα πολλά ένα-δυο που όσο περνούν τα παιχνίδια θα γίνονται ακόμα περισσότερα βάζοντας ένα πολύ δυνατό στοιχείο στο παιχνίδι των πράσινων.

Στα αρνητικά του Τριφυλλιού τα νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι του, τουλάχιστον για δυο 15' ένα στο πρώτο μέρος και ένα στο δεύτερο οι πράσινοι απλά παρακολουθούσαν τους αντιπάλους τους χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

Επίσης αρνητικό το γεγονός ότι δεν υπήρχε ένας παίκτης να περάσει μια κάθετη μπαλιά, να πάρει την μπάλα στο χώρο του κέντρου και να δημιουργήσει είτε παίζοντας κάθετα, είτε διεμβολίζοντας από το κέντρο την αντίπαλη ομάδα.

Το πρώτο μέρος

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το πρώτο μέρος με ένα κλασικό 4-2-3-1 με τον Καρνέζη στο τέρμα και τους Σεϊταρίδη, Βύντρα, Βελάσκες, Ιωαννίδη στην άμυνα, μπροστά τους τον Βιτόλο και τον Λαγό, στην τριάδα τον Ζέκα στα δεξιά, τον Χριστοδουλόπουλο αριστερά και τον Σισοκό πίσω από τον Τοτσέ που είναι ο μοναδικός επιθετικός ξεκίνησε το Τριφύλλι.

Οι πράσινοι είχαν την υπεροχή του αγώνα και μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση έχοντας τρεις φάσεις για γκολ στο πρώτο τέταρτο. Η πρώτη ήταν στο 7' όταν ο Σισοκό έκανε την ωραία κάθετη πάσα προς τον Τοτσέ ο οποίος γύρισε όμορφα αλλά το σουτ του έφυγε αρκετά έξω από τα δοκάρια.

Στο 10' ο Ζέκα θα κλέψει την μπάλα θα δώσει στον Σεϊταρίδη ο οποίος έκανε την κούρσα από τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε και την σέντρα αλλά η κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου από κοντά πέρασε μόλις έξω.

Στο 12' μετά από απομάκρυνση του Βιτόλο ο Τοτσέ θα διεκδικήσει και θα κερδίσει την μπάλα, θα μπει στην περιοχή θα πλασάρει αλλά το σουτ του θα περάσει έξω.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 15' όταν ο Καρνέζης έκανε ωραία επέμβαση σε σουτ του Κράπε και αφού η μπάλα είχε αλλάξει πορεία.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην συνέχεια και είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 36' μετά από εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου με την μπάλα να περνάει πάνω από το κεφάλι του Λαγού και σύριζα από το δοκάρι του Πέτκοβιτς.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε στους Γερμανούς όταν στο 40' μέσα στην περιοχή ο Κουμπέλα έπιασε το γυριστό αλλά ο Καρνέζης μπλόκαρε.

Αλλαγές σε πρόσωπα και θέσεις

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Φερέιρα προχώρησε σε δυο αλλαγές ρίχνοντας στο φιλικό τον Κοτσόλη αντί του Καρνέζη και τον Σπυρόπουλο αντί του Ιωαννίδη.

Παράλληλα είχαμε και μια εσωτερική αλλαγή βάζοντας τον Σισοκό στο αριστερό άκρο και τον Χριστοδουλόπουλο πίσω από τον Τοτσέ.

Η Άιντραχτ όμως ήταν αυτή που έκανε την πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος όταν στο 52' ο Ντογκάν βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Κοτσόλη.

Η απόδοση του Παναθηναϊκού έπεσε εν συνεχεία με τους πράσινους να δείχνουν κουρασμένοι, κάτι απολύτως λογικό, ενώ ο Φερέιρα ξεκίνησε τις αλλαγές καθώς πέρασε στο ματς και τους Πετρόπουλο και Κουσίδη αντί του Τοτσέ και του Ζέκα.

Την ίδια ώρα η Άιντραχτ έκανε οχτώ αλλαγές μαζεμένες φρεσκάροντας την ομάδα και προσπαθώντας να δημιουργήσει καταστάσεις μπροστά από την πράσινη εστία.

Κάτι το οποίο κατάφερε στο 69' όταν ο Αντεμί έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, την γύρισε στον Τζιανλούκα Κόρτε και αυτός σκόραρε ανοίγοντας το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσια στο 76' όταν ο Σπυρόπουλος έκανε την σέντρα και ο Πετρόπουλος με πανέμορφη κεφαλιά νίκησε τον γκολκίπερ των Γερμανών ισοφαρίζοντας το σκορ.

Στο 86' ο Χριστοδουλόπουλος προσπάθησε με πολύ δυνατό σουτ να νικήσει τον Πέτκοβιτς χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Βιτόλο ο οποίος ήταν μακράν ο καλύτερος πράσινος ενώ αρκετά ευδιάθετος και με καλά στοιχεία έδειξε τόσο ο Σισοκό, όσο και ο Βελάσκες. Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στον Πετρόπουλο ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ της φετινής σεζόν και έδειξε "ζεστός" με το καλημέρα.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης (46' Κοτσόλης), Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Ιωαννίδης (46' Σπυρόπουλος), Βιτόλο, Ζέκα (73' Δώνης), Λαγός (60' Κουσίδης), Σισοκό, Τοτσέ (58' Πετρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος.

Άιντραχτ Μπράουνσβάιγκ: Πέτκοβιτς, Μπίκατσιτς, Ντογκάν, Κούμπελα, Κορκ, Τόιερκαμπ, Κράτς, Ράιχελ (46' Μπόλαν), Κορέια, Φλίτσεν, Κράπε.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ