ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0 στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ πετυχαίνοντας τη πρώτη εντός έδρας νίκη του για τη φετινή σεζόν. Ανώτεροι οι πράσινοι από τους κίτρινους στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Σωτήρια επέμβαση του Καρνέζη στις καθυστερήσεις για το Τριφύλλι.

Την πρώτη εντός έδρας νίκη του για τη φετινή σεζόν έμελλε να κάνει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 1-0 των "κιτρινόμαυρων" χάρη σε ένα υπέροχο γκολ του Τοτσέ.

Έπαιξαν στα τελευταία λεπτά με τη φωτιά οι πράσινοι και χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του Καρνέζη στο σουτ του Λαγού στις καθυστερήσεις για να πάρει το Τριφύλλι το τρίποντο.

Αποδοκιμασίες στο τέλος για τον Παναθηναϊκό και κυρίως τον Ζεσουάλδο Φερέιρα καθώς το Τριφύλλι δεν καθάρισε νωρίτερα το ματς σε μια ΑΕΚ που δεν μπορούσε να τον απειλήσει.

Ο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με ένα 4-3-3 έχοντας στην τετράδα της άμυνα τους Σεϊταρίδη δεξιά, Βύντρα και Τριανταφυλλόπουλο στόπερ και τον Σπυρόπουλο αριστερά. Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Βιτόλο με τον Ζέκα να παίζει δεξί εσωτερικό χαφ και ο Φουρλάνος αριστερό εσωτερικό χαφ.

Στην τριάδα της επίθεσης ο Χριστοδουλόπουλος ξεκίνησε ως αριστερό εξτρέμ, ο Σισοκό ως δεξί και ο Τοτσέ στην κορυφή της επίθεσης με τον Σισοκό στο πρώτο μισό του αγώνα να παίρνει τις περισσότερες πρωτοβουλίες.

Από την πλευρά του ο Λίνεν έβαλε τους Βλάχο, Κουτρουμπή, Γιάγκο και Κοντοέ στην αμυντική τετράδα έχοντας μπροστά τους τον Κορδέρο και δίπλα του τον Φέτση. Οι τρεις μπροστά ήταν οι Φούντας, Γκερέιρο και Λαγός κα στη κορυφή της επίθεσης ο Φουρτάδο.

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις από το ΟΑΚΑ και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 9η αγωνιστική της Superleague.

Ο Παναθηναϊκός έχοντας πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές από τον αντίπαλο του στον αγωνιστικό χώρο ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς, είχε την υπεροχή και την κυκλοφορία ενώ οι παίκτες του Λίνεν έδωσαν μέτρα στους πράσινους προσπαθώντας να βγουν στην κόντρα χωρίς αποτέλεσμα.

Το Τριφύλλι έχοντας σε καλή μέρα τον Σισοκό ο οποίος ήταν ο κύριος εκφραστής των πράσινων επιθέσεων αλλά και τους Χριστοδουλόπουλο με Τοτσέ είχε περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Μια εξ αυτών μάλιστα έγινε και γκολ μετά από τη συνεργασία των Λάζαρου και Τοτσέ και το υπέροχο τελείωμα του Ισπανού άσου.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ δεν είχε καμία ευκαιρία για γκολ στο πρώτο ημίχρονο το οποίο θα λέγαμε ότι ο Καρνέζης έβγαλε χωρίς να ιδρώσει.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά όσο δεν καθάριζε το ματς τόσο έδειχνε πως θα την πλήρωνε και αν δεν υπήρχε ο Καρνέζης στις καθυστερήσεις ίσως τελικά η ΑΕΚ να είχε πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Τελικά όμως οι πράσινοι μπόρεσαν και κράτησαν το υπέρ τους 1-0 μέχρι το τέλος πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη, την πρώτη τους στο πρωτάθλημα.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Φαντόπουλος (Πειραιά)

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Φουρλάνος (64' Χουχούμης), Σισοκό (70' Σισοκό), Χριστοδουλόπουλος (90+ Μπαρμπαρούσης), Τοτσέ.

ΑΕΚ (Έβαλτ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Γκερέιρο (75' Ρίκκα), Λαγός, Φουρτάδο, Φούντας (85' Παπαδημητρίου), Φέτσης (70' Κατίδης), Βλάχος, Κουτρουμπής.

Σκόρερ: 24' Τοτσέ,
Κίτρινες κάρτες: 41' Κοντοές, 47' Φουρλάνος, 59' Βλάχος, 60' Κορδέρο, 68' Φούντας, 83' Σεϊταρίδης, 85' Χουχούμης.
Κόκκινες κάρτες:

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και πήρε από τα πρώτα λεπτά την υπεροχή του αγώνα και την κατοχή της μπάλας. Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 4' όταν ο Σισοκό βρήκε όμορφα τον Τοτσέ μέσα στην περιοχή με κάθε πάσα, αυτός σούταρε με την μία με τον Κορδέρο με τάκλιν να διώχνει την μπάλα.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 10' όταν ο Φουρτάδο έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του έφυγε απελπιστικά έξω. Στο επόμενο λεπτό ο Σεϊταρίδης με βαθιά μπαλιά βρήκε στην αντίθεση πλευρά τον Χριστοδουλόπουλο αυτός γύρισε με την μια προς τον Τοτσέ που σούταρε η μπάλα κόντραρε και πάλι στον Κοδρέρο και έφυγε κόρνερ.

Γκολάρα από Τοτσέ

Ο Παναθηναϊκός ο οποίος ήταν πιο δραστήριος στον αγωνιστικό χώρο άνοιξε το σκορ στο 24' μετά από ωραία συνεργασία του Χριστοδουλόπουλου με τον Τοτσέ και γκολάρα του Ισπανού φορ. Ο Λάζαρος έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή της ΑΕΚ είδε την κίνηση του Ισπανού ανάμεσα από τους δυο στόπερ έβγαλε την σέντρα και ο Τοτσέ με εναέριο τακουνάκι άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Η συνέχεια του αγώνα άνηκε δικαιολογημένα στον Παναθηναϊκό που έπαιζε με ανεβασμένη την ψυχολογία ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο.

Το μόνο που κατάφεραν όμως μέχρι την ανάπαυλα ήταν ένα σουτ του Κοντοέ από το ύψος της περιοχής το οποίος πέρασε δυο μέτρα έξω από τα δοκάρια του Καρνέζη.

Χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η ΑΕΚ κέρδισε ένα φάουλ σε καλό σημείο του αγώνα. Φάουλ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Όπως επίσης και ένα σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 55' με την μπάλα να κοντράρει σε ένα σώμα και να φεύγει κόρνερ.

Στο 63' η ΑΕΚ έχασε την πρώτη της μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι όταν ο Λαγός εκτέλεσε όμορφα το φάουλ που είχαν κερδίσει οι φιλοξενούμενοι εκτός περιοχής αναγκάζοντας τον Καρνέζη να κάνει μια πολύ καλή επέμβαση και να διώξει σε κόρνερ.

Κινήσεις στην σκακιέρα

Από το 64΄οι δυο προπονητές άρχισαν τις κινήσεις στην σκακιέρα με τον Φερέιρα να ανοίγει πρώτος τις αλλαγές βγάζοντας τον Φουρλάνο και βάζοντας στην θέση του τον Χουχούμη σε μια θέση που δεν τον έχουμε δει να αγωνίζεται ξανά. Στο 70' ο 66χρονος προπονητής αναγκάστηκε να βγάλει και τον Σισοκό και να περάσει στην θέση του τον Κουίνσι καθώς ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού τραυματίστηκε.

Από την πλευρά του ο Λίνεν πέρασε τον Κατίδι αντί του Φέτση στο ματς στο 70' θέλοντας να κάνει την ΑΕΚ πιο επιθετική αλλά πέντε λεπτά αργότερα έβγαλε τον Γκερέιρο και έριξε στην μάχη τον Ρίκκα.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 77' με μακρινό σουτ του Κουίνσι και την μπάλα να περνάει αρκετά έξω από τα δοκάρια του Κωνσταντόπουλου.

Το Τριφύλλι βρέθηκε πολύ κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα στο 87' όταν ο Χουχούμης έκλεψε την μπάλα έδωσε στον Χριστοδουλόπουλο αυτός πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Τοτσέ ο οποίος μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή δεν σήκωσε όμως το κεφάλι για να δει στον πέναλτι τον Χουχούμη και να του γυρίσει την μπάλα βγάζοντας παράλληλη μπαλιά και κάνοντας τον Κωνσταντόπουλο να αποκρούσει εύκολα.

Στο 90' η ΑΕΚ είχε μια διπλή ευκαιρία, αρχικά με τον Κοντοέ ο οποίος από κοντά αλλά πλάγια μέσα στην περιοχή σούταρε με τον Καρνέζη όμως να διώχνει σε κόρνερ.

Με την εκτέλεση του κόρνερ η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν έδιωξε σωστά η μπάλα έφτασε στον Κουτρουμπή ο οποίος επιχείρησε το σουτ και ανάγκασε τον Καρνέζη σε σωτήρια επέμβαση διώχνοντας και πάλι την μπάλα σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα από πλευράς και των δυο ομάδων με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη στο ντέρμπι με 1-0.

MVP

Ο Τοτσέ μπορεί να σκόραρε αλλά ο Καρνέζης έσωσε δυο φορές τον Παναθηναϊκό και μάλιστα την μία στις καθυστερήσεις του αγώνα γλιτώνοντας τους πράσινους από ένα ακόμη έμφραγμα στο 90' της αναμέτρησης. Με διαφορά ο καλύτερος γκολκίπερ του πρωταθλήματος ενώ η επέμβαση του στο τέλος είναι μακράν η κορυφαία της αγωνιστικής.

Αδύναμος κρίκος

Όσο παίζει αυτός ο Φουρτάδο στη κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ πολύ δύσκολα οι κίτρινοι θα πετύχουν κάποιο γκολ. Σε καμία στιγμή οι Βύντρα και Τριανταφυλλόπουλος δεν τον αισθάνθηκαν ενώ υπήρχαν και φορές που μπέρδευε τους ίδιους τους συμπαίκτες του.

Στατιστικά αγώνα

Γκολ
Ασίστ
Τελικές Προσπάθειες
Σουτ εντός μεγάλης περιοχής
Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής
Κεφαλιές
Αποκρούσεις
Επεμβάσεις
Κλεψίματα
Φάουλ
Οφσάιντ
Κόρνερ
Λάθη
Γεμίσματα
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ