ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πανάκριβος ο λογαριασμός για τον Παναθηναϊκό

Πανάκριβος ο λογαριασμός για τον Παναθηναϊκό

Το Sport24.gr υπολογίζει την επιβάρυνση που θα προκύψει για τον προϋπολογισμό του Παναθηναϊκού, μετά την επιβολή της ποινής από την Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague.

Ακόμα και τις χειρότερες προβλέψεις ενδέχεται να ξεπεράσει η επιβάρυνση που θα δεχτεί ο προϋπολογισμός της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετά την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague. Το σίγουρο είναι πως το ποσό θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ, εάν υπολογιστούν και τα διαφεύγοντα κέρδη από τα παιχνίδια που θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Αρχικά, το πρόστιμο που επιβλήθηκε είναι 190.000 ευρώ, ενώ το κόστος αποκατάστασης των καταστροφών στο "Απόστολος Νικολαΐδης" εκτιμάται στις 100.000 ευρώ.

Από τη στιγμή που κρίθηκε ότι το ντέρμπι δεν διεξήχθη με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, θα ενεργοποιηθεί η ρήτρα βίας της Nova ύψους 300.000 ευρώ, ενώ ανάλογη ρήτρα υπάρχει στη σύμβαση με τον ΟΠΑΠ, η οποία προβλέπει ότι το ύψος της προσδιορίζεται στο διπλάσιο του προστίμου της Superleague, δηλαδή στις 380.000 ευρώ.

Ακόμα, από τα ματς που θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών, υπολογίζεται ότι δεν θα εισπραχθούν περίπου 200.000 ευρώ, έσοδα από εισιτήρια, πωλήσεις προϊόντων και τις ηλεκτρονικές διαφημιστικές πινακίδες.

Δηλαδή, η επιβάρυνση που θα προκύψει για τον προϋπολογισμό θα αγγίξει το 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα που δεν υπάρχουν και που ο Γιάννης Αλαφούζος είναι υποχρεωμένος να τα βρει, εάν θέλει να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ.

Εκκρεμεί το διοικητικό πρόστιμο που έχει το δικαίωμα να επιβάλλει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, όπως προκύπτει από το νέο αθλητικό νόμο. Το ανώτατο όριο είναι το 1 εκατομμύριο ευρώ, αλλά εκτιμάται πως ο Κοντονής θα καταφύγει σε ένα συμβολικό πρόστιμο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ