ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναιγιάλειος-Παναθηναϊκός 0-1

Παναιγιάλειος-Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε σε φιλική αναμέτρηση εκτός έδρας τον Παναιγιάλειο χάρη σε γκολ του Μπέργκ ύστερα από ωραία συνεργασία με τον Πέτριτς. Κουρασμένοι εμφανίστηκαν οι πράσινοι που πρέπει να διορθώσουν πολλά ενόψει Σταντάρ Λιέγης. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πρώτο εν Ελλάδι φιλικό του ο Παναθηναϊκός κέρδισε εκτός έδρας τον Παναιγιάλειο με 1-0 χάρη σε γκολ του Μάρκους Μπεργκ αλλά οι πράσινοι έδειξαν ότι θέλουν αρκετή δουλειά καθώς αγωνίστηκαν κόντρα σε μια ομάδα της Football League που έχει ξεκινήσει πιο αργά την προετοιμασία της από τον Παναθηναϊκό και τους έβαλε δύσκολα.

Οι πράσινοι έδειξαν ότι ήταν κουρασμένοι από την ένταση των τελευταίων προπονήσεων και είναι λογικό πλέον να πέσουν οι ρυθμοί με στόχο να είναι απόλυτα έτοιμοι και φρέσκοι για τις αναμετρήσεις με την Σταντάρ Λιέγης. Ο Γιάννης Αναστασίου και οι παίκτες του θα πρέπει να δουλέψουν στα λάθη τους, να τα διορθώσουν και να βρουν τις λύσεις ώστε να παρουσιάσουν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο.

Φυσικά το τριφύλλι έχει ένα ακόμα φιλικό, το πιο δυνατό, την Τετάρτη κόντρα στον Ατρόμητο στην Λεωφόρο και εκεί ίσως να βγουν ακόμα περισσότερα συμπεράσματα για τον Γιάννη Αναστασίου.

Έπαιξε με 4-4-2 σε ρόμβο

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε θα μπορούσαμε να πούμε με το ματς με μια ενδεκάδα που κατά τα 10/11 αναμένεται να δούμε και κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης και με τους πράσινους να παίζουν σε ένα 4-4-2 με ρόμβο.

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε τον Κοτσόλη κάτω από τα γκολπόστ ενώ η αμυντική τετράδα των πράσινων είχε ως εξής. Στα δεξιά έπαιξε ο Τριανταφυλλόπουλος, αριστερά ο Νάνο και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Κουτρουμπή και Σίλντενφελντ στην επανεμφάνιση του Κροάτη με τα πράσινα.

Στον ρόμβο της μεσαίας γραμμής έπαιζαν ο Μέντες μπροστά από τα στόπερ και ο Ολλανδός είχε δίπλα του και αριστερά τον Χουχούμη και στα δεξιά τον Ζέκα ενώ στην κορυφή του ρόμβου έπαιζε ο Ατζαγκούν.

Το επιθετικό δίδυμο των πράσινων ήταν οι Πέτριτς-Μπεργκ με τους δυο ποδοσφαιριστές να βγαίνουν όμως και εκτός περιοχής για να παίρνουν μπάλα και να συνεργάζονται μεταξύ τους προσπαθώντας να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Οι πράσινοι είχαν την υπεροχή στο ματς από το πρώτο λεπτό έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας και προσπαθώντας να πιέσουν τον αντίπαλο τους. Οι παίκτες της ομάδας του Αιγίου είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους στον χώρο του κέντρου και δεν άφηναν το τριφύλλι να κάνει το παιχνίδι του από τον άξονα. Αντίθετα οδηγούσαν τον Παναθηναϊκό στα άκρα όπου το τριφύλλι χωρίς καθαρόαιμο εξτρέμ δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις και τα δυο μπακ προσπαθούσαν να ανέβουν όσο περισσότερο μπορούσαν.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα από τα αριστερά και την πλευρά του Νάνο να βγουν κάποιες φάσεις όχι όμως και από τα δεξιά με τον "Τριάντα" καθώς τα χάλαγε στο τέλος με τις σέντρες που επιχειρούσε να βγάλει.

Παράλληλα στην άμυνα ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε προβλήματα καθώς οι όποιες επιθέσεις των γηπεδούχων δεν απείλησαν τον Κοτσόλη και οι περισσότερες κατέληξαν σε κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος βρήκε το γκολ μετά από όμορφη συνεργασία Πέτριτς και Μπεργκ οι οποίοι την φετινή σεζόν αναμένεται να κάνουν πολλές ζημιές στις αντίπαλες άμυνες.

Δίδυμο "φωτιά" Πέτριτς-Μπεργκ

Ήταν το 9' όταν μετά από ωραία ανάπτυξη ο Χουχούμης έδωσε αριστερά στον Πέτριτς. Ο Κροάτης σήκωσε το κεφάλι, είδε την κίνηση του Μπεργκ έβγαλε την σέντρα και ο Σουηδός με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το τριφύλλι.

Στο 26' Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε γύρισε την μπάλα από τα αριστερά προς τα δεξιά με τον Μπεργκ να δίνει στον Τριανταφυλλόπουλο που είχε ανέβει αλλά το σουτ που επιχείρησε ο άσος των πράσινων έφυγε έξω.

Εν συνεχεία οι πράσινοι που διατήρησαν την υπεροχή του αγώνα δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με καθαρές ευκαιρίες την ομάδα του Παναιγιάλειου.

Τέσσερις αλλαγές με την έναρξη

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιάννης Αναστασίου έκανε τέσσερις αλλαγές καθώς έβγαλε από το παιχνίδι τους Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή, Νάνο και Μπεργκ και πέρασε τους Ντίνα, Λαγό, Καρέλη και Σπυρόπουλο.

Το 4-4-2 και ο ρόμβος διατηρήθηκαν με τους Σπυρόπουλο, Τριανταφυλλόπουλο, Μέντες και Χουχούμη στην άμυνα. Τον Λαγό μπροστά τους και τους Ντίνα και Ζέκα ως εσωτερικά χαφ με τον Ατζαγκούν να παραμένει στην κορυφή του ρόμβου ενώ το δίδυμο της επίθεσης αποτελούνταν από τους Πέτριτς και Καρέλη.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να παίξει πιο γρήγορα ώστε να μπορέσει να βρει ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων και σε κάποιες στιγμές τα κατάφερε χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά.

Στο 48' ο Σπυρόπουλος ανέβηκε από τα δεξία δέχτηκε την πάσα και από καλή θέση έπιασε το σουτ το οποίο όμως έφυγε έξω.

Πρώτη για Στιλ

Στο 62' ο Αναστασίου έκανε πέντε αλλαγές ακόμα στο παιχνίδι καθώς έριξε στο ματς τους Στιλ, στην πρώτη του εμφάνιση, και τους Μπούρμπο, Δώνη, Ρισβάνη και Κλωναρίδη αλλάζοντας ουσιαστικά όλη την ομάδα. Ο Μπούρμπος πήγε στο δεξί άκρο, ο Σπυρόπουλος έπαιξε αριστερά και τα δυο στόπερ ήταν ο Τριανταφυλλόπουλος με τον Ρισβάνη.

Ο Λαγός παρέμεινε μπροστά τους, ο Δώνης με τον Ντίνα ήταν τα δυο εσωτερικά χαφ και ο Ατζαγκούν παρέμεινε ως το δεκάρι ενώ το δίδυμο της επίθεσης ήταν πλέον οι Καρέλης, Κλωναρίδης.

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός απείλησε αρχικά στο 69' με σουτ του Καρέλη αλλά η μπάλα έφυγε έξω. Στο 78' ο Καρέλης είδε την κίνηση του Ατζαγκούν του έδωσε όμορφα την μπάλα αλλά αυτός βγήκε πολύ πλάγια, άργησε και τελικά όταν γύρισε την μπάλα ο Ανδρούτσος έδιωξε σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ. Μετά την εκτέλεση του και σε σουτ από μακριά η μπάλα βρήκε τον Ρισβάνη εντός της περιοχής. Αυτός γύρισε τετ α τετ με τον Ανδρούτσο σούταρε αλλά ο γκολκίπερ τον γηπεδούχων απομάκρυνε αρχικά ενώ εν συνεχεία το σουτ του Κλωναρίδη κόντραρε και έφυγε έξω.

Παναιγιάλειος: Σταυριανός (46' Μπαλτιμάς, 70' Ανδρούτσος), Σπίνουλας, Γκότσουλας, Λιας, Ιωάννου, Ακπαρίδης, Νάστος, Μωυσίδης (58' Παπαδόπουλος), Μπούνας (58' Μπουρλάκης), Ατματζίδης, Κοιλιάρας Δ., Κατσικοκέρης.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης (62' Στιλ), Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ (46' Σπυρόπουλος), Κουτρουμπής (46' Ντίνας), Νάνο (46' Λαγός), Ζέκα (62' Δώνης), Μέντες (62' Ρισβάνης), Χουχούμης (62' Μπούρμπος), Ατζαγκούν, Πέτριτς (62' Κλωναρίδης), Μπεργκ (46' Καρέλης)

Παναιγιάλειος-Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS
Παναιγιάλειος-Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS
Παναιγιάλειος-Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS
Παναιγιάλειος-Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS
Παναιγιάλειος-Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS
Παναιγιάλειος-Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS
Παναιγιάλειος-Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS
Παναιγιάλειος-Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ