ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παλαίμαχοι: "Εμείς δεν έχουμε μόνιμη λύση"

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI//SPORT
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI//SPORT EUROKINISSI SPORTS

Οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες για τη συζήτησης τους, έδειξαν ρεαλισμό για τα προβλήματα, όμως εξέφρασαν την πίστη τους ότι η ομάδα θα ξεπεράσει το σκόπελο χάρη στη βοήθεια των οπαδών της.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης των παλαιμάχων, πέντε εξ' αυτών μίλησαν στους δημοσιογράφους που περίμεναν. Οι Αντώνης Αντωνιάδης, Αριστείδης Καμάρας, Λώρης Θεοφάνης, Νίκος Τζουνάκος και Γιάννης Βονόρτας αναφέρθηκαν στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός και παραδέχτηκαν ότι αυτοί δεν μπορούν να τα λύσουν, όμως έχουν τη δύναμη να συνδράμουν μέχρι να βρεθεί μία οριστική λύση. Επίσης, φανέρωσαν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η ομάδα θα ξεπεράσει αυτή την κρίση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των παλαιμάχων:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

"Είμαστε προβληματισμένοι με την πορεία του Παναθηναϊκού και κάναμε σήμερα μία πρώτη συγκέντρωση, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Μιλήσαμε για ένα προσχέδιο που έκανα, οικονομικού χαρακτήρα, που απευθύνεται στους φιλάθλους, αλλά πρώτα θα το πάμε στη διοίκηση. Νομίζω ότι είναι ένα σχέδιο προσιτό, που οι οπαδοί μπορούν να ανταποκριθούν.

Οι παλαίμαχοι δεν αποδίδουμε ευθύνες σε κανέναν, ξεχνάμε τα παλιά και θέλουμε να βρούμε λύσεις. Βάζουμε πάνω απ' όλα τον Παναθηναϊκό. Κοιτάμε να σώσουμε την παρτίδα. Βέβαια, εμείς δεν μπορούμε να λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού, αλλά να συμβάλλουμε για να βγει η χρονιά. Αν ο κόσμος ανταποκριθεί, υπάρχει ελπίδα φωτός.

Θέλω να παρακαλέσω τους οργανωμένους, να μην ανάψουν καπνογόνα αύριο, για να αποφύγουμε την ποινή κεκλεισμένων των θυρών και να αποφύγουμε τα πρόστιμα.

Πρώτα πρέπει να βρούμε άμεσα χρήματα για να σώσουμε την παρτίδα. Μετά, έχουμε σχέδιο να πάμε σε επιχειρηματίες, σε φίλους του Παναθηναϊκού, σε χορηγούς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό".

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΜΑΡΑΣ

"Είναι αυτονόητο ότι όταν ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα, εμείς πονάμε περισσότερο απ' όλους. Περνάει μία μεγάλη κρίση και αυτό δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Ήταν μία πρώτη συνάντηση, θα ενημερώσουμε και άλλους, συζητήσαμε προτάσεις και σκοπεύουμε να μεταφέρουμε τις θέσεις μας στο ΔΣ της ΠΑΕ. Για αυτό δεν θα πούμε κάτι περισσότερο τώρα.

Υπάρχει ο φόβος να χρεοκοπήσει η ομάδα, αλλά προτιμούμε να μην σκεφτόμαστε το ακραίο σενάριο. Τώρα η κατάσταση είναι χειρότερη από το 2012, όταν ανέλαβε η Συμμαχία. Φαντάζομαι ότι θα κινητοποιηθούν όλες οι παναθηναϊκές δυνάμεις, αλλά εμείς θέλουμε να δώσουμε ένα συγκινησιακό χαρακτήρα, να δώσουμε μία μάχη. Θα παλέψουμε μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη".

ΛΩΡΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

"Ο Παναθηναϊκός αντέχει. Κατά το παρελθόν φτάσαμε να είμαστε τελευταίοι στη βαθμολογία. Ενωθήκαμε, θυμώσαμε, γίναμε Παναθηναϊκός και τερματίσαμε δεύτεροι. Όλη η χώρα έχει προβλήματα, όχι μόνο η ομάδα μας. Τα ποσά που ακούμε είναι τεράστια. Είναι μεγάλο πρόβλημα και υπάρχουν βιοποριστικά προβλήματα. Το βλέπω πολύ δύσκολο από την πλευρά μου".

ΝΙΚΟΣ ΤΖΟΥΝΑΚΟΣ

"Δεν θα φτάσουμε στο σημείο της διάλυσης. Αυτή τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός περνάει τη χειρότερη οικονομική κρίση από την εποχή της ιδρύσεως του. Εμείς οι παλαίμαχοι συγκινούμαστε ιδιαίτερα και θέλουμε να κάνουμε κινήσεις με θετικό αποτέλεσμα. Ελπίζω να φέρουμε χρήματα, αν και δεν μπορούμε να το λύσουμε συνολικά, αλλά με τις γνωριμίες που έχουμε, να φέρουμε μία βοήθεια. Εύχομαι και ελπίζω να είναι η τελευταία κρίση για την ομάδα".

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΝΟΡΤΑΣ

"Δυστυχώς για δεύτερη φορά μέσα σε έξι χρόνια, οι παλαίμαχοι κάνουμε την ίδια διαδικασία. Πρέπει να ενώσουμε τον κόσμο, να τον φέρουμε κοντά στην ομάδα, για να στηρίξει και οι φίλαθλοι να καλύψουν τα κενά. Είναι αναγκαίο να βρούμε χρόνο, για να συντηρηθεί ο Παναθηναϊκός και να προσελκύσει επιχειρηματίες. Δεν ξέρω αν υπάρχει σωτηρία, αλλά εμείς συζητήσαμε πολλά, περιμένουμε απόψεις και από άλλους παλαίμαχους, ίσως με άλλες ιδέες, ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε. Θα πάμε όπου χρειαστεί για τον Παναθηναϊκό και θα κάνουμε ότι μπορούμε".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ