ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Όχι σε πυροτεχνήματα και κινήσεις εντυπωσιασμού"

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Όχι σε πυροτεχνήματα και κινήσεις εντυπωσιασμού"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός εξήγησε γιατί δεν στηρίζει την επιλογή Σαραϊδάρη για την ΚΕΔ και επεσήμανε πως η κατάσταση στη Διαιτησία δεν αλλάζει με το "ισπανικό μοντέλο".

Το ΔΣ της Superleague επέλεξε τον Δημήτρη Σαραϊδάρη για την ΚΕΔ, στο πλαίσιο της συμφωνία με την ΕΠΟ για την εφαρμογή του "ισπανικού μοντέλου" στη Διαιτησία. Ο Παναθηναϊκός ήταν μία από τις δύο ΠΑΕ που δεν στήριξε την επιλογή, εκφράζοντας την αντίθεση του στο πρόσωπο και στη διαδικασία.

Το Sport24.gr είχε προαναγγείλει τη στάση του Παναθηναϊκού, εξηγώντας ποιες ήταν οι προϋποθέσεις που είχε θέσει, με την επιστολή που είχε στείλε στον Συνεταιρισμό και στις άλλες ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός θεωρεί πως με το "ισπανικό μοντέλο" δεν μεταβάλλονται οι συνθήκες στη Διαιτησία, αφού η ΕΠΟ εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο, ενώ δεν απομακρύνονται ο Κύρος Βασσάρας και η σύζυγος του, Δέσποινα Κοξένογλου. Διότι ο Σαραϊδάρης θεωρείται πρόσωπο της επιρροής του Βασσάρα, ως πρώην μέλος της διαιτητικής ομάδας του.

Από τη στιγμή που τα προαπαιτούμενα που έθεσε ο Παναθηναϊκός δεν ικανοποιήθηκαν και η Διαιτησία παραμένει υπό την αιγίδα της ΕΠΟ, δεν σκοπεύει να συναινέσει στην ανακατανομή των εσόδων από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Συνεπώς, περίπου 1,3 εκ. ευρώ που θα μεταφέρονταν από το Τριφύλλι στις άλλες ομάδες (πλην των μεγάλων) με βάση την αρχική συμφωνία, δεν πρόκειται να αναδιανεμηθούν.

Στο μεταξύ, η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση για την στάση της στον Συνεταιρισμό:

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός δεν έχει τίποτα να κρύψει γι’ αυτό και ξεκαθαρίζει τη θέση της σχετικά με όσα συνέβησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League.

Ο Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό στην πρόταση των «12» για να εκπροσωπηθεί η Λίγκα στην τριμελή επιτροπή της ΚΕΔ από τον κ. Σαραϊδάρη. Η απόφασή μας αυτή αφορά δομικές διαφορές ουσίας και όχι σε πυροτεχνήματα, κινήσεις εντυπωσιασμού ή παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Προ ημερών ο Παναθηναϊκός κατέθεσε τη δική του έγγραφη πρόταση προς το προεδρείο της Λίγκας, θέτοντας προαπαιτούμενα για να προχωρήσουμε σε σοβαρό διάλογο για το μείζον θέμα της διαιτησίας. Η πρόταση δεν τέθηκε καν στο τραπέζι της συζήτησης, άγνωστο σε εμάς γιατί.

Αυτονόητα, λοιπόν, από τη στιγμή που η αρχική πρόταση των «12» για επαγγελματική διαιτησία δεν ακολουθήθηκε, δεν υφίσταται καμία συμφωνία περί αναδιανομής εσόδων.

Διαβάστε την πρόταση που κατέθεσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ