ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Να εκδοθεί σήμερα η απόφαση για το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

H ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας καλεί την ΕΠΟ να εκδώσει σήμερα απόφαση για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου διότι σε διαφορετική περίπτωση "θα πρόκειται περί σκανδαλώδους διαχείρισης, με σκιά βαρύτατης σκοπιμότητας".

Η χαρακτηριστική καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση απόφασης για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ, προκάλεσε την αντίδραση του Παναθηναϊκού. Η "πράσινη" ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση και κάνει λόγο για σκανδαλώδη διαχείριση και προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί παλιές πρακτικές από τη νέα διαπλοκή.

Οι δύο ομάδες κατηγορούνται για εκτεταμένα επεισόδια των οπαδών τους στις κερκίδες του γηπέδου και τον εν γένει χώρο του Πανθεσσαλικού πριν την έναρξη του αγώνα, κάτι που επιφέρει ποινή 1 ή 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο πάνω από 100.000 ευρώ. Βέβαια, το κακό για τους "ασπρόμαυρους" και τους "κιτρινόμαυρους" είναι το γεγονός πως είναι υπότροποι από πέρυσι.

Ο μεν ΠΑΟΚ για τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και η ΑΕΚ για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Επομένως, σε αυτή την περίπτωση, δεν αποκλείεται να τιμωρηθούν με τρεις ακόμη αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών.

Για τον ΠΑΟΚ βέβαια η ποινή θα μπορούσε να είναι πιο βαριά, διότι κατηγορείται και για εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου, κάτι που σημαίνει 2 ή 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών. Άρα, υπάρχει κίνδυνος για -6.

Όπως είναι λογικό, αν η απόφαση βγει εντός της ημέρας, τότε θα υπάρξει αφαίρεση βαθμών απ' τα playoffs κι όχι απ' το επόμενο πρωτάθλημα, το οποίο σημαίνει πως μπορούν πολύ εύκολα να αλλάξει οι ισορροπίες αλλά και οι θέσεις των ομάδων στην τελική βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση:

"Ο Παναθηναικός εύλογα αναμένει να εκδοθεί εντός της ημέρας η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Ε.Π.Ο. για τα τραγικά γεγονότα κατά την διεξαγωγή του αγώνα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ο οποίος διεξήχθη σχεδόν προ μηνός. Και το αναμένει για λόγους τάξεως και ισονομίας αλλά και για αμιγώς αγωνιστικούς εν όψει των σημερινών κρίσιμων αναμετρήσεων για τα playoffs του Πρωταθλήματος.

Καλούμε το ίδιο το Πειθαρχικό όργανο, τους αρμοδίους της Ε.Π.Ο. και την Πολιτεία να πράξουν ο,τι απαιτείται, προκειμένου τούτο να επιτευχθεί.

Σε περίπτωση μη έκδοσης αποφάσεως θα πρόκειται περί σκανδαλώδους διαχείρισης, με σκιά βαρύτατης σκοπιμότητας.

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να επιτρέψει στη νέα διαπλοκή του ποδοσφαίρου να ακολουθήσει πρακτικές του παρελθόντος, τις οποίες σθεναρά και διαχρονικά προσπαθούμε να εξουδετερώνουμε.

Ας αναλάβει ο καθείς τις ευθύνες του.

Και ας μην ξεχνά κανείς ότι ο Παναθηναικός τιμωρήθηκε σκληρά για ένα κουτί μπύρας στον πρόσφατο αγώνα στη Λεωφόρο, περίπτωση κατά την οποία η Αθλητική Δικαιοσύνη κινήθηκε με αξιοθαύμαστη ταχύτητα!".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ