ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Οι δικαιολογίες είναι για τους ηττοπαθείς"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την ΑΕΚ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη θέληση και τη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες. Σε ερώτηση που του έγινε για τον προγραμματισμό δεν έδειξε τον προβληματισμό του λέγοντας ότι κάποια πράγματα έπρεπε να είχαν γίνει χθες.

Ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του και το πρώτο τρίποντο στα playoffs ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τον 48χρονο τεχνικό στη συνέντευξη Τύπου να στέκεται στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι τόσο μεγάλος σύλλογος που δεν μπορεί να βρίσκει δικαιολογία στις απουσίες των παικτών και απέδωσε τα εύσημα για την θέληση και την διάθεση που έδειξαν.

Χαρακτηριστικά ο Έλληνας προπονητής υποστήριξε:

"Συγχαρητήρια στα παιδιά έδειξαν διάθεση και θέληση και αυτό που είπαμε πριν το ματς είναι ότι για μια ομάδα σαν και εμάς οι απουσίες δεν αποτελούν δικαιολογία. Στο ΟΑΚΑ δεν χάσαμε το παιχνίδι γιατί είχαμε απουσίες αλλά γιατί δεν είχαμε διάθεση, θέληση κάτι που είχαμε σήμερα και πήραμε μια σπουδαία νίκη. Δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσει 100%ακόμα βέβαια.

Ποιοτικά θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα. Βέβαια με όλες τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί το να τα ζητάμε όλα είναι λίγο υπερβολικό. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει γιατί και ο Μολέντο μάλλον έχει σπάσει την μύτη του και αυτός δεν θα παίξει αλλά όπως όλα τα παιδιά σήμερα, όποιος παίξει θα πρέπει να μπαίνει μέσα και να δίνει τον καλύτερο του εαυτό.

Αν θα φτάνει να κερδίσουμε καλός αν όχι να βγαίνουμε από το γήπεδο με ψηλά το κεφάλι. Το παιχνίδι δεν ήταν καλό είχε μονομαχίες, θέληση, περισσότερο από την πλευρά μας και στα σημεία κέρδισε η ομάδα που ήθελε το ματς περισσότερο".

Υπό κανονικές συνθήκες η ομάδα θα πάλευε για την πρώτη θέση και τώρα παλεύει για να αποφύγει την τέταρτη, πόσο εύκολο είναι αυτό;
"Δεν είναι εύκολο, είναι λογικό με όλα αυτά που βλέπουν και ακούν οι παίκτες αλλά δεν πρέπει να μένουν εκεί. Δεν έχουμε δικαιολογία, δεν είμαστε μικρή ομάδα να έχουμε δικαιολογίες. Η δικαιολογία είναι για τους ηττοπαθείς, αυτούς που δεν έχουν πίστη. Ανεξάρτητα πόσοι θα είμαστε πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε".

Αναπτερώθηκε το ηθικό μετά απ' αυτή τη νίκη ενόψει και της συνέχειας και των δυο αγώνων που μένουν γιατί στο προηγούμενο παιχνίδι σας είδαμε στεναχωρημένο;
"Ναι περισσότερο ήμουν στο προηγούμενο παιχνίδι για την προσπάθεια και όχι για το αποτέλεσμα. Θέλω να δίνουν το 100 ξέρω κάποιες στιγμές θα είναι καλοί, κάποιες όχι. Αλλά όχι να μην δείχνουν διάθεση και θέληση. Να δίνουν το 100% σήμερα το είχαμε αυτό. Βγάλαμε ενέργεια, θέληση και είχαμε πάθος για τη νίκη".

Υπάρχει περίπτωση να επανέλθει κάποιος από τους τραυματίες;
"Γίνεται προσπάθεια πάει καλύτερα ο Βιγιαφάνιες, έχει αρχίσει να ακουμπάει μπάλα στην προπόνηση, να μπορέσει να έρθει, να παίξει και αυτός και από εκεί και πέρα όσοι είμαστε".

Χάνετε παίκτες αλλά κερδίζετε όπως ο Χατζηγιοβάνης, θα θέλατε να πείτε κάτι για το νεαρό ποδοσφαιριστή;
"Ξέρουμε ποιος είναι ο Τάσος, ότι ξεκίνησε σε ένα ντέρμπι πάει να πει ότι τον εμπιστεύομαι. Τώρα πρέπει να έχει το μυαλό στο κεφάλι του καθώς σε αυτό πρέπει να δίνουμε λίγο προσοχή στα νεαρά παιδιά, στην διαχείριση".

Η αλλαγή του συστήματος σε 4-1-4-1 με την έναρξη του δευτέρου μέρους έπαιξε ρόλο για να πάει το ματς υπέρ του Παναθηναϊκού;
"Δεν είναι μόνο αυτό. Σε μια τέτοια σειρά αγώνων αρχίζει και βγαίνει η κούραση, οπότε πρέπει να σκεφτείς και άλλος τρόπους να διαχειριστείς ένα ματς. Εμείς βάλαμε περισσότερους παίκτες στο κέντρο, το γεμίσαμε λίγο ώστε να μοιραστούν λίγο παραπάνω τα τρεξίματα. Θες να υπολογίσεις και άλλους παράγοντες και μας βοήθησε να είμαστε πιο συμπαγείς στο κέντρο".

Με τόσες απουσίες, την κούραση, την έλλειψη κινήτρου, βοηθούν τα playoffs ή θεωρείτε ότι ο πρωταθλητής πρέπει να βγαίνει απευθείας από το πρωτάθλημα;
"Το καλύτερο είναι να είναι στο πρωτάθλημα μέσα. Και η ποιότητα δεν υπάρχει και η κούραση και προβλήματα σε παίκτες βγαίνουν ενώ μια τέτοια κατάσταση σε δυσκολεύει να κάνεις τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά. Είναι ποδοσφαιριστές που ξεκουράζονται και άλλοι που συνεχίζουν και αυτό δεν είναι καλό. Άλλωστε στο τέλος της ημέρας με την αλλαγή που έχει γίνει στα ευρωπαϊκά εισιτήρια και όπως έγινε με τα προκριματικά δεν υπάρχει διαφορά. Δεν μπορούμε βέβαια εμείς να το αλλάξουμε αλλά έχει χάσει το ενδιαφέρον του".

Πριν το ματς ο Σισέ δήλωσε ότι έκανε μια επέμβαση και θεωρεί τον εαυτό του έτοιμο να παίξει αν είχε μπροστά του ένα καλό πρότζεκτ. Εσείς θα δίνατε το "οκ" στο Νίκο Λυμπερόπουλο;
"Όχι εντάξει. Αρκετά γκολ έχει βάλει σε εμένα όταν ήμουν αντίπαλος προπονητής, οπότε ας κάτσει να ξεκουραστεί, τιμωρία".

Μετά τα όσα έγιναν με τον ΠΑΟΚ ταρακουνήθηκε αρκετά η ομάδα, εσείς έχετε πάρει κάποιες εγγυήσεις από την διοίκηση για τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν;
"Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα τα πράγματα, πιο ξεκάθαρα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο καράβι και δεν πρέπει να το αφήνεις να πλησιάζει στα βράχια. Για μένα εχθές θα έπρεπε να έχουμε κάνει κάποια πράματα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ