ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Oυζουνίδης: "Χρειαζόμαστε παίκτες, θα πάρουμε μόνο αν πουλήσουμε"

SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επεσήμανε ότι θα ήθελε να πάρει και άλλους παίκτες ο Παναθηναϊκός, ωστόσο τόνισε πως αυτό θα συμβεί μόνο εάν πωληθεί κάποιος από το υπάρχον ρόστερ.

Ο Παναθηναϊκός αφήνει πίσω τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Europa League και πλέον συγκεντρώνεται μόνο στις ελληνικές διοργανώσεις. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης σε δηλώσεις του στη NOVA αναφέρθηκε στα παιχνίδια με την Μπιλμπάο και στη συνέχεια σε αυτό που ακολουθεί με τον Λεβαδειακό.

Αυτό στο οποίο όμως επικεντρώθηκαν οι δηλώσεις του ήταν τα μεταγραφικά και η υπόθεση του Ζέκα. Ο κόουτς των πρασίνων δεν έκρυψε την επιθυμία του για περαιτέρω ενίσχυση, ωστόσο τόνισε ότι αυτή δεν είναι εφικτό να συμβεί λόγω της οικονομικής κατάστασης του συλλόγου. Παράλληλα, επεσήμανε πως για να γίνει κάποια κίνηση θα πρέπει να πωληθεί κάποιος από τους παίκτες του ρόστερ.

Ένας από τους υποψήφιους προς αποχώρηση είναι ο Ζέκα με το ενδιαφέρον της Κοπεγχάγης για εκείνον να είναι υπαρκτό. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί την παραχώρηση του παίκτη, εκτός εάν υπάρξει κάποια πρόταση που θα καλύπτει τα δεδομένα του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

Για τα ματς με την Μπιλμπάο: "Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Σύμφωνα με την απόδοση που είχαμε κυρίως στο πρώτο παιχνίδι και το πως είχαν διαμορφωθεί τα πράγματα θεωρώ ότι εκεί χάθηκαν οι όποιες πιθανότητες πρόκρισης που είχαμε. Δεν λέω η πρόκριση γιατί και πάλι στο δεύτερο παιχνίδι δεν θα ήταν εύκολο. Αυτά τα δύο παιχνίδια μου έδειξαν ότι έχουμε πολλές δυνατότητες σαν ομάδα. Βέβαια, έχω στο μυαλό μου το βαθμό ετοιμότητας που έχουν ορισμένοι παίκτες και κατά συνέπεια το γκρουπ. Γιατί μην ξεχνάμε ότι αλλιώς ξεκινήσαμε στην προετοιμασία, αλλιώς συνεχίσαμε και αλλιώς είμαστε τώρα. Είναι λογικό να μην έχουν αφομοιώσει κάποια πράγματα. Έχοντας στο μυαλό μου τις δυνατότητες των παικτών και τον τρόπο παιχνιδιού που θα παίξουμε πιστεύω ότι θα είμαστε πάλι μία δυνατή ομάδα".

Για το εάν φοβάται ότι θα αδειάσουν ψυχολογικά οι παίκτες λόγω του αποκλεισμού: "Όχι, δεν νομίζω. Οι παίκτες που έχουν έρθει δεν είναι μεγάλοι σε ηλικία. Είναι παίκτες με φιλοδοξίες και που θέλουν να κάνουν πράγματα. Οπότε δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει τέτοιο πρόβλημα"

Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό: "Υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με μείον βαθμούς. Έχουμε τιμωρίες από πέρσι. Δεν θα έχει κόσμο το γήπεδο. Όλα αυτά δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα για εμάς. Από εκεί και πέρα όμως είναι ένα παιχνίδι που θα παίξουμε στην έδρα μας οπότε πρέπει να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Σίγουρα θα υπάρχει κούραση και αυτό δεν οφείλεται στη φυσική κατάσταση αφού όταν παίζεις με ομάδες όπως η Μπιλμπάο πας σε άλλο επίπεδο τρεξιμάτων και έντασης. Δεν είναι πολλές οι ημέρες μέχρι την Κυριακή. Εμείς πρέπει να το ξεπεράσουμε και εύκολα ή δύσκολα να κερδίσουμε το παιχνίδι. Μετά θα εκμεταλλευτούμε τη διακοπή για να φτιάξουμε την ομάδα από την αρχή"

Για το εάν η ισοπαλία που πήρε ο Λεβαδειακός από τον ΠΑΟΚ έκανε τους πράσινους να είναι πιο προετοιμασμένοι ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής: "Το θέμα είναι να είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει μέσα στο γήπεδο. Έχω δει το Λεβαδειακό με τον ΠΑΟΚ όπου έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Είναι μία ομάδα με αρκετά δυνατά παιδιά. Μία ομάδα που παίζει σφικτά αμυντικά και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των ακραίων παικτών με τη βοήθεια βέβαια του Μπραντάο. Από εκεί και πέρα έχουν αδυναμίες σαν ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να τις εκμεταλλευτούμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι"

Για την υπόθεση Ζέκα: "Έχω μιλήσει μαζί του. Η θέση η δική μας είναι ξεκάθαρη. Η θέση η δική μου είναι ότι δεν θέλω να φύγει κάποιος παίκτης. Ίδια είναι και η θέση της διοίκησης εκτός εάν τα οικονομικά δεδομένα είναι αυτά που θέλει ο σύλλογος. Αν κάποιος θέλει να πάρει τον ποδοσφαιριστή θα πρέπει να δεχτεί τους οικονομικούς όρους που θέλουμε εμείς. Σίγουρα όσο και να λέμε πως δεν έχει επηρεάσει, σίγουρα θα τον έχει επηρεάσει. Προσπαθεί και αυτός όσο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και να είναι συγκεντρωμένος, αλλά όπως και να το κάνουμε όταν υπάρχει ντόρος γύρω από το όνομά σου δεν μπορείς να είσαι συγκεντρωμένος 100%. Είναι όμως ένας παίκτης έμπειρος που αγαπάει την ομάδα, οπότε νομίζω ότι θα είναι εδώ".

Για το πότε θα είναι έτοιμοι να παίξουν οι Ινσούα και Τσανδάρης: "Θα το δούμε. Δεν ξέρω ακόμα. Ο Ινσούα έκανε προπονήσεις με την Ουντινέζε, όμως δεν έχει παίξει παιχνίδια. Σίγουρα θα ήθελε να μπορώ να τον χρησιμοποιήσω την Κυριακή που θα λείπει ο Χουλτ. Έχουμε ένα πρόβλημα με τον Γιόχανσον ο οποίος δεν ήταν έτοιμος και αναγκάστηκε να παίξει λόγω των συνθηκών απέναντι στον Πλατανιά και την Μπιλμπάο. Θα δούμε σε τι κατάσταση είναι ο Κουλιμπαλί. Θα δούμε σήμερα στην προπόνηση εάν θα μπορώ να τον υπολογίζω για την Κυριακή γιατί αλλιώς θα υπάρχει πρόβλημα με τους ακραίους αμυντικούς. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο εύκολα ή δύσκολα εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε να το πάρουμε".

Για το εάν θα γίνουν και άλλες μεταγραφές: "Θα εξαρτηθεί από το εάν θα γίνει πώληση παικτών. Εάν δεν γίνει πώληση δεν νομίζω ότι τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας είναι τέτοια που μας επιτρέπουν να κάνουμε άλλη κίνηση. Θα το συζητήσουμε όμως αυτό και με τον πρόεδρο και θα δούμε. Σίγουρα χρειαζόμαστε κάποιους παίκτες. Από εκεί και πέρα όλα γίνονται με βάση τα οικονομικά δεδομένα και την οικονομική δυνατότητα που έχει η ομάδα αυτή τη στιγμή. Αν δεν φύγει κάποιος παίκτης θα είναι δύσκολο να πάρουμε κάποιον άλλον".

Για το εάν του δένει τα χέρια το γεγονός ότι δεν μπορεί να κινηθεί με άνεση στο μεταγραφικό παζάρι: "Δεν θέλω μπω σε αυτή τη διαδικασία. Ξέρετε καλά ότι αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δουλεύω με τους παίκτες που έχω. Θα περιμένουμε να τελειώσουν οι μεταγραφές και ανάλογα με τους παίκτες που θα έχουμε θα δούμε πως θα ετοιμάσουμε την ομάδα και το στιλ παιχνιδιού μας. Δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία για το εάν θα ήθελα άλλους. Όλοι οι προπονητές θέλουν παίκτες. Δεν υπάρχει προπονητής που να μην θέλει. Από εκεί και πέρα δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Άλλοι ελέγχουν τα οικονομικά δεδομένα και αυτή τη στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε και πως η ομάδα θα βρει μία οικονομική ισορροπία"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ