ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης VS Βαλβέρδε στη Super League

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - BARCELONA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει θετικό απολογισμό απέναντι στον Βαλβέρδε, από την περίοδο που εκείνος εργαζόταν στον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Μαρίνος Ουζουνίδης, και ο γυμναστής, Νίκος Γιάγκου θα μεταβούν στη Βαρκελώνη αυτό το Σαββατοκύριακο, εκμεταλλευόμενοι τη διακοπή της Superleague.

Οι δύο άνδρες θα παρακολουθήσουν τη σαββατιάτικη προπόνηση της Μπαρτσελόνα, το κυριακάτικο (18/3) παιχνίδι της με την Μπιλμπάο στο "Camp Nou", καθώς και την αποθεραπεία της Δευτέρας (19/3).

Ο Ουζουνίδης διατηρεί φιλική σχέση με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος προπονεί τους "μπλαουγκράνα", αφού έχουν γνωριστεί από την περίοδο που είχαν τεθεί αντιμέτωποι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επειδή έχουν απ' ευθείας επικοινωνία, συνεννοήθηκαν και ο Ουζουνίδης με τον Γιάγκου θα επισκεφτούν την πρωτεύουσα της Καταλονίας, κυρίως για επιμορφωτικούς λόγους.

Μάλιστα, ένα από τα προπονητικά παράσημα του Ουζουνίδη είναι ο απολογισμός του εναντίον του Βαλβέρδε! Οι δύο προπονητές έχουν κοντραριστεί σε έξι παιχνίδια της Superleague και ο Εβρίτης υπερέχει σε νίκες του Βάσκου! Η υπεροχή του Ουζουνίδη στα αποτελέσματα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, επειδή έχει επιτευχθεί την περίοδο που ο Βαλβέρδε σε όλες τις περιπτώσεις, προπονούσε τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, ο Ουζουνίδης έχει νικήσει τρεις φορές όντας προπονητής της Λάρισας, της Ξάνθης και του Ηρακλή, ενώ έχει αποσπάσει μία ισοπαλία με την ΑΕΛ. Στον αντίποδα, ο Βαλβέρδε έχει επικρατήσει σε δύο παιχνίδια, εκ των οποίων η νίκη επί της Λάρισας με 2-1 σημειώθηκε με δύο γκολ στο 88' και στο 94'...

Για την ακρίβεια, ο Ουζουνίδης είναι ο μοναδικός προπονητής από την Ελλάδα (Έλληνας ή ξένος που εργάστηκε στη χώρα μας) και έχει θετικό απολογισμό στις αναμετρήσεις με τον Βαλβέρδε...

Αναλυτικά τα παιχνίδια που οι δύο προπονητές τέθηκαν αντίπαλοι:

13/12/2008, Λάρισα - Ολυμπιακός 1-1

12/4/2009, Ολυμπιακός - Λάρισα 0-1

28/8/2010, Ηρακλής - Ολυμπιακός 2-1

5/1/2011, Ολυμπιακός - Ηρακλής 2-0

18/9/2011, Ολυμπιακός - Ξάνθη 2-1

22/1/2012, Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-0

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ