ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Τώρα πρέπει να φανούμε δυνατοί"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναγνώρισε ότι οι ποδοσφαιριστές του έχουν απογοητευτεί μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει να βρουν τα αποθέματα να αντιδράσουν.

Οι ικανοί και δυνατοί να ξεπερνούν τις δύσκολες καταστάσεις έχουν θέση στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο 48χρονος προπονητής επισήμανε ότι οι παίκτες του αισθάνονται "άδειοι" μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ, όπως οφείλουν να αντιδράσουν σύντομα.

"Σίγουρα είναι δύσκολη ημέρα. Μας βρίσκει μετά από έναν αποκλεισμό. Χάσαμε την ευκαιρία να είμαστε σε έναν τελικό. Δεν θα πω ότι θα κατακτούσαμε το Κύπελλο, γιατί θα μεσολαβούσε άλλο ένα παιχνίδι. Είναι ένας αποκλεισμός που σίγουρα δεν δικαιούμασταν. Σε γενικές γραμμές - για να μην μπω σε λεπτομέρειες - από τα τέσσερα ημίχρονα, στα τρία ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλο. Και όμως αποκλειστήκαμε. Τους λόγους και τις αιτίες, τους ξέρουμε όλοι", είπε αρχικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού στο novasports.gr και πρόσθεσε:

"Εγώ και το υπόλοιπο τιμ θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι, να δούμε τι λάθη κάναμε αγωνιστικά και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε όσο μπορούμε την ομάδα. Δεν είναι εύκολη ημέρα, κυρίως για τους παίκτες. Όσο επαγγελματίες και αν είναι, όσο και να θέλουν να ξεπερνάνε κάποιες καταστάσεις, είναι άνθρωποι, έχουν φιλοδοξίες θέλουν πράγματα και δεν είναι εύκολο να τους "γεμίσεις". Γιατί όπως είπαν και κάποιοι παίκτες, αισθάνονται "άδειοι". Όμως εδώ πρέπει να φανούμε δυνατοί. Είμαστε σε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ και αυτό που ξεχωρίζει τους ικανούς και τους δυνατούς, είναι το πόσο γρήγορα ξεπερνούν τις δύσκολες καταστάσεις. Τις εύκολες καταστάσεις μπορούν όλοι να τις διαχειριστούν, ενώ στις δύσκολες θέλει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Πρέπει μέσα από αυτή την ατυχία να φανούμε πιο δυνατοί".

Πρέπει να σταθούμε δίπλα στους παίκτες

Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να διαχειριστεί τον αποκλεισμό απ' τον ΠΑΟΚ: "Αυτό πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε. Το αν θα καταφέρουμε ή όχι θα φανεί στα παιχνίδια που ακολουθούν. Όμως, η δική μας δουλειά είναι να σταθούμε κοντά στους ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να τους στηρίξουμε. Δεν μπορεί να έχει κάποιος παράπονο απ' την προσπάθεια που κάνουν το τελευταίο διάστημα. Δείχνουν πως είναι εδώ, ότι έχουν ικανότητες, ότι μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Άρα, εμείς, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σταθούμε δίπλα τους και να τους δώσουμε κίνητρα για τη συνέχεια. Ποια είναι; Θα πρέπει να καθίσουμε να τα συζητήσουμε και με τους ίδιους για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Όπως σας είπα, είμαστε σε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ. Πάντα η επόμενη ημέρα είναι πιο σημαντική. Είτε κερδίζεις κάποια πράγματα, είτε χάνεις, είναι σημαντικό πώς θα τα διαχειριστείς. Είναι μία δύσκολη ημέρα για όλους μας, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να μείνουμε πίσω".

Για το αν μπορεί να σημάνει το "τέλος εποχής" γι' αυτή την ομάδα, ύστερα απ' τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός: "Εμείς, απ' την πλευρά μας, όπως σας είπα, θα πρέπει να σταθούμε κοντά στους ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα, είναι και πόσο δυνατός αισθάνεται ο καθένας και πόσο μπορεί να το αντέξει. Αυτό αφορά την προσωπικότητα του καθενός, είναι στον χαρακτήρα του καθενός. Το εύκολο είναι να πεις 'φεύγω, σταματάω, γιατί δεν αντέχω'. Το δύσκολο είναι να πεις 'υπάρχουν προβλήματα, δύσκολες συγκυρίες, όπως είμαι εδώ για να πολεμήσω και να γίνω καλύτερος'.

Για το αν οι δύσκολες καταστάσεις τον πεισμώνουν προκειμένου μελλοντικά να πετύχει κάτι καλό: "Βεβαίως και με πεισμώνουν. Κανείς δεν θέλει να χάνει. Αν θες να κάνεις πράγματα στη ζωή σου πρέπει να τα διεκδικείς περισσότερο. Δεν σου εγγυάται κανείς την επιτυχία. Ούτε σου λέει κανείς πως αν φτιάξεις καλύτερη ομάδα θα πάρεις το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να γίνεσαι καλύτερος, να προσπαθείς περισσότερο για να έχεις περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσεις, ως μεγάλο κλαμπ, τους τίτλους".

Είμαστε όλοι κοντά στον Κλωναρίδη, έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα

Για την κριτική στον Βίκτωρα Κλωναρίδη για τις χαμένες ευκαιρίες απέναντι στον ΠΑΟΚ: "Ο Βίκτωρ ήταν ο παίκτης που βρέθηκε στις ευκαιρίες, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο. Αν θα της βάλει ή αν θα της χάσει είναι καθαρά στην ημέρα που θα βρεθεί ως επιθετικός. Ο Βίκτωρ έχει βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα απ' την στιγμή που επέστρεψε στο σύλλογο. Έχει βοηθήσει την ομάδα να γίνει πιο γρήγορη, έχει ελευθερώσει τον Μπεργκ. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς. Αν βρεθεί σε μία κακή ημέρα, δεν λέει κάτι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η επόμενη ημέρα είναι πιο σημαντική. Πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί και είμαστε όλοι κοντά του".

Για τη δήλωση που έκανε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ότι δηλαδή ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει μεγάλο κίνητρο στα πλέι οφ: "Σας είπα πως δεν θα είμαστε αδιάφοροι. Όπως είναι η διαδικασία, δεν παίζει μεγάλο ρόλο αν θα προκριθείς στα προκριματικά του Champions League. Ξέρετε πολύ καλά ότι τα δεδομένα για εμάς είναι συγκεκριμένα. Δεν είμαστε μία ομάδα που θα δώσει εκατομμύρια για να διεκδικήσει πράγματα. Το Champions League είναι μία διαφορετική διοργάνωση. Οπότε, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μας. Εμείς θα παίξουμε τα παιχνίδια, θα παλέψουμε για το καλύτερο, αλλά δεν θα πρέπει να αγχωνόμαστε. Μ' αυτή την έννοια είπα πως δεν είναι τόσο σημαντικά. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως θα είμαστε αδιάφοροι. Κανείς δεν παίζει για να χάσει. Είμαστε σε μία ομάδα που πρέπει να διεκδικούμε ότι καλύτερο μπορούμε".

Για το παιχνίδι με την ΑΕΛ και τις πολλές απουσίες: "Δεν είναι αδιάφορο το παιχνίδι. Υπάρχει πιθανότητα να πάρουμε έναν επιπλέον βαθμό ενόψει των πλέι οφ. Όμως, μπορεί στο τέλος της ημέρας να μην έχει και βαθμολογική σημασία. Θα υπάρξουν αλλαγές, αλλά τα παιδιά που θα παίξουν πρέπει να δώσουν το καλύτερο εαυτό τους. Παίζουμε στο σπίτι μας και πρέπει να νικήσουμε".

Για το αν θέλει να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο: "Ο κόσμος μπορεί να είδε την ομάδα να αποτυγχάνει, αλλά, παράλληλα, βλέπει πως πάμε να κάνουμε κάτι καλό. Οπότε, αυτό που θέλουμε είναι να βρίσκεται κοντά μας στη δύσκολη αυτή κατάσταση. Μπορεί να υπάρχει η πικρία, αλλά ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ