ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Θα έχουν συνέπειες και οι μεγαλομέτοχοι"

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης υποστήριξε ότι και οι ίδιοι οι μεγαλομέτοχοι των ομάδων θα έχουν συνέπειες με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι είπε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και για τον Χιμένεθ.

Το κυριακάτικο (1/4, 19.30) ντέρμπι της ΑΕΚ είναι στο επίκεντρο, αλλά αυτά που ανέφερε ο Μαρίνος Ουζουνίδης για τα εξωαγωνιστικά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στην καθιερωμένη του συνέντευξη Τύπου στη Nova, πριν από τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού.

Ο τεχνικός του "τριφυλλιού" δήλωσε ότι θα ήθελε να είχαν εξελιχθεί αλλιώς τα πράγματα στη Super League, ενώ υποστήριξε ότι όλοι θέλουν να αλλάξουν το ποδόσφαιρο, αλλά το επιδιώκουν με λάθος τρόπο. Μάλιστα επεσήμανε ότι χαμένοι βγαίνουν και οι ίδιοι οι μεγαλομέτοχοι που βάζουν τα λεφτά τους. Αναλυτικά:

Για το πώς εξελίχθηκε εφέτος το πρωτάθλημα:

"Ουδέν σχόλιο, αδιάφορο εντελώς, δεν αξίζει να ασχολείσαι. Παίζουμε για να παίζουμε, απλά για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Όλοι θα προτιμούσαμε να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Θα θέλαμε να φανεί μέσα στο γήπεδο. Θα ήταν η ΑΕΚ, θα ήταν ο ΠΑΟΚ, θα ήταν κάποιος άλλος. Θα προτιμούσαμε να ήταν ξεκάθαρα τα πράγματα μέσα στο γήπεδο, αλλά από τη στιγμή που έγιναν έτσι τα πράγματα, προχωράμε. Έχουμε φτάσει στο σημείο προπονητές, ποδοσφαιριστές, όλοι εμείς που θα έπρεπε να είμαστε πρωταγωνιστές, να συζητάμε για άλλα πράγματα.

Αυτό δεν είναι καλό για κανέναν και θα το δούμε αυτό στη συνέχεια. Ακόμη και αυτοί που επενδύουν στο ποδόσφαιρο, οι μεγαλομέτοχοι, με τα όποια λάθη τους και τα καλά τους, που βάζουν τα λεφτά τους, και αυτοί θα έχουν συνέπειες. Είναι καλό να αλλάξουν τα πράγματα για να δούμε κάτι καλύτερο. Όλοι το θέλουμε και το επιδιώκουμε, αλλά με λάθος τρόπο".

- Για το πόσο κακό ή καλό θα κάνει ένα Grexit:

"Θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα, δεν θα είναι καλό για κανέναν μας, σκεφτείτε πόσο κάτω θα πέσει η ποιότητα, τα συμβόλαιο κτλ. Εξάλλου το είδαμε με την κρίση και πόσο έπεσε η ποιότητα των ρόστερ. Έχουμε βγάλει πολύ κακό όνομα στην Ευρώπη έτσι κι αλλιώς, ιδιαίτερα τώρα, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Δεν κατάλαβα γιατί σταμάτησε το πρωτάθλημα, επίσης δεν έχουμε καταλάβει γιατί ξεκινήσαμε τώρα. Μας είπαν για κάτι προϋποθέσεις, αλλά τα ίδια υπήρχαν και πριν. Τι άλλαξε δηλαδή τώρα;".

-Για το πόσο δύσκολο είναι ο ίδιος και οι παίκτες του να μένουν συγκεντρωμένοι όταν ακούν για σενάρια υποβιβασμού, αλλά όχι για αγωνιστικούς λόγους:

"Έχουμε συνηθίσει με τις συνθήκες αυτές, παλεύουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στις προπονήσεις τι να κάνουμε; Δεν γίνεται να σκεφτόμαστε μόνο αυτό".

-Για το ότι ο ίδιος έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Παναθηναϊκό και τώρα τον βλέπει να καταρρέει...

"Προσπαθώ να τους πείσω να κοιτάξουν τον εαυτό τους, να παλέψουν μέχρι το τέλος. Να έχουμε καλή εικόνα ως ομάδα και στο τέλος να αποφασίσει ο καθένας τι θα κάνει".

-Για τους τραυματίες:

"Λογικά θα είναι μαζί μας, θα παίξουν ένα διάστημα, αλλά δεν μπορούν να ξεκινήσουν το παιχνίδι. Άλλοι είναι περισσότερο έτοιμοι, αλλοι λιγότερο. Σε τέτοια παιχνίδια χρειαζόμαστε παίκτες που να είναι 100% έτοιμοι".

-Για τον Λουτσιάνο και τον βαθμό ετοιμότητάς του:

"Θέλει χρόνο, δεν είναι φοβισμένος, το βλέπω στην προπόνηση, δεν σκέφτεται τον τραυματισμό του, αλλά σίγουρα θέλει χρόνο".

Για τον Μυστακίδη:

" Είναι στην ίδια κατάσταση με τον Λουτσιάνο. Δεν είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν, αλλά αν χρειαστεί να παίξουν και θα βοηθήσουν".

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ:

"Η ΑΕΚ έχει ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, συμπαράσταση του κόσμου και θα μπει με ορμητικότητα και αποφασιστικότητα για να πάρει το ματς. Εμείς πρέπει να κοντρολάρουμε το παιχνίδι και να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, ειδικά στην αρχή του παιχνιδιού. Ο Λάζαρος έχει καλά πόδια, ο Μπακασέτας το ίδιο, ο Αραούχο κάνει πολύ καλές κινήσεις στο χώρο. Τα ξέρουμε τα στοιχεία της. Η ΑΕΚ στηρίζεται πάρα πολύ στην ατομικότητα κάποιων παικτών, βγάζουν ενέργεια στο γήπεδο οι παίκτες της. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα δημιουργικά, αλλά έχει ικανότητα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να σου δημιουργήσει προβλήματα.

Έχει ένα προπονητή που ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει πράγματα. Καμιά φορά εσκεμμένα κρατάει έξω κάποιους παίκτες και τους χρησιμοποιεί αργότερα για να εκμεταλλευτεί την κούραση του αντιπάλου. Θα ετοιμαστούμε καλά. Κυρίως το μυαλό μας. Από εκεί θα εξαρτηθούν πολλά. Να είμαστε συγκεντρωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις που θα δημιουργηθούν στο γήπεδο.

Για το γεγονός ότι αντιδράει ο Παναθηναϊκός όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ:

"Αυτό είναι καλό. Το τελευταίο αποτέλεσμα όμως δεν ήταν αυτό που θέλαμε για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης, λόγω και του προγράμματος που ακολουθεί. Τα παιδιά προσπαθούν, ξέρουμε τις αδυναμίες τους, αλλά έχουν και καλά πράγματα, όπως τη διάθεση και το κίνητρο να παλέψουν όλα τα παιχνίδια για να κατακτήσουμε την πέμπτη θέση. Είναι καλύτερα που με αυτά τα προβλήματα ακολουθεί ντέρμπι, διότι η συγκέντρωσή τους θα είναι καλύτερη".

Για το πώς βλέπουν οι αντίπαλες ομάδες τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό:

"Οι αντίπαλοι σέβονται την ιστορία του Παναθηναϊκού και μετά τα τελευταία παιχνίδια δεν γίνεται να μας υποτιμούν. Δεν νομίζω ότι από την πλευρά της ΑΕΚ θα βρεθεί κανείς να πει ότι επειδή παίζουν με τον Παναθηναϊκό θα είναι εύκολο ματς. Μακάρι για εμάς να το δουν έτσι, θα είναι καλό".

Για τον Μανόλο Χιμένεθ:

"Όταν έχει κάνει αυτά που έχει κάνει στην Ευρώπη... Όταν στο πρωτάθλημα είναι σε αυτή τη θέση... Άξιος προπονητής και ικανός. Έχει δείξει από πέρυσι ότι δουλεύει καλά. Την πορεία του τη δείχνουν τα αποτελέσματα".

Για την παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ:

"Ο κόσμος θα επηρεάσει θετικά την εικόνα της ΑΕΚ. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας. Στο περσινό ματς θα μπορούσαμε να νικάμε στο ημίχρονο με 3-0 ή 4-0, αλλά ο κόσμος της έδωσε τέτοια ώθηση στην ομάδα, παρά το 0-2, που παραλίγο να γίνει ανατροπή του σκορ. Ο κόσμος πάντα βοηθάει τη γηπεδούχο ομάδα. Ένα από τα κλειδιά του αγώνα είναι πώς θα κάνουμε λιγότερο τον ενθουσιασμό της ΑΕΚ".

Για το αν η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα εφέτος:

"Δεν θα μπω στη διαδικασία της βαθμολογίας. Η βαθμολογία έχει αλλάξει για πολλούς λόγους. Έχει δείξει σταθερότητα η ΑΕΚ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αν βγει πρωταθλήτρια, τότε θα είναι άξια πρωταθλήτρια. Έχει και πολλές επιλογές ως ομάδα. Έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά".

Για το εξωαγωνιστικό:

"Περιμένουμε να έχουμε μια ενημέρωση και με τα οικονομικά και με το θέμα της αδειοδότησης. Έχει έρθει ο πρόεδρος να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές και θα δούμε τι θα ειπωθεί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μάρκους Μπεργκ: "Δεν μου άξιζαν όλα αυτά τα ψέματα όταν έφυγα"
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ