ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Στο μυαλό είμαστε 100% έτοιμοι, στα πόδια όχι"

EUROPA LEAGUE  ΣΥΝΕΝΕΤΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
EUROPA LEAGUE ΣΥΝΕΝΕΤΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου με την Γκαμπάλα πως ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί έτοιμος 100% στο μυαλό όχι όμως και στα πόδια ενώ τόνισε πως ο αντίπαλος είναι αρκετά άναρχος.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Πέμπτη (27/7) την Γκαμπάλα και οι πράσινοι δεν θα είναι 100% έτοιμοι όπως υποστήριξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου.

Ο 49χρονος τεχνικός έσπευσε να σημειώσει ότι εννοεί από πλευράς αγωνιστικής κατάστασης, καθώς στο μυαλό, που είναι και το πιο σημαντικό αυτή την περίοδο, το τριφύλλι θα είναι απόλυτα έτοιμο.

Ο Έλληνας προπονητής μίλησε ακόμα για την Γκαμπάλα και τα δυνατά της στοιχεία, ενώ στάθηκε και στη δική του παρουσία λέγοντας πως το τριφύλλι είναι πάνω από ονόματα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεταγραφές τόνισε πως οι πράσινοι έχουν εντοπίσει δυο-τρεις στόχους και είναι σε επαφές.

Επειδή προέκυψε ένα θέμα στην προπόνηση της Τρίτης με την απουσία του Χατζηγιοβάνη κατά πόσο θα είναι έτοιμος να παίξει και κατά πόσο μπορεί ο Καμπέσας να βγάλει όλο το 90λεπτο;
"Θα ξεκινήσω από το δεύτερο. Ο Μπράιν ακόμα δεν μπορεί να παίξει 90 λεπτά, αλλά σε ένα μεγάλο μέρος του αγώνα μπορεί να μας βοηθήσει. Ο Τάσος είχε μια ίωση, χθες ανέβασε πυρετό και για προληπτικούς λόγους αλλά και για να μην κολλήσει και κάποιον άλλο δεν βγήκε στο γήπεδο. Νομίζω ότι θα είναι καλά σήμερα, θα κάνει προπόνηση και δεν θα έχει πρόβλημα".

Η εικόνα της ομάδας στο τελευταίο φιλικό με την Άλκμααρ ήταν ενθαρρυντική κατά διαστήματα. Σε τι βαθμό είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός;


"Συνήθως τέτοια στιγμή όλοι οι προπονητές λένε ότι η ομάδα τους είναι στο 100% . Η αλήθεια είναι ότι εμείς δεν είμαστε. Είχαμε κάποια προβλήματα στην προετοιμασία, καθώς αρκετοί παίκτες δεν συμμετείχαν σε όλο το διάστημα. Δεν έπαιξαν τα λεπτά που θέλαμε, γι' αυτό δεν είμαστε έτοιμοι.

Το είπα και μετά το ματς με την Άλκμααρ ότι αυτό έχεις δυο τρόπους να το ξεπεράσεις. Να παίξεις πολύ καλά τακτικά και να βελτιώσεις το ντισαβαντάζ και το δεύτερο σε βοηθήσει ο κόσμος, να σου δώσει περισσότερο ώθηση σε κάποιον που είναι κουρασμένος.

Από αυτή την άποψη δεν είμαστε 100% έτοιμοι γιατί από μυαλό είμαστε. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Η Γαμπάλα έχει διαστήματα που είναι καλά οργανωμένη αν και απείθαρχη στο παιχνίδι της. Έχει ελαττώματα και μειονεκτήματα στο παιχνίδι της. Γίνονται βέβαια και αρκετά επικίνδυνοι κάνοντας επίθεση με επτά και οκτώ παίκτες και άλλες φορές κάνουν άμυνα όλοι μαζί. Το σημαντικό είναι να είσαι στο μυαλό 100% γιατί στα πόδια δεν μπορεί να είσαι".

Σε αυτά τα παιχνίδια τον κύριο λόγο τον έχει η άμυνα εσείς τι θα θέλατε σαν σκορ ασφαλείας;
"Το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι να κερδίσουμε από εκεί ξεκινάς το παιχνίδι. Αν το κάνουμε χωρίς γκολ ακόμα καλύτερα. Να μπούμε μέσα να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται. Ανεξάρτητα αν το σκορ είναι καλό, θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και στα δυο παιχνίδια. Δεν είναι το αυριανό ματς που θα κρίνει την πρόκριση".

Ακούγεται συνέχεια ότι ο Ουζουνίδης είναι ο σημαντικότερος κρίκος της ομάδας, κατά πόσο σας φορτώνει με άγχος αυτό;

"Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Έχω πει ότι εγώ είμαι προπονητής της ομάδας και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό. Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από ονόματα, είτε πρόκειται για προπονητές, είτε για παράγοντες. Είναι μεγάλος σύλλογος, είτε είμαι εγώ, είτε άλλοι παίκτες, θα έχει συνέχεια η ομάδα. Οπότε ας το σταματήσουμε αυτό, γιατί δεν είναι και τόσο έντονο. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ μεγάλο σωματείο για να στηρίζεται σε άτομα".

Επειδή υπάρχουν παίκτες που ήταν στην ομάδα και πριν δυο χρόνια θεωρείτε ότι πρόκειται για ρεβάνς, γιατί τότε είχε πάρει και μεγάλη έκταση το θέμα;


"Ναι γιατί δεν έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες. Δεν είμαστε η χώρα που το ποδόσφαιρο γεννήθηκε εδώ και σε εκείνη την ομάδα υπήρχαν μεγαλύτερες φιλοδοξίες και ακολούθησε μετά μια σειρά άσχημων γεγονότων μέσα στην ομάδα. Δεν έχει καμία σχέση με εκείνη την ομάδα. Είναι πλέον έμπειρη ομάδα έχει αγωνιστεί στους ομίλους και αυτό φαίνεται. Στην Πολωνία μπήκε να παίξει με μεγάλη αυτοπεποίθηση παρά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Όπως είπε και ο Νίκλας, πλέον δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια δεν ξέρεις το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας. Δεν ξέρεις πως θα είναι τα πόδια των παικτών. Ο αντίπαλος είναι δύσκολος δεν είναι τόσο εύκολος, δεν είναι θέμα εκδίκησης, ένα παιχνίδι Ευρωπαϊκό απέναντι σε μια ομάδα που λέγεται Γκαμπάλα να την αντιμετωπίσουμε για να περάσουμε".

Είναι ο Παναθηναϊκός το φαβορί για να περάσει;
"Σαν σύλλογος, σαν οντότητα, είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός. Δεν φτάνει αυτό, να δείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Σαν σύλλογος και από ευρωπαϊκές εμπειρίες είμαστε εμείς αλλά μην ξεχνάμε ότι γενικά στην Ευρώπη έχουμε καθοδική πορεία, ενώ ο αντίπαλος έχει ανοδική πορεία".

Για τις μεταγραφές έχουμε κάποιο νέο;
"Έχουμε εντοπίσει δυο-τρεις στόχους έχουμε επαφές προσπαθούμε να δούμε τι θα γίνει".

Ο Κουλιμπαλί σε τι κατάσταση είναι;
"Ο Κουλιμπαλί το έχει αυτό το πρόβλημα εδώ και καιρό. Χρειαζόμαστε χρόνο να μπορέσουμε να τον ξεκουράσουμε ή να κάνει κάτι καλύτερο, έχει διάθεση να παίξει και θα αγωνιστεί".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ