ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Παιχνίδια όπως αυτό με τον Ολυμπιακό κρίνουν καριέρες"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μιλώντας στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού αναφέρθηκε στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό υποστηρίζοντας ότι οι πράσινοι θέλουν μόνο τη νίκη καθώς η βαθμολογική τους θέση δεν τους αφήνει περιθώρια για άλλο αποτέλεσμα.

Το "αιώνιο" ντέρμπι είναι προ των πυλών και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Μαρίνος Ουζουνίδης, μίλησε ζωντανά στην εκπομπή της "NOVA" για το σπουδαίο παιχνίδι αναφερόμενος φυσικά στο τι περιμένει τη Κυριακή, που θα κριθεί η αναμέτρηση αλλά και στο τι πρέπει να κάνει το τριφύλλι για να κερδίσει.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η βαθμολογική θέση που βρίσκονται οι πράσινοι δεν τους δίνει του δικαίωμα για άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης ενώ ζήτησε από τον κόσμο να συμπαρασταθεί στους παίκτες του Παναθηναϊκού με πάθος, ένταση αλλά σε αγωνιστικό πλαίσιο.

Ακόμη αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε ο ίδιος αυτά τα παιχνίδια ενώ τόνισε ότι ντέρμπι σαν αυτό της Κυριακής κρίνουν καριέρες.

Χαρακτηριστικά δήλωσε στην κάμερα της "NOVA":

«Είναι φυσιολογικά τα πράγματα θα έλεγα. Παρότι είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, πάντα τα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός είναι ξεχωριστά. Είμαστε καλά».

Για το τι περιμένει για την Κυριακή:
«Πρώτα από όλα να γίνει το παιχνίδι, μετά να γίνει ένα καλό παιχνίδι και στο τέλος να κερδίσουμε. Αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικά, είναι ιδιαίτερα. Αυτό που έχει σημασία στο τέλος της ημέρας είναι το ποιος θα κερδίσει. Πέρα από τις ιδιαιτερότητες που έχει και βαθμολογικά μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Άρα έχουμε ένα παραπάνω κίνητρο».

Για το αν τα ντέρμπι είναι παιχνίδια που δεν χρειάζεται να μιλήσει ο προπονητής:
«Σε όλα τα παιχνίδια χρειάζεται να μιλήσει. Σίγουρα οι παίκτες λαμβάνουν την ατμόσφαιρα όλη την εβδομάδα από τον κόσμο. Στον δρόμο που περπατάνε τους μιλάνε για αυτό το παιχνίδι. Είναι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας που πρέπει να προετοιμαστείς κατάλληλα και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Πολύ λένε πως ο προπονητής δεν παίζει τόση σημασία σε αυτά τα παιχνίδια. Δεν συμφωνώ. Πρέπει να προετοιμαστείς καλά, μετράει το πάθος, η θέληση, η ένταση αλλά και η τακτική και ο τρόπος που θα δεις το παιχνίδι».

Για το αν μετράει η φόρμα του Παναθηναϊκού:
«Μετράει η φόρμα, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια από την εμπειρία που έχω και σαν παίκτης, ίσως δεν είναι τόσο σημαντικό όπως σε άλλα παιχνίδια. Σε όποια κατάσταση κι αν είναι οι ομάδες, αυτά είναι ξεχωριστά παιχνίδια. Οι παίκτες πάντα ετοιμάζονται καλά, το περιμένουν, ξέρουν τις επιπτώσεις και για την ομάδα και προσωπικά. Εγώ περιμένω ένα καλό παιχνίδι».

Για το αν θα είναι ανοικτό ματς, ανέφερε:
«Δεν νομίζω πως θα γίνει τόσο ανοικτό παιχνίδι. Είναι φυσιολογικό, ο αντίπαλός μας είναι μπροστά στη βαθμολογία και τον ενδιαφέρουν δυο αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα, εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και το πώς θα διαχειριστούμε το παιχνίδι, το πώς θα μπούμε και πως θα αντιδράσουμε σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες ή ιδιαιτερότητες που θα παρουσιαστούν μέσα στον αγώνα».

Για το αν βλέπει διαφορές στον ΟΣΦΠ με τον Βούζα, είπε:
«Αυτή τη στιγμή παίζουν περισσότερο κάποιοι παίκτες που δεν χρησιμοποιήθηκαν πριν, αυτή είναι μια διαφορά. Αν είναι καλό ή άσχημο για αυτούς, είναι δικό τους πρόβλημα. Εμείς ετοιμαζόμαστε για τον Ολυμπιακό συνολικά, με όποιους παίκτες κι αν παίξει».

Για την τακτική του Παναθηναϊκού:
«Αυτά είναι δικά μας θέματα, δεν θα τα συζητήσουμε δημόσια. Παίζουμε με μια καλή ομάδα, που είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Αυτό που έχει σημασία είναι πως εμείς αγωνιστικά είμαστε καλά. Μπορεί κάποια αποτελέσματα να μην είναι αυτά που θέλουμε, αλλά η συνολική εικόνα είναι καλή. Μας λείπει η διαχείριση δυσκολιών στη διάρκεια ενός αγώνα. Αν δεν μας πάει καλά το παιχνίδι ή μας στραβώσει πρέπει να είμαστε δυνατοί ψυχολογικά, οπότε αυτό είναι και το κομμάτι για το οποίο μιλάμε και προσπαθούμε να βελτιώσουμε. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει αυτό από τη μια στιγμή στην άλλη. Το παιχνίδι θα έχει σίγουρα ιδιαιτερότητες, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε καλύτερα από ότι σε άλλα παιχνίδια».

Για το πόσο μετράει η τακτική:
«Σαφώς μετράει η τακτική, συνήθως όμως λέμε το κλασικό ότι κέρδισε αυτός που το ήθελε περισσότερο. Άρα σημαίνει αυτός που θα έχει θέληση, πάθος και αυτός που θα είναι καλύτερος τακτικά στο γήπεδο».

Για το αν είναι παιχνίδι αποδείξεων και για προπονητές:
«Ε βέβαια είναι, κι οι προπονητές συμμετέχουν σε αυτά τα παιχνίδια, δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές».

Για το αν η γεμάτη Λεωφόρος θα δώσει κίνητρο ή άγχος:
«Νομίζω κίνητρο. Ιδίως σε αυτό το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο το κίνητρο για όλους μας. Και για τους ποδοσφαιριστές και για εμάς. Θα μας δώσει μεγάλη ώθηση η παρουσία του κόσμου. Για να το κρατήσουμε αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε καλά, από το πρώτο λεπτό να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε στον κόσμο την ευκαιρία να μας βοηθήσει περισσότερο».

Για το τι θα δώσει η νίκη επί του ΟΣΦΠ:
«Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω πως κερδίζοντας τον Ολυμπιακό θα αλλάξουν όλα. Είναι σημαντικό να κερδίζεις, ειδικά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, αλλά για να επιτρέψει δίπλα μας ο κόσμος θα πρέπει να βελτιώσουμε κι άλλα πράγματα, να έχουμε συνέπεια κι απέναντι σε ομάδες που είναι μικρότερου βεληνεκούς από τον Ολυμπιακό».

Για το ποιον παίκτη του ΟΣΦΠ ξεχωρίζει:
«Δεν μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία, όπως όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να σου κάνουν τη διαφορά. Ο αντίπαλος έχει καλούς ποδοσφαιριστές, όπως κι εμείς, συνολικά σαν ομάδα πρέπει να δούμε τι κάνει στο επιθετικό και το αμυντικό κομμάτι και να είμαστε έτοιμοι. Μπορεί να υπάρξει ένας ποδοσφαιριστής που δεν τον περιμένει ο κόσμος και να κάνει τη διαφορά, για αυτό εμείς είμαστε έτοιμοι συνολικά για τον Ολυμπιακό».

Για το αν παίκτες όπως ο Μπεργκ μπορούν να κρίνουν τέτοια ματς:
«Μπορεί να κρίνει το παιχνίδι αν η ομάδα συνολικά είναι καλή, τότε ο εκάστοτε Μπεργκ μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κανείς δεν μπορεί μόνος του. Κανείς δεν έχει τον Μέσι στην ομάδα του. Μέσα από την εικόνα της ομάδας, κάποιος παίκτης μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μόνος του δεν μπορεί κανείς».

Για τον κόσμο που περιμένει 4-0 και 5-0:
«Είναι υπερβολές αυτά. Μακάρι να πάει καλά το παιχνίδι, να κερδίσουμε πρώτα κι από εκεί και πέρα αν έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε πιο εύκολο από ότι περιμένει κάποιος, μακάρι να το καταφέρουμε».

Για το ρεπό της Πέμπτης:
"Αυτή είναι η προπονητική διαδικασία μιας γεμάτης εβδομάδας. Είχαμε τρεις μέρες πολύ καλής προπόνησης, δεν υπήρχε λόγος, δεν θα κερδίζαμε κάτι παραπάνω. Το να μιλάς και συνέχεια, να λες την Κυριακή έχουμε το ντέρμπι, την Κυριακή να κάνουμε αυτό, την Κυριακή να κάνουμε το άλλο, περισσότερο αγχώνει την ομάδα παρά τη «φτιάχνει». Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, ο καθένας προετοιμάζεται με τον τρόπο του για αυτό το παιχνίδι».

Για τον Κουτρουμπή:
«Ο Γιώργος είναι ένας βασικός ποδοσφαιριστής μας, σίγουρα θα πρόκειται για απώλεια αν δεν καταφέρει να αγωνιστεί, αλλά έχουμε όμως παίκτες στο ρόστερ που θα μπορέσουν να μπουν στην ομάδα και να δώσουν λύσεις, αν ο Γιώργος δεν αγωνιστεί».

Για τον αποκλεισμό του ΟΣΦΠ:
«Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι αυτό, ο αντίπαλος μας σίγουρα δεν θα είναι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, και στο τελευταίο δικό μας παιχνίδι δεν ήταν το αποτέλεσμα αυτό που θέλαμε. Όμως αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα που θα έρθει ακόμα πιο συγκεντρωμένη. Θεωρώ πως θα είναι στο 100% της συγκέντρωσης κι οι δυο ομάδες μέσα στο γήπεδο. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό».

Για το πώς προετοιμαζόταν σαν παίκτης:
«Εγώ γενικά ήμουν ήρεμος. Μετά τα παιχνίδια βέβαια μπορεί να πονούσε όλο μου το σώμα αλλά εντάξει. Είναι παιχνίδια που κρίνουν καριέρες αυτά πολλές φορές. Πόσοι ποδοσφαιριστές που έκαναν λάθη σε τέτοια παιχνίδια εξαφανίστηκαν… Πρέπει να ετοιμαστείς καλά, να είσαι ήρεμος αλλά και πολύ αποφασιστικός την ώρα του αγώνα».

Για το παιχνίδι που ξεχωρίζει ως παίκτης:
«Όλα τα παιχνίδια τα έχω στο μυαλό μου. Είτε ήταν καλό το αποτέλεσμα, είτε άσχημο. Έχουμε χάσει και στο ΟΑΚΑ, έχουμε κερδίσει και στο Καραϊσκάκης. Όλα τα παιχνίδια ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό έχουν εντάσεις και συγκινήσεις. Είναι πάντα ιδιαίτερα».

Για το αν έχουν μιλήσει στην ομάδα οι αρχηγοί:
«Δεν ξέρω μεταξύ τους τι θα πουν, εγώ έχω κάνει την ομιλία που πρέπει και στον βαθμό που πρέπει. Ως την Κυριακή, υπάρχει χρόνος να ετοιμάσουμε πράγματα ή να πούμε κάποια πράγματα που θα βοηθήσουν περισσότερο στο ψυχολογικό κομμάτι».

Για τη διαφορά στη βαθμολογία:
«Αγωνιστικά δεν είναι μεγάλη η διαφορά. Από εκεί και πέρα, δέχεσαι και αποδέχεσαι τη βαθμολογική θέση που έχεις και τη διαφορά που υπάρχει».

Για το τι θα σημαίνει ενδεχόμενη νίκη:
«Σας είπα ότι για εμένα παίζει μεγάλο ρόλο να κερδίσεις τον Ολυμπιακό και για το πρεστίζ αλλά και βαθμολογικά. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να κρύψει τα λάθη που έχουμε κάνει ως τώρα. Να πούμε δηλαδή εμείς κερδίσαμε, εμείς έπρεπε να είμαστε μπροστά. Εμείς έχουμε κάνει λάθη όλη τη χρονιά, πρέπει να κερδίσουμε γιατί η βαθμολογική θέση που έχουμε είναι τέτοια που δεν μας επιτρέπει απώλειες».

Για το μήνυμά του στον κόσμο:
«Να γεμίσουν το γήπεδο, όπως θα το κάνουν, να υπάρχει ένταση και πάθος που θα το μεταδώσουν στους παίκτες, αλλά να είναι σε αγωνιστικά και αθλητικά πλαίσια, έτσι ώστε όλοι να μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι όσοι θα είμαστε στο γήπεδο».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ