ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Όποιοι αγωνιστούν, θα δώσουν το 100% για τη νίκη"

Ουζουνίδης: "Όποιοι αγωνιστούν, θα δώσουν το 100% για τη νίκη"

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Μαρίνος Ουζουνίδης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα με την Θέλτα υποστήριξε ότι θα κάνει αλλαγές σε πρόσωπα αλλά όχι στον σχηματισμό του τριφυλλιού λέγοντας πως η ομάδα του θα μπει στη Λεωφόρο για να πάρει μια νίκη για την αυτοπεποίθηση της.

Το παιχνίδι με την Θέλτα είναι βαθμολογικά αδιάφορο για τον Παναθηναϊκό αλλά οι πράσινοι θα παραταχθούν για τη νίκη σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος τόνισε ότι θα διατηρήσει το 4-4-2 σαν σχηματισμό αλλά θα κάνει αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα για να ξεκουράσει κάποιους παίκτες του.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

"Μπορεί βαθμολογικά να μην έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι για εμάς αλλά είναι ένα ευρωπαϊκό ματς και όπως ξέρουμε όλοι η ομάδα έχει να κερδίσει πάρα πολλά χρόνια στην Ευρώπη, οπότε ο στόχος μας είναι αυτός. Να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι.

Πρέπει να βρούμε και εμείς κίνητρα μέσα απ' αυτόν τον αγώνα και το κίνητρο για τους παίκτες μου είναι και να αφομοιώσουν τα παιδιά αυτά που ζητάω αυτό το διάστημα αλλά και κάποια παιδιά που θα αγωνιστούν να μου δείξουν και αυτοί ότι είναι εδώ και μπορούμε να τους υπολογίζουμε ενόψει της συνέχειας.

Βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, θα διατηρήσουμε τον σχηματισμό που είχαμε και στο προηγούμενο παιχνίδι. Θα κάνω κάποιες αλλαγές προσώπων σε κάποιες θέσεις ώστε να δω τι μπορούν να μου δώσουν για τη συνέχεια και ελπίζω αυτοί που θα αγωνιστούν να ανταποκριθούν και να είναι στο ύψος των περιστάσεων ώστε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Αυτό που ζητάω πάντα είναι να δώσουν το 100% οι παίκτες που θα παίξουν σε όλο το ματς ή στην διάρκεια του και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και αν το κάνουν αυτό πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε τη νίκη. Παίζουμε κόντρα σε έναν καλό αντίπαλο, με έναν αντίπαλο που έχει διαφορετικό πρόσωπο στα ματς της Ισπανίας με τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μια ομάδα που μπορεί να παράγει φάσεις, να δημιουργεί αλλά και μια ομάδα που εξίσου εύκολα δέχεται και γκολ και εμείς πρέπει να προσαρμόσουμε το πλάνο μας απέναντι σε αυτά τα δεδομένα για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι και να το κερδίσουμε.

Η νίκη είναι πολύ σημαντική, την ψυχολογία την ανεβάζουν οι νίκες. Όπως κάναμε την Κυριακή έτσι θα επιδιώξουμε και αύριο για να έχει μια συνέχεια και να είμαστε ακόμα καλύτερα και αγωνιστικά και ψυχολογικά για τη συνέχεια.

Θέλουμε τον κόσμο να έρθει, θέλουμε να σταθεί κοντά στην ομάδα, να την βοηθήσει και είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες που θα αγωνιστούν θα κερδίσουν το χειροκρότημα τους στο τέλος".

Είχαμε δει τον Παναθηναϊκό μέχρι τώρα να παίζει με 3-5-2 στην Ευρώπη θα αλλάξει αυτό κόντρα στην Θέλτα;
"Ναι σας είπα τον σχηματισμό θα τον κρατήσουμε, θα αλλάξω ίσως κάποιους παίκτες, μπορεί να παίξουν σε άλλες θέσεις να δω και εκεί τι μπορεί να δώσουν αλλά ο σχηματισμός μας θα είναι αυτός όπως στο παιχνίδι της Κυριακής. Δεν θα παίξουμε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς".

Η λίστα που έχει δηλωθεί στην UEFA δεν είναι δική σας επιλογή αλλά του προηγούμενου προπονητή υπάρχουν κάποιοι παίκτες που θα θέλατε να έχετε στην διάθεση σας;
"Σίγουρα θα ήθελα να χρησιμοποιήσω κάποιους παίκτες. Και ο λόγος είναι ότι πολλοί ποδοσφαιριστές μας έχουν πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και θα ήταν καλή ευκαιρία για μένα να δω και άλλους ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς δεν μπορούμε να δούμε τον Μπουμάλ, ούτε τον Βλαχοδήμο, ούτε τον Ρέις, ούτε τον Τελάντερ που θα ήθελα να αρχίσω να του δίνω λίγο χρόνο συμμετοχής. Είναι κάτι το οποίο όμως δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, πρέπει να το δεχτούμε και προσαρμόζω την ομάδα πάνω στους ποδοσφαιριστές που είναι διαθέσιμοι. Θα προτιμούσα να είχα αυτή τη δυνατότητα αλλά από τη στιγμή που δεν την έχω ζούμε με αυτό που έχουμε και όχι με αυτό που θα θέλαμε να έχουμε".

Είναι καλό για τον Παναθηναϊκό ότι δεν παίζει ο Άσπας;
"Είναι καλό για εμάς. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Και από εμάς όμως ίσως δεν παίξουν 1-2 παίκτες, δεν θα πω τα ονόματα, γιατί ακόμα θα πρέπει να συζητήσω μαζί τους το θέμα της κούρασης που έχουν. Εμείς δεν έχουμε, εκτός από τους παίκτες που δεν είναι δηλωμένοι, προβλήματα τραυματισμών. Όποιοι παίκτες δεν θα παίξουν θα είναι επιλογή δική μου γιατί θα είναι φορτωμένοι από παιχνίδια ή γιατί θέλω να δω κάποια άλλα πρόσωπα σε κάποιες θέσεις".

Η Θέλτα θέλει μόνο τι νίκη, την περιμένετε περισσότερο επιθετική;
"Η Θέλτα παρουσιάζει δυο πρόσωπα μέχρι στιγμής, ένα στο Ισπανικό πρωτάθλημα και ένα στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Στην Ευρώπη δεν παίζει τόσο καλά όσο στην Ισπανία. Ελπίζω να παρουσιάσει το ευρωπαϊκό της πρόσωπο. Είναι επιθετική ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές αλλά είναι και μια ομάδα που δεν έχει και την καλύτερη ισορροπία. Και όταν λέω την καλύτερη ισορροπία, εννοώ ότι μπορεί να πετυχαίνει αρκετά γκολ αλλά είναι και μια ομάδα που δέχεται αρκετά γκολ.

Από τη στιγμή που θέλουν μόνο τη νίκη είναι λογικό να είναι περισσότεροι επιθετικοί. Αυτό όμως εμάς δεν μας λέει κάτι, εμείς θα έχουμε το πλάνο μας, θα έχουμε την στρατηγική μας για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες και τα κενά που παρουσιάζει η αμυντική τους γραμμή".

Εμποκού: "Θέλουμε τη νίκη για τον εγωισμό μας"

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Πολ Εμποκού ο οποίος στάθηκε στον εγωισμό που πρέπει να δείξουν οι πράσινοι για να πάρουν τη νίκη:

"Το αυριανό παιχνίδι ακόμα και αν ξέρουμε ότι δεν παίζουμε για την πρόκριση είναι σημαντικό για εμάς να πάρουμε τη νίκη γιατί όπως ξέρουν όλοι έχουμε αρκετό καιρό να κερδίσουμε. Θέλουμε τη νίκη για τον εγωισμό μας και την αυτοπεποίθηση μας και θα δούμε σοβαρά το ματς και θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε. Αυτό θα βοηθήσει αυτόματα την αυτοπεποίθηση μας και ενόψει των αγώνων που ακολουθούν πριν τα Χριστούγεννα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ