ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Οι ηλιθιότητες των προηγούμενων χρόνων"

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ / ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Ουζουνίδης EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωσε ότι είχε διαφορετικές φιλοδοξίες όταν υπέγραφε στον Παναθηναϊκό, σημείωσε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει καμία διάθεση να βοηθήσει και πρόσθεσε ότι η ομάδα του υποφέρει.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης υποστήριξε στη Nova πως όταν υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, δεν είχε ως φιλοδοξία να σώσει "τις ηλιθιότητες των προηγούμενων χρόνων". Ο 49χρονος τεχνικός ανέφερε πως η ομάδα του υποφέρει, ότι δεν εισπράττει παρά μόνο χάνει παίκτες και σημείωσε ότι χωρίς λεφτά δεν είναι εφικτό να γίνουν μεταγραφές.

Για την αντίδρασή του στο ματς με τον Λεβαδειακό:

"Πολλές φορές είναι μαζεμένα. Είχα εκνευριστεί πάρα πολύ γιατί ήμασταν επιπόλαιοι και δεχθήκαμε ανόητα γκολ που χαλάσαμε όλη η προσπάθεια που κάναμε στο παιχνίδι".

-Για το αν μαθαίνει η ομάδα από τα λάθη της:

"Όταν μια ομάδα μπαίνει τρεις φορές στην περιοχή σου και βάζει γκολ, έχει να κάνει με συγκέντρωση, φόβο, εμπιστοσύνη, προσωπικότητα που μας έλειψαν. Όταν είναι κάτι επαναλαμβανόμενο, δεν είναι τυχαίο. Άρα υπάρχει φόβος στην ομάδα, κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια. Όταν φοβάσαι, είναι σίγουρο ότι θα χάσεις, δεν θα κερδίσεις".

Για το ματς με την Κέρκυρα:

"Έχουμε πει ότι στα τελευταία παιχνίδια δεν παίζουμε άσχημα με τη μπάλα. Αυτό που μας έλειπε με τον Λεβαδειακό ήταν η συγκέντρωση στο αμυντικό κομμάτι. Το παιχνίδι της Λεωφόρου είναι πολύ διαφορετικό. Λειτουργούν διαφορετικά οι παίκτες. Παίζουμε με έναν αντίπαλο που δεν θα έχει καμία σχέση με το τελευταίο του παιχνίδι που είχε πολλές αλλαγές. (σ. εντός έδρας ήττα 0-3 από τον ΠΑΟΚ). Είναι ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της και που βλέπει κάθε ματς ως το τελευταίο της. Περιμένουμε δύσκολο παιχνίδι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μπούμε καλά, να παίξουμε καλά και να διατηρήσουμε αυτόν τον καλό ρυθμό όταν έχουμε τη μπάλα και να είμαστε προσεκτικοί όταν δεν την έχουμε στα πόδια μας. Αυτό πρέπει να διορθώσουμε".

Για το πώς θα βελτιωθεί η ψυχολογία της ομάδας:

"Θέλουμε μία νίκη. Δεν μπορείς να πεις ότι τα παιδιά δεν θέλουν να νικήσουν. Όταν τους στραβώνει κάτι, έχουν άγχος και πίεση. Παρά τα προβλήματα, είμαστε Παναθηναϊκός. Αυτό βαρύνει ακόμα περισσότερο τα πόδια και μπλοκάρει το μυαλό τους. Μία νίκη θα άλλαζε πολλά. Δεν παίζουμε άσχημα στα τελευταία παιχνίδια. Δεν φτάνει όμως αυτό για να κερδίσεις εκτός έδρας. Στα εκτός έδρας ματς θέλει περισσότερη μαγκιά, περισσότερη αυτοπεποίθηση. Σε ορισμένες στιγμές δείχνουμε και έλλειψη προσωπικότητας σαν ομάδα. Αυτό πρέπει να βελτιωθεί. Ένας από αυτούς είναι να προχωρήσουμε σε νίκη".

Για τον Τζιμπρίλ Σισέ:

"Τα έχω πει, δεν θα τα ξαναπώ. Πάμε παρακάτω".

Για την απόκτηση επιθετικού:

"Πώς να κάνουμε συμφωνία με κάποιον παίκτη χωρίς να έχουμε λεφτά; Ο μοναδικός τρόπος για να μπουν λεφτά είναι να πουληθεί κάποιος παίκτης. Με αυτά να κοιτάξεις να κάνεις ένα deal. Αν έχουμε τη δυνατότητα, θα το κάνουμε. Αν όχι, θα μείνουμε όπως είμαστε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε διαδικασία πτώχευσης. Είναι τόσα πολλά τα χρέη, που για να συντηρηθείς, πρέπει να πουλάς. Να σκεφτούμε ότι έχουμε ένα ωραίο σπίτι, με όλα μέσα τα καλά μας πράγματα και χρωστάμε. Τι κάνουμε για να επιβιώσουμε; Πουλάμε την τηλεόρασή μας και δεν θα βλέπουμε. Θα πουλήσουμε τον καναπέ μας και θα καθόμαστε στο πάτωμα. Θα πουλήσουμε την τραπεζαρία και θα τρώμε όρθιο. Αυτό γίνεται στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Στην ουσία αυτό που γίνεται σε εμάς δεν είναι πωλήσεις, είναι αποχωρήσεις. Ναι μεν γλιτώνεις χρήματα, αλλά δεν εισπράττεις. Δεν έχει τύχη αυτό το πράγμα. Πρέπει να υπάρξει πώληση, για να δούμε ως πού μπορεί να φτάσει το πράγμα. Αυτο που θα προσπαθήσουμε είναι να βγει η εφετινή χρονιά. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει χιλιάδες κόσμου που υποφέρει. Αυτοί υποφέρουν απέξω, εμείς από μέσα και αυτό είναι πιο σκληρό".

- Για το αν απασχολούν ακόμη οι Κάτσε - Κωνσταντινίδη:

"Όποιον παίκτη μπορούμε να πάρουμε με αυτή τη μορφή, καλώς να έρθουν. Μας απασχολούν, ναι. Από αυτά που ακούω και που μου μεταφέρονται, θα φύγουν κι άλλοι παίκτες. Και όπως καταλαβαίνετε, πού θα πάει το ρόστερ; Είμαστε η μοναδική ομάδα που μόνο φεύγουν ποδοσφαιριστές μέχρι στιγμής. Και είναι φυσιολογικό να μην έχουμε πάρει. Πρέπει όμως να κρατηθούμε. Να μην παλεύουμε για την παραμονή μας...".

Για τον φορ:

"Κοιτούσαμε αυτή την περίπτωση του Ρώσου, τελικά δεν την καταφέραμε. Δεν είναι εύκολο να έρθουν παίκτες, έχουν τις αμφιβολίες τους. Κοιτούσαμε και έναν Γάλλο, ο οποίος προτίμησε να πάει στην Κύπρο. Αυτά που γίνονται εδώ δεν τα ξέρουν μόνο στην Ελλάδα, τα ξέρουν και στο εξωτερικό".

Για τον Δώνη και το ενδεχόμενο να συνεχίσει ως φορ:

"Ο Χρήστος προσπάθησε και αυτή την στιγμή είναι από τις καλύτερες επιλογές που έχουμε σε αυτή τη θέση. Προσπαθούμε να φέρουμε τους μέσους πιο κοντά στην περιοχή. Έχουμε παίκτες όπως ο Βιγιαφάνιες, ο Λουντ, ο Άλτμαν, ο Όσκαρ που μπορούν να το κάνουν. Μπορεί να μας πληγώνει η κατάσταση, αλλά έτσι έχει".

Για τη δύσκολη συνέχεια:

"Πρέπει να είναι κάποιος χαζός για να μην καταλαβαίνει την κατάσταση. Εγώ περιμένω ακόμα πιο δύσκολα να έρθουν. Θεωρητικά είναι κάποια παιχνίδια για να πάρουμε πιο εύκολα βαθμούς. Παρά το γεγονός ότι δεν ήρθαν κάποιοι παίκτες που περίμενα, είναι παιχνίδια που μπορούμε να τα πάρουμε με το ρόστερ που έχουμε".

Για το γεγονός ότι ο κόσμος δεν γεμίζει το γήπεδο:

"Δεν μπορείς πάντα να ζητάς από τον κόσμο. Συμπληρώνονται τέσσερις μήνες με αυτή την κατάσταση. Στην αρχή ο κόσμος ερχόταν και βοηθούσε. Φεύγει αυτή η κάψα. Δεν μπορείς να απαιτείς από τον κόσμο συνέχεια. Κόσμος που του έλεγαν τα προηγούμενα χρόνια να κάνει υπομονή γιατί υπάρχει πλάνο. Παρ ‘όλα αυτά, τα προβλήματα μεγάλωσαν. Ζητάω μόνο από τον κόσμο, είτε είναι 100, είτε 200 είτε 1000, να στηρίξει στη διάρκεια του αγώνα".

Για τον Ντίνο Διαμαντόπουλο, που εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή:

"Ο κ. Διαμαντόπουλος είναι όλη μέρα στα γραφεία και λειτουργεί για το καλό του Παναθηναϊκού. Πολλοί λένε ότι υπάρχει σχέση μάνατζερ-προπονητή. Είναι ότι πιο ηλίθιο μπορεί να πει κάποιος. Αν ενδιαφερόταν μόνο για το δικό μου το καλό, θα έπαιρνε παίκτες από την ομάδα; Θα αποδυναμωνόταν έτσι η ομάδα; Προσπάθεια γίνεται από όλους εμάς για το πώς θα σωθεί η ομάδα και όχι ο κάθε Ουζουνίδης, ο Διαμαντόπουλος, ο Τουμαζάτος ή ο Βλάχος".

Για τον Γιάννη Αλαφούζο και αν υπάρχει επικοινωνία του με τον Διαμαντόπουλο:

"Όλα γίνονται μέσω του κ. Τουμαζάτου. Δεν βλέπω διάθεση να βοηθήσει (ο Γιάννης Αλαφούζος), αλλά καλύτερα να ρωτήσετε τον ίδιο. Εμείς σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε στον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος μένει. Αυτό που βλέπει τον κάνει να ντρέπεται. Και για εμένα είναι άσχημο. Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό δεν ήταν φιλοδοξία μου να σώσω τις ηλιθιότητες των προηγούμενων χρόνων. Ήρθαμε να βελτιώσουμε μερικά πράγματα. Δεν γίνεται αυτό. Δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει να βοηθήσουν. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να πεθαίνεις σιγά, σιγά. Καλύτερα να σε σκοτώσουν γρήγορα, παρά να σε βάζουν στη διαδικασία να πεθαίνεις μέρα με τη μέρα. Παρ’ όλα αυτά εδώ και τέσσερις μήνες αυτός ο σύλλογος υπάρχει. Το πρόβλημα δεν είναι η εφετινή χρονιά. Κουτσά, στραβά θα βγει".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ