ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Να βελτιώσω την ομάδα με βάση το δικό μου σκεπτικό"

Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ
Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης συμπλήρωσε μια εβδομάδα στον πάγκο του Παναθηναϊκού και πλέον έχει μια πλήρη εικόνα για το τι πρέπει να αλλάξει προκειμένου οι πράσινοι να παρουσιαστούν βελτιωμένοι στο Περιστέρι και να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Σε θέση να γνωρίζει πλέον τι φταίει και να έχει μια καλύτερη και πλήρη εικόνα για τον Παναθηναϊκό είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο 48χρονος τεχνικός μίλησε στην κάμερα της "NOVA" και σε ερώτηση για τα κακώς κείμενα της ομάδας δεν θέλησε να ρίξει ευθύνες στον Αντρέα Στραματσόνι αλλά στάθηκε στο τι πρέπει να βελτιώσει ο ίδιος με βάση το σκεπτικό του ώστε να φέρει την ομάδα στα θέλω του.

Ο Ουζουνίδης αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με την Θέλτα, στο ματς που έρχεται με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και τον αποκλειστικό στόχο που είναι η νίκη αλλά και στη συνάντηση που θα έχει με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στην κάμερα της "NOVA":

Δεν έχετε προσωπικά καμία ευθύνη για τον αποκλεισμό στο Europa League αλλά τι δεν πήγε καλά, τι δεν πηγαίνει καλά τα τελευταία χρόνια;
"Όταν έχεις να κερδίσεις τέσσερα χρόνια, δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Σημαίνει ότι κάτι γίνεται λάθος. Από εκεί και πέρα αυτό είναι στο παρελθόν. Δεν ήμουν εδώ για να ξέρω τι πήγαινε στραβά, όμως δεν είναι κάτι που μας τιμά όλους όσοι βρισκόμαστε στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει συνηθίσει διαφορετικά και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε".

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να γίνει ξανά ένας ποδοσφαιρικός γίγαντας ή είναι διαφορετικές οι εποχές;
"Οι εποχές μπορεί να είναι διαφορετικές και τα οικονομικά μεγέθη πλέον είναι διαφορετικά σε σχέση με τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους όμως σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δείξει διαφορετικό πρόσωπο. Πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλά επίπεδα, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες απαιτήσεις που υπάρχουν".

Μια εβδομάδα στην ομάδα με αρκετή δουλειά, μοιάζει με χρόνο, λίγες ώρες για να αντιληφθείτε τι γίνεται στον σύλλογο αλλά υπάρχει μια αιτία κακού; Είναι θέμα ρόστερ; Είναι θέμα κακής διαχείρισης;
"Εγώ δεν θα μπω σε αυτή την διαδικασία να κρίνω αυτό που υπήρχε. Εγώ αυτό που πρέπει να κάνω είναι να βελτιώσω με βάση το δικό μου σκεπτικό και τη δική μου φιλοσοφία αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Δεν μου αρέσει να μπαίνω στην διαδικασία αυτό γινόταν πριν εγώ θα κάνω αυτό.

Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, τον δικό του τρόπο σκέψης. Εγώ σίγουρα έχω διαφορετικό. Από εκεί και πέρα αυτό που θέλω να αλλάξω ή να βελτιώσω είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι παίκτες να έρθουν στο δικό μου σκεπτικό".

Προαναγγείλατε μια συνάντηση με τον πρόεδρο της ομάδας, έχετε διαμορφώσει ήδη πλήρη εικόνα για τις δυνατότητες που έχει αυτή η ομάδα και οι παίκτες;
"Σας είπα ότι το παιχνίδι το ευρωπαϊκό ήταν μια ευκαιρία για μένα να δω και κάποια παιδιά που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Είδα και καλά πράγματα και άσχημα πράγματα. Αυτά επειδή ο χρόνος μας πιέζει πολύ δεν θα είχα την ευκαιρία να τα δω στα υπόλοιπα παιχνίδια που είναι πιο σημαντικά θα έλεγα αυτή τη στιγμή.

Έχω δει πράγματα. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να μείνουν μέσα στην ομάδα και δεν μπορούμε να τα βγάζουμε προς τα έξω. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βελτιώσουμε αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Δηλαδή να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας".

Αν και ο κόσμος αλλά και εσείς στεναχωρεθήκατε το ματς με την Θέλτα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα; "Διαδικαστικού χαρακτήρα μπορεί να ήταν βαθμολογικά, ήταν όμως ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι που ήρθε σε μια στιγμή με πολλές ιδιαιτερότητες για εμάς, οπότε το είδαμε λίγο διαφορετικά. Η Ευρώπη είναι Ευρώπη. Όπως και να το κάνουμε πάντα μένει ένα καλό αποτέλεσμα. Εμείς δεν πήραμε αυτό που θέλαμε αλλά τουλάχιστον κερδίσαμε κάποια άλλα πράγματα".

Το ερώτημα είναι επηρεάζει την ομάδα η ήττα και γενικότερα η ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω από τον σύλλογο;
"Η ήττα δεν είναι αποδεχτή από κανέναν, ή μάλλον δεν πρέπει να είναι αποδεχτή ακόμα και σε παιχνίδια που δεν έχουν τόσο μεγάλη βαθμολογική σημασία. Εμείς όμως έχουμε έναν στόχο και αυτός είναι το παιχνίδι της Κυριακής. Δεν μπορούμε να μένουμε πίσω. Αυτό που λέω πάντα είναι ότι η επόμενη μέρα είναι η πιο σημαντική. Είναι αυτή που πρέπει να βελτιώσουμε μέσα είτε κάτι άσχημο έχει προηγηθεί θα πρέπει να το κάνουμε καλύτερο ή κάτι καλύτερο να το διατηρήσουμε και να το κάνουμε ακόμα πιο καλό. Αυτό είναι το σκεπτικό μου, εκεί επικεντρωνόμαστε και αυτό που θέλουμε τώρα είναι το πως θα παρουσιαστούμε στο παιχνίδι της Κυριακής".

Απέναντι σε μια ομάδα που μαζί με τα Γιάννινα είναι οι εκπλήξεις της φετινής περιόδου, παίζει καλό ποδόσφαιρο και απέναντι σε καλούς αντιπάλους. Τι περιμένετε στο Περιστέρι σε ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο αλλά σε μια έδρα που παραδοσιακά ο Παναθηναϊκός περνάει δύσκολες στιγμές;
"Το να μην έχει κόσμο δεν είναι καλό για καμία ομάδα, ακόμα και για τον φιλοξενούμενο. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που είναι σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή, έχει αυτοπεποίθηση και αυτό φαίνεται κατά την διάρκεια των παιχνιδιών κιόλας που παρά το γεγονός ότι είναι πίσω στο σκορ δεν εγκαταλείπουν, προσπαθούν και συνεχίζουν. Είναι μια ομάδα που πάντα θέλει προσοχή.

Η έκπληξη δεν είναι η πορεία που έχει αυτή τη στιγμή αλλά η πορεία που είχε στην αρχή της σεζόν. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι όπως είναι όλα τα ματς από τη στιγμή που αποκλειστικός μας στόχος είναι η νίκη. Είναι εκ των προτέρων δύσκολο. Περιμένω όμως καλή αντίδραση από τους ποδοσφαιριστές μας. Περιμένω να αγωνιστούν όσο πιο καλά γίνεται αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι"

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ