ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Να τους βγάλω τον ποδοσφαιρικό εγωισμό"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ.(Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ.(Eurokinissi Sports-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός διαθέτει ποιότητα στο ρόστερ του και θα πρέπει να αρχίσει να την δείχνει από εδώ και στο εξής σε κάθε ματς συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Την πρώτη του συνέντευξη στην κάμερα της "NOVA" παραχώρησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε την Παρασκευή το μεσημέρι στο συνδρομητικό κανάλι και μίλησε για τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αλλάξει ερχόμενος στο τριφύλλι αλλά και ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ο 48χρονος τεχνικός έδειξε ότι έχει αυτοπεποίθηση στον εαυτό του αλλά και στους παίκτες του Παναθηναϊκού, τόνισε ότι θέλει η ομάδα να βγάλει έναν ποδοσφαιρικό εγωισμό και να αποκτήσει ταυτότητα ενώ ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμο. Τέλος τόνισε ότι με την δική του παρουσία στο τριφύλλι θα αυξηθεί και το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ.

Χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στην κάμερα της "NOVA":

"Άλλο το ποδοσφαιριστής άλλο το προπονητής, τόσα χρόνια που έπαιζε έζησα μεγάλες στιγμές στον σύλλογο και ελπίζω και ως πρώτος προπονητής να έχω ανάλογες επιτυχίες. Ξέρουμε ότι έχουν αλλάξει τα χρόνια και οι δυσκολίες είναι πολλές, όμως αυτό που θέλω είναι να φέρουμε πάλι τον Παναθηναϊκό εκεί ψηλά. Εκεί που πρέπει να είναι".

Για το αν είναι βαρύ το φορτίο που αναλαμβάνει;
"Δεν θα έλεγα ότι είναι βαρύ. Δυσκολίες υπάρχουν και αν πήγαιναν καλά τα πράγματα δεν θα ήμουν εδώ. Γνωρίζω τους ποδοσφαιριστές, τις απαιτήσεις του συλλόγου και τι πρέπει να κάνουμε για να είναι ευχαριστημένος ο κόσμος. Οπότε δεν θα μπω στην διαδικασία να πω τι δεν πήγαινε καλά ή κάτι θα έπρεπε να είναι διαφορετικό. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, τον δικό του τρόπο σκέψης. Κρινόμαστε όλοι από τα αποτελέσματα. Αυτό που θέλω είναι σιγά-σιγά να περάσω 2-3 πράγματα σε πρώτη φάση. Τα παιδιά εκτός από την ποιότητα που διαθέτουν είναι και έξυπνα οπότε ίσως δεν είναι τόσο δύσκολο στις προπονήσεις".

Ξέρετε το ρόστερ και τις δυνατότητες, τι πρέπει να αλλάξει;
"Να βρούμε μια αγωνιστική ταυτότητα που θα ανταποκρίνεται περισσότερο στα χαρακτηριστικά των παικτών. Η δικιά μου φιλοσοφία είναι να υπάρχει μια σταθερή διάταξη μέσα στο γήπεδο, με συγκεκριμένους ρόλους που να μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο καλά. Πολλοί προπονητές ψάχνουμε να κάνουμε περίεργα πράγματα μέσα στα παιχνίδια, αλλά θεωρώ πως όταν κάνεις τα βασικά πολύ καλά, τότε έχεις μεγάλες πιθανότητες για να πετύχεις αυτά που θέλεις. Αυτός είναι σε πρώτη φάση ο στόχος μου και να δώσω αυτή την αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν, που θα μας δώσει τα αποτελέσματα και την αυτοπεποίθηση για να προχωρήσει η ομάδα μπροστά".

Έχετε μόλις δυο μέρες μπροστά σας, τι μπορείτε να αλλάξετε;
"Δε νομίζω ότι τα παιδιά που είναι εδώ δεν έχουν δείξει ότι έχουν δυνατότητες. Με την έννοια ότι υπήρχαν διαστήματα σε παιχνίδια που πραγματικά ο Παναθηναϊκός είχε παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο, μικρά μεν αλλά έπαιξε. Άρα σημαίνει ότι δυνατότητες υπάρχουν. Αυτό που μπορώ να αλλάξω εγώ σε αυτές τις δυο μέρες είναι να τους βγάλω τον εγωισμό που πρέπει να έχουν. Δεν θέλω να πιστεύω πως οι ποδοσφαιριστές που είναι αυτή τη στιγμή στον σύλλογο, δεν έχουν εγωισμό για να αντιδράσουν στην αμφισβήτηση που δέχονται.

Υπάρχει αμφισβήτηση από τον κόσμο, τους αντιπάλους, από παντού. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να τους βγάλω τον εγωισμό τους σε αυτές τις μέρες και να αντιδράσουν ποδοσφαιρικά, όχι με άλλους τρόπους, ποδοσφαιρικά πάντα μιλάω, παίζοντας όσο καλύτερα μπορούμε. Θα κάνουμε και τις συζητήσεις μεταξύ μας, οπότε θα πάμε καλά. Είμαι αισιόδοξος πιστεύω ότι μπορούν να αλλάξουν γρήγορα τα πράγματα για την ομάδα και ο κόσμος να δει έναν εντελώς διαφορετικό Παναθηναϊκό. Σας είπα και προηγουμένως ότι υπήρξαν διαστήματα, άρα υπάρχουν οι δυνατότητες, άρα γιατί να μην το κάνουμε μεγαλύτερο αυτό το διάστημα".

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα απέχει από το ματς με τον ΠΑΟΚ, όντας απογοητευμένος, τι έχετε να του πείτε;
"Χρειαζόμαστε τον κόσμο. Έχει γίνει μια αλλαγή, έχει έρθει ένας καινούριος προπονητής. Τους θέλουμε κοντά μας για να βοηθήσουν τους παίκτες. Μπορεί η ομάδα να τους έχει απογοητεύσει αλλά τους χρειάζεται στα δύσκολα. Έχει σταθεί όλα αυτά τα χρόνια με τις δυσκολίες κοντά στην ομάδα, τώρα ακόμα περισσότερο. Να είναι σίγουροι ότι θα δουν ένα διαφορετικό πρόσωπο μέσα στο γήπεδο. Δεν θέλω να πω τόσο εντυπωσιακό αγωνιστικά, αλλά μια μαχητική ομάδα, που θα δουλεύει και θα δίνει το 100% μέσα στο γήπεδο. Δεν θα μας βοηθήσουν αν δεν έρθουν στο γήπεδο".

Πως περιμένετε την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ;
"Είναι ένα παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, ένα ντέρμπι, δυο ομάδων που θέλουν να πάνε ψηλά. Εμάς μας ενδιαφέρει να βγάλουμε έναν ποδοσφαιρικό εγωισμό και να παίξουμε καλά. Αν εμείς είμαστε καλά θα είμαστε και αυτοί που στο τέλος θα κερδίσουν το παιχνίδι".

Ένας Έλληνας προπονητής σε μια ελληνική ομάδα, θα δούμε και περισσότερους Έλληνες παίκτες; "Θέλουμε καλούς παίκτες. Σίγουρα υπάρχουν και Έλληνες αλλά θα το κοιτάξουμε σιγά-σιγά. Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι το παιχνίδι της Κυριακής. Σίγουρα θέλουμε να έχουμε και Έλληνες στην ομάδα, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ξένοι ποδοσφαιριστές δεν είναι καλοί ή δεν είναι καλοί χαρακτήρες αλλά όπως και να το κάνουμε είσαι μια ελληνική ομάδα, θες όσους περισσότερους Έλληνες γίνεται, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να αλλάξω πολλά πράγματα αλλά να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι σιγά-σιγά θα μπει και αυτό το στοιχείο στην ομάδα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ