ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Να κλειδώσουμε τα play offs"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη εναντίον της ΑΕΚ για να διαχειριστεί με μεγαλύτερη άνεση τα επόμενα παιχνίδια και εξήγησε ότι η διακοπή δεν βοηθά μία ομάδα με ρυθμό.

Με νίκη επί της ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός θα διασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό τη συμμετοχή του στα play offs και ο Μαρίνος Ουζουνίδης δείχνει να λειτουργεί με μεγάλο ρεαλισμό. Ο 48χρονος προπονητής τόνισε ότι η βαθμολογία έχει μεγάλη σημασία και είναι ο κύριος λόγος για την επίτευξη του "διπλού". Επίσης, αναφέρθηκε στη διακοπή του πρωταθλήματος και στην εντύπωση που έχει για τον αντίπαλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ουζουνίδη στην κάμερα της Nova:

- Θεωρείτε ότι η διακοπή του πρωταθλήματος μπορεί να φρενάρει τον αγωνιστικό ρυθμό που είχε ο Παναθηναϊκός;

«Πάντα μία διακοπή δεν κάνει καλό σε μία ομάδα που βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Πόσο μάλλον σε μας, που έλειπαν αρκετά παιδιά με τις εθνικές ομάδες. Από εκεί και πέρα όμως έχουμε βρει μία συνοχή ως ομάδα και πιστεύω και στο παιχνίδι της Κυριακής να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».

- Κατά γενική ομολογία, ο Παναθηναϊκός δεν αποδίδει εξίσου καλά εκτός έδρας. Εσείς περιμένετε αυτή τη φορά να υπάρξει παρόμοια απόδοση, όπως και στη Λεωφόρο με τον Ολυμπιακό;

«Δεν ήταν τόσο άσχημες οι εμφανίσεις μας εκτός έδρας, τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θέλαμε. Δεν μπορεί να είναι σίγουρα το ίδιο με τον Ολυμπιακό, είναι εντελώς διαφορετικά τα παιχνίδια. Βλεπετε ότι μέχρι στιγμής στη σειρά των θεωρητικών ντέρμπι πάντα οι γηπεδούχοι έχουν ένα προβάδισμα. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνουν με καλύτερη ψυχολογία και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν παίζουν στην έδρα τους. Οπότε, γνωρίζοντας αυτό το στοιχείο, θα πρέπει κι εμείς να μπούμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να κυριαρχήσει, διότι όσο θα συμβαίνει, αυτό θα παίρνει και αυτοπεποίθηση από τον κόσμο, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ σημαντικό για μας να μπούμε καλά στο παιχνίδι».

- Η ΑΕΚ είναι αήττητη στην έδρα της και αποδίδει καλύτερα. Είναι ο έλεγχος της μεσαίας γραμμής το κλειδί για να νικήσει ο Παναθηναϊκός;

«Όχι δεν είναι μόνο η μεσαία γραμμή, θα πρέπει να κάνουμε συνολικά μία πολύ καλή εμφάνιση. Η ΑΕΚ είναι σε καλή κατάσταση, κυρίως μέσα στο ΟΑΚΑ και νομίζω ότι είμαστε δύο ομάδες που μοιάζουν αρκετά, με αρκετά καλές εμφανίσεις εντός έδρας, λίγο πιο κάτω στα εκτός έδρας παιχνίδια. Η ΑΕΚ είναι καλά, αλλά και εμείς είμαστε καλά, οπότε γενικά περιμένω να γίνει ένα καλό παιχνίδι».

- Η ΑΕΚ είναι μία καλή ομάδα, αλλά ξεχωρίζουν ο Αραούχο και ο Μάνταλος. Θα δώσετε μεγαλύτερο βάρος στο μαρκάρισμα τους;

«Κοιτάμε την ομαδική λειτουργία του αντιπάλου. Αυτοί είναι παίκτες που μπορεί με μία ατομική ενέργεια να σου κάνουν κάτι, να δημιουργήσουν κάτι απρόβλεπτο, οπότε αυτό που μπορείς να αντιμετωπίσεις πιο εύκολα είναι η ομαδική λειτουργία της ΑΕΚ. Εχουν βρει μία σειρά, παρουσιάζουν ένα διαφορετικό πρόσωπο με την έλευση του καινούργιου προπονητή, αλλά είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε».

- Η άποψή σας για τον Μανόλο Χιμένεθ;

«Είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Δεν μπορείς να πεις πολλά, το δείχνει η εμπειρία του, το παρελθόν που έχει και αυτό που δείχνει με την ΑΕΚ, καθώς της έχει αλλάξει αρκετά το πρόσωπο και νομίζω ότι κάνει καλή δουλειά».

- Σας περιμένουν επτά δύσκολα παιχνίδια μέσα στον Απρίλιο. Πως θα τα διαχειριστείτε;

«Πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν ξέρουμε τι προβλήματα μπορεί να φέρει ο κάθε αγώνας. Ξέρουμε τις απουσίες με τις τιμωρίες και πρέπει να διαχειριστούμε διαφορετικά τα πράγματα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι της Κυριακής, αλλά και αυτή η εβδομάδα για να κλειδώσουμε την είσοδο στα play offs και να διαχειριστούμε αλλιώς τα ματς του Κυπέλλου. Δεν είναι απλά ένα ντέρμπι την Κυριακή, έχει και μεγάλη βαθμολογική σημασία».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ