ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Να δούμε αν θα είναι αυτή η διοίκηση ή κάποια άλλη..."

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε μιλώντας στη Nova τη στήριξη των οπαδών του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τα επόμενα ματς του Τριφυλλιού και υπογράμμισε ότι περιμένει να δει τι θα γίνει στο διοικητικό πεδίο...

Την καθιερωμένη του συνέντευξη πριν από την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης παραχώρησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο κόουτς του Παναθηναϊκού μιλώντας στη Nova τη στήριξη των οπαδών του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τα επόμενα ματς του Τριφυλλιού και υπογράμμισε ότι περιμένει να δει τι θα γίνει στο διοικητικό πεδίο...

Αναλυτικά όσα είπε ο Εβρίτης τεχνικός στην κάμερα της NOVA:

- Για το ματς με τον Ολυμπιακό: "Βαθμολογικά δεν μας έδωσε πολλά, η ισοπαλία δεν μας έδωσε πολλά πράγματα, αλλά ήταν ο τρόπος που ήρθε με τα προβλήματα που έχουμε και με αυτά που αντιμετωπίσαμε μέσα στον αγώνα και για αυτό υπάρχει καλή ψυχολογία από τα παιδιά μέσα στα αποδυτήρια. Τα παιδιά είναι καλά".

- Για το εάν αισθάνθηκε περήφανος: "Όχι, το περίμενα. Περίμενα αυτή την εμφάνιση. Είχα πει και πριν από το παιχνίδι ότι ήμασταν καλά αυτό το διάστημα. Περίμενα ότι θα έχουμε μία καλή παρουσία. Σας είπα ότι περίμενα περισσότερα πράγματα στο επιθετικό κομμάτι στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί δείξαμε μία διστακτικότητα σε ορισμένα κομμάτια που είχαμε δουλέψει και θέλαμε να βγάλουμε στο γήπεδο. Αυτά τα παιχνίδια δεν μπορείς να ξέρεις από την αρχή πως θα πάνε. Σε όποια κατάσταση και να είναι οι ομάδες γιατί ακούω πολλά ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός. Εντάξει, ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, αλλά και εμείς ήμασταν καλοί και δεν τον αφήσαμε να δημιουργήσει. Στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο είχε κάνει περισσότερες από 20 τελικές αν δεν κάνω λάθος. Δεν είναι εύκολο.

- Για τις αλλαγές που έκανε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Εντάξει οι αλλαγές έγιναν αναγκαστικά γιατί ήμασταν πίσω στο σκορ, δεν μπορείς να πεις πάω να μην φάω γκολ. Τακτικά ήμασταν καλοί, βγήκε πολύ καλά η αμυντική λειτουργία, αλλά σας είπα ότι περίμενα περισσότερα πράγματα στο επιθετικό. Ήταν, όμως, παιδιά που δεν ήταν στην καλύτερη τους μέρα με την μπάλα οπότε δεν μπορέσαμε να βγάλουμε αυτά που θέλαμε. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια. Πάντα πρέπει να κρίνουμε με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Το έχω πει πολλές φορές. Είναι άλλο το πως φανταζόμαστε τον Παναθηναϊκό, είναι άλλο το τι θα θέλαμε για τον Παναθηναϊκό και άλλο τι υπάρχει αυτή τη στιγμή. Αν προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα που δεν είμαστε ικανοί να τα κάνουμε αυτή τη στιγμή νομίζω περισσότερο θα εκτεθούμε μέσα στο γήπεδο παρά θα βγάλουμε τα θετικά μας. Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι τι μπορεί να δώσει αυτή η ομάδα αυτή τη στιγμή, τι μπορούν να κάνουν αυτά τα παιδιά μέσα στο γήπεδο και για αυτό είμαστε εμείς εδώ για να τους βοηθήσουμε. Ξέρουμε ότι σε κάποιους ότι μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει αυτό, αλλά εμείς που είμαστε εδώ ξέρουμε τις πραγματικές δυνατότητες και πρέπει πάνω σε αυτές να προσαρμόσουμε τα αγωνιστικά μας πλάνα".

- Για το ότι άργησε να μπει ο Μουνιέ: «Με τον Άντονι μιλήσαμε μέσα στην εβδομάδα. Μπορεί να αγωνίστηκε με τη Λαμία αλλά δεν ήταν 100% έτοιμος. Σε ένα παιχνίδι μέσα στη Λεωφόρο με μία θεωρητικά μικρότερη ομάδα είναι πιο εύκολο από το να παίξεις ένα ντέρμπι γιατί έχει διαφορετικά τρεξίματα και διαφορετικές αντοχές. Είχαμε μιλήσει πριν το παιχνίδι και είχαμε πει ότι ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού θα έμπαινε για 20 - 30 λεπτά για να βοηθήσει. Εκεί είναι και πιο κουρασμένος ο αντίπαλος. Ο Άντονι έχει άλλη προσωπικότητα. Δεν έχει να αποδείξει κάτι σε κάποιον. Δεν ήρθε έτοιμος, μόλις άρχισε να βρίσκει τη φόρμα του τραυματίστηκε και όταν προσπάθησε να ξαναμπεί στην ομάδα ξανατραυματίστηκε. Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι εύκολο. Τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες τις ξέρουμε, είναι ένα παιδί με θετική αύρα. Είναι ένας παίκτης που όταν είναι 100% καλά είναι ιδιαίτερα σημαντικός για εμάς.

- Για το ότι δείχνει να μη φοβάται κάτι ο Μουνιέ: "Έχει αγωνιστεί στη Λιόν, έχει παίξει στην Ιταλία. Δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Όταν τον πήραμε τον υπολογίζαμε ότι θα είναι ένας από τους βασικούς μας παίκτες και όχι ότι θα είναι μία εναλλακτική λύση. Ήταν όμως αρκετό καιρό σε αγωνιστική απραξία και δυστυχώς είχε τις ατυχίες με τους τραυματισμούς".

- Για τους Γιόχανσον, Ινσούα και Τζανδάρη: "Ο Γιόχανσον έχει παίξει τόσα χρόνια σε υψηλό επίπεδο, ο Ινσούα το ίδιο. Ο Γιόχανσον πιστεύω ότι θα δώσει και άλλα πράγματα. Θεωρώ ότι ειδικά στο επιθετικό κομμάτι μπορεί να δώσει και άλλα πράγματα. Είναι ένας παίκτης που έχει μάθει σωστά το ποδόσφαιρο, οπότε περιμένω ότι θα βγάλει και άλλα πράγματα. Ο Ιννσούα είναι πιο επιθετικό μπακ, πατάει περιοχή περισσότερο από τον Ματίας, είναι ένας παίκτης που δημιουργεί φάσεις και μας βοηθάει αρκετά. Για τον Φάνη δεν είχα αμφιβολίες, ήμουν σίγουρος για το τι μπορεί να κάνει. Από την στιγμή που υπήρχε ελεύθερος στην αγορά και με τόσα λίγα χρήματα θα ήταν κουτό από μέρους μου να μην τον πάρουμε αφού ξέρω τι μπορεί να κάνει. Μακάρι να είναι καλά και ελπίζω να μην έχει τραυματισμούς, γιατί για αυτό πιστεύω ότι έχει μείνει λίγο πίσω στην καριέρα του. Είναι ένα παιδί που μπορεί να δώσει πολλά και να βελτιώσει πολλά στο παιχνίδι του".

- Για το γεγονός ότι σχεδόν όλοι αυτοί οι παίκτες αποκτήθηκαν το καλοκαίρι: "Με αυτά που γίνονται οι μεταγραφές του καλοκαιριού έγιναν μεταγραφές του Ιανουαρίου. Το είχα πει πολλές φορές και ίσως να γινόμουν κουραστικός και κάποιος να θεωρούσε ότι πήγαινα να καλύψω τις επιλογές μου, αλλά εγώ πίστευα σε αυτά τα παιδιά. Πιστεύω ότι μπορούν να δώσουν πράγματα. Δυστυχώς ήρθαν σε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για την ομάδα. Ήταν δύσκολο να μπουν στο γκρουπ με αυτά που είχαν γίνει, όμως δεν είχα καμία αμφιβολία. Άλλωστε, δεν πήραμε κάποιους που δεν έχουν παίξει. Ο ένας έπαιζε στην Αλκμάαρ, οι άλλοι έπαιζαν στην Ιταλία και την Ισπανία. Εδώ βλέπουμε 2-3 παιχνίδια και βγάζουμε έναν παίκτη καλό ή κακό. Δεν είναι έτσι. Υπάρχουν που μπορεί να είναι υψηλού επιπέδου, αλλά να χρειάζονται περισσότερο χρόνο να προσαρμοστούν. Πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί και να μη βιαζόμαστε. Πρέπει να δίνουμε τον απαιτούμενο χρόνο. Εδώ εμείς αλλάζουμε γειτονιά στην Αθήνα και θέλουμε χρόνο μέχρι να μάθουμε που είναι το σούπερ μάρκετ και το περίπτερο. Υπάρχουν άλλοι που χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι είναι καλοί παίκτες. Τώρα θα μου πείτε γιατί δεν έπαιζαν. Δεν έπαιζαν γιατί είχαν άλλοι προτεραιότητα. Ακόμα και ο Ματίας όταν είχε έρθει στην αρχή μπήκε και έπαιξε χωρίς προετοιμασία επειδή είχαμε τα προβλήματα με τον Κουλιμπαλί. Είχαμε τα προβλήματα με τον Χουλτ. Δεν πρέπει να μένουμε εκεί. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι παρουσιάζουμε ένα καλό σύνολο. Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ, παρουσιάζουμε ένα καλό σύνολο σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν και όχι με αυτά που θα θέλαμε. Σίγουρα όλοι μας τον Παναθηναϊκό τον φανταζόμαστε διαφορετικά. Αν δεν προσαρμοστείς στην πραγματικότητα το πιο πιθανό είναι να εκτεθείς, παρά να παρουσιάσεις κάτι καλό".

- Για το αν είναι θέμα προπονητή η αλλαγή στην εικόνα: "Δεν νομίζω ότι ήταν θέμα προπονητή. Σας είπα ότι ήταν πολλά τα προβλήματα. Είχαμε παίκτες καλούς που το μυαλό τους δεν ήταν εδώ. Η ποιότητα τους δεν αμφισβητείται. Αυτό φαίνεται και από το που παίζουν τώρα. Ο ένας παίζει στην Ιταλία, ο άλλος στη Βραζιλία, ο άλλος στην Τουρκία. Είχαμε καλούς παίκτες, αλλά όλα αυτά τα προβλήματα επηρέασαν. Το καλό είναι ότι η ομάδα είναι εδώ και διεκδικεί κάποιον στόχο, μπορεί να μην τιμάει τον Παναθηναϊκό να διεκδικεί την πέμπτη θέση, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα".

- Για το ματς με τον Αστέρα: "Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Είχα δηλώσει τους δύο ποδοσφαιριστές σε αυτό το παιχνίδι. Όταν είσαι Παναθηναϊκός δεν μπορείς να δηλώσεις παίκτες με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Πρέπει να κρατήσεις και το κύρος της ομάδας. Είχαμε και τον τραυματισμό του Όμρι. Ήταν κάτι άσχημο για εμάς. Οι επιλογές μας περιορίζονται. Τα παιδιά που θα παίξουν νομίζω ότι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Σίγουρα οι επιλογές μας είναι και παιδιά της Κ20, είναι όμως παιδιά που προπονούνται καιρό μαζί μας. Οπότε θεωρώ ότι εάν χρειαστεί να μπουν θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσουν".

- Για την εικόνα του Αστέρα με τον ΠΑΟΚ: «Εντάξει ο Αστέρας είναι μια ομάδα που τον βολεύουν τα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες. Είναι μία ομάδα που αμύνεται καλά, πιέζει καλά και προσπαθεί να κάνει γρήγορες επιθέσεις. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και αν έχουμε την υπομονή και την ψυχραιμία, με την βοήθεια του κόσμου θα πάρουμε αυτό που θέλουμε. Ο Αστέρας και στο προηγούμενο ματς με τον Πανιώνιο θα μπορούσε να κερδίσει. Πρέπει να το δούμε σε ένα πραγματικό ντέρμπι, γιατί σεβόμαστε την δουλειά που γίνεται».

- Για το εάν θα ήθελε να δει μια γεμάτη Λεωφόρο: "Μακάρι να γίνει. Αυτό που θέλουμε είναι ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο να είναι κοντά στα παιδιά. Αυτό το έχουμε σε μεγάλο βαθμό μέχρι τώρα. Αυτοί που έρχονται πραγματικά βοηθάνε τα παιδιά. Μακάρι να είναι περισσότεροι και να σταθούν δίπλα στην ομάδα. Τον κόσμο μπορείς να τον ξεγελάσεις μία, δύο φορές. Δεν μπορείς να τον ξεγελάς συνέχεια. Ο κόσμος μπορεί να καταλάβει εάν γίνεται προσπάθεια ή δε γίνεται. Ο κόσμος καταλαβαίνει εάν αυτό που βλέπει γίνεται από προσπάθεια ή κατά τύχη. Πιστεύω ότι ο κόσμος βλέπει ότι τα παιδιά προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό πάντα με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή".

- Για το εάν θα προλάβει να αγωνιστεί ο Κουρμπέλης: "Ο Δημήτρης έχει ένα πρόβλημα. Τις προηγούμενες ημέρες έκανε μόνος τους προπόνηση γιατί είχε πρηστεί το πόδι του. Ευτυχώς δεν ήταν κάταγμα που το είχαμε φοβηθεί. Θα δούμε σήμερα πως θα είναι στην προπόνηση. Από ότι λέει το ιατρικό τιμ υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αγωνιστεί. Το που θα αγωνιστεί θα το δούμε γιατί πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται. Μακάρι να είναι καλά γιατί είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να μας δώσει πολλές λύσεις τόσο στην αμυντική όσο και στη μεσαία γραμμή. Θα δούμε πως θα διαμορφώσουμε το σχήμα μας. Μακάρι να είχα τη δυνατότητα να μην επιβαρύνω και άλλο το πόδι του. Θα δούμε στην προπόνηση πως θα είναι και θα αποφασίσουμε".

- Για τους Λουτσιάνο και Μολίνς: «Ο Λουτσιάνο και ο Μολίνς μπήκαν μαζί με την ομάδα αλλά δεν είναι ακόμα στο 100%. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να γίνουν 100%. Θέλουμε να πάρουν και άλλες προπονήσεις για να μπορούμε να τους υπολογίζουμε για τα επόμενα παιχνίδια έστω και για λίγα λεπτά, αλλά σας λέω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι καλύτερα".

- Για το μέλλον και τον προγραμματισμό: "Προθέσεις υπάρχουν. Συζητήσεις δεν μπορούν να γίνουν αυτή τη στιγμή, γιατί δεν ξέρουμε ποια θα είναι η διοίκηση. Διαβάζω, ακούω, αν θα είναι αυτή η διοίκηση, κάποια άλλη... Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και βλέπουμε. Δεν μπορούμε να δίνουμε βαρύτητα σε άλλα θέματα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διεκδικήσουμε να μπούμε στην πεντάδα. Αυτό θα είναι καλό και για εμάς που είμαστε εδώ και για το σύλλογο".

- Για την στήριξη του κόσμου: "Αυτό που θέλω είναι ο κόσμος να βοηθήσει τα παιδιά, γιατί αυτοί είναι που αγωνίζονται. Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Σίγουρα θα κάνουμε λάθη και πράγματα που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει. Το σίγουρο είναι στα παιδιά αξίζουν πολλά μπράβο, γιατί θα μπορούσαν να μην είναι εδώ αυτη τη στιγμή".

- Για το εάν θα μπορούσε να μην είναι και εκείνος στην ομάδα: "Αφήστε με εμένα, αυτό είναι άλλη ιστορία..."

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ