ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Σήμερα δεν παίρνω εγώ την ευθύνη"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΞΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΞΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) 24MEDIA

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα ότι αρκετοί παίκτες του έχουν αρχίσει να σκέφτονται περισσότερο το οικονομικό πρόβλημα και τον Ιανουάριο παρά να τα δίνουν όλα για την ομάδα.

Αρκετά απογοητευμένος με την εικόνα των παικτών του και κυρίως ότι κάποιοι με δικαιολογία τα οικονομικά προβλήματα δεν παίζουν με βάση την αξία τους εμφανίστηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου όπου τόνισε ότι ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος.

Επίσης σημείωσε ότι αν σε άλλα παιχνίδια ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη τώρα δεν μπορεί να κάνει το ίδιο λέγοντας πως οι παίκτες του δεν έπαιξαν με βάση την αξία τους.

"Ο Πανιώνιος κέρδισε δίκαια το παιχνίδι, ήταν καλύτερη ομάδα από εμάς μέσα στο γήπεδο και αν ήταν ακόμα καλύτερη στις αντεπιθέσεις που δεν είχαν σωστές επιλογές θα τελείωναν πιο γρήγορα το ματς. Εμείς ήμασταν νευρικοί, χωρίς αυτοπεποίθηση και πρωτοβουλίες και ήταν λογικό να παρουσιάσουμε τέτοια εικόνα. Ήμασταν λίγοι μέσα στο γήπεδο.

Εγώ το έχει πει πολλές φορές. Δεν κρυβόμαστε πίσω από τα προβλήματα μας, ξέρουμε τι συμβαίνει, ξέρουμε ότι τα μυαλό δεν είναι συγκεντρωμένα. Το έχω πει μέσα στην εβδομάδα ότι δυστυχώς το αγωνιστικό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Όμως θα πρέπει να καταλάβουν και οι παίκτες πως όσο είναι εδώ θα πρέπει να είναι μέσα στο γήπεδο. Το να μην παίξεις καλά μπορεί να συμβεί, το να κάνεις όμως τόσα λάθη, να μην πάρεις πρωτοβουλίες, να μην ρισκάρεις σαν παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ανεπίτρεπτο.

Ήταν αναμενόμενο ότι θα έρθει και αυτό το αποτέλεσμα. Εδώ και καιρό είναι οριακή η κατάσταση στην ομάδα. Παρόλα αυτά αυτό που μπορώ να πω και με όποιες συνέπειες και αν θα υπάρξουν αυτό το πλάνο που έχει μπει από τους ανθρώπους που είναι στην ομάδα θα πρέπει να διατηρηθεί. Δυστυχώς κάποιοι παίκτες ίσως σκέφτονται περισσότερο το τι θα γίνει. Όσο πλησιάζουμε στον Δεκέμβριο ήταν φυσιολογικό να έχουμε αυτή την εικόνα, δεν ρισκάρουν και κάποιοι ποδοσφαιριστές, υπάρχουν και προβλήματα και η εικόνα ήταν αναμενόμενη.

Μια ομάδα με αλλαγές, εντελώς διαφορετική από εβδομάδες σε εβδομάδα ήταν φυσιολογικό να χάσουμε από τον Πανιώνιο που είναι πιο ομάδα από εμάς αυτή την στιγμή".

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι που είναι σε κρίση, είδαμε και το κλίμα στην εξέδρα να μην είναι καθόλου καλό, θεωρείτε πως αυτή είναι η χειρότερη περίοδο σας στην ομάδα;
"Αυτό είναι αναμενόμενο. Σας είπα πηγαίναμε οριακά. Λίγο σε κρατούν τα αποτελέσματα, δεν θα έρθει ένα καλό αποτέλεσμα και θα έρθει η αντίδραση. Όσο πλησιάζει ο Δεκέμβρης και η μεταγραφική περίοδος είναι λογικό να υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα στο αγωνιστικό κομμάτι. δεν μπορεί και ο κόσμος να κάνει άλλο υπομονή και έπρεπε κάπου να ξεσπάσει κάποια στιγμή. Δεν μπορεί να αλλάξει το πλάνο γιατί δεν θα μπορέσει να συνεχίσει η ομάδα. Θα πρέπει να μαζευτούμε ξανά όλοι, όσοι θα είναι στην ομάδα, οι ποδοσφαιριστές, ο κόσμος, να βοηθήσουμε όλοι μας ώστε να έχουμε μια συνέχεια. Είναι δύσκολα τα πράγματα θα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Δεν λέω ότι φταίνε οι ποδοσφαιριστές αλλά δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να δώσουν μια πάσα σίγουρη ή να κάνουν τόσα λάθη. Δεν είναι φυσιολογικό για παίκτη του Παναθηναϊκού, όσο είναι εδώ θα πρέπει να δίνουν τον καλύτερο τους αυτό, σήμερα δεν τον έδωσαν".

Σε αυτά που λέτε βάζετε μέσα και τον Μολέντο, ήταν δική σας απόφαση ή δική του να μην παίξει;
"Όχι ήταν του Μολέντο, ξέραμε ότι δεν ήθελε να παίξει γιατί δεν αισθανόταν 100% παρά ότι ιατρικά είχαμε το “οκ”. Όταν ένας ποδοσφαιριστής λέει ότι δεν μπορώ να παίξω, δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω αυτό δεν μπορείς να κάνεις πολλά σε αυτή τη περίπτωση".

Αρχές Ιουνίου είχες άλλη ομάδα στο μυαλό σου, τέλος Αυγούστου άλλη ομάδα τον Γενάρη άλλη ομάδα. Μέχρι που φτάνουν οι αντοχές σου;
"Αυτό θα το δούμε παιδιά. Πως θα κινηθούν στο οικονομικό κομμάτι, πως στο αγωνιστικό κομμάτι. Σας είπα με οποιοδήποτε κόστος στο αγωνιστικό κομμάτι υπάρχει ένα πλάνο που πρέπει να τηρηθεί αλλιώς δεν θα βγει. Θα φύγουν κάποιοι παίκτες αναγκαστικά, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα αγωνιστικά, δεν ξέρουμε αν θα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε κάποιους παίκτες, αυτή είναι η κατάσταση”.

Μπήκε και στο βασικό σχήμα ο Χουλτ, αυτό αφορά και τους παίκτες που θα απαιτήσουν τα χρήματα τους. Το λέω γιατί είναι μια περίπτωση που συζητήθηκε έντονα στη διάρκεια της εβδομάδας;
"Ναι κακώς ο Νίκλας έχει μπει στο στόχαστρο γιατί δεν έχει δείξει κάτι. Αν τον πιέζουν οι μάνατζερ του είναι άλλο πράγμα. Κάνει κανονικά προπονήσεις, δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε όλοι είναι επαγγελματίες, έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι νομίζουν. Δεν μπορούμε να πιέσουμε κάποιους παίκτες να μπουν, άρχισαν πλέον και σκέφτονται διαφορετικά. Αυτό έχει μπει πολύ καιρό μέσα στην ομάδα, ήταν φως φανάρι και ήταν οριακό και κάποια στιγμή θα ερχόταν και ένα τέτοιο αρνητικό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά δεν δικαιολογείτε αυτή η εικόνα".

Τα πολλά αρνητικά αποτελέσματα μήπως έχουν παίξει το ρόλο τους ώστε να σκέφτονται από τώρα τον Ιανουάριο;
"Πρέπει να συνηδειτοποιήσουν ότι είναι παίκτες του Παναθηναϊκού, όσο είναι εδώ και πρέπει να δίνουν παραπάνω πράγματα αυτά που έδωσαν σήμερα δεν τους δικαιολογούν. Παρά έγινε το κακό να ασχολούνται με τα οικονομικά. Αν θα πληρωθούν. Πέρυσι ήταν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απλήρωτοι. Φέτος γίνεται μεγαλύτερη προσπάθεια αυτοί που είναι εδώ να πληρώνονται. Οκ με την ανασφάλεια, οκ με το να τους απασχολεί τι θα γίνει την επόμενη μέρα αλλά είναι παίκτες του Παναθηναϊκού".

Για τον Τσάβες ξέρετε πότε θα επιστρέψει και τι θα γίνει;
"Δεν ξέρω τίποτα για τον Τσάβες. Η αλήθεια είναι ότι στο μεσοεπιθετικό κομμάτι έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Έχουμε δέκα γκολ σε 13 ματς και είσαι Παναθηναϊκό φαίνεται από μόνο του. Είναι φανερό ότι εκεί έχουμε πρόβλημα. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το συζητήσουμε παραπάνω. Μας λείπουν πολλοί παίκτες εκεί που θα θέλαμε. Επαναλαμβάνω ωραία τα προβλήματα, αλλά δεν είναι εικόνα ομάδας αυτή. Και αν σε άλλα παιχνίδια θα πάρω εγώ την ευθύνη, σήμερα δεν θα την πάρω".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ