ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Είμαστε κοντά με Λουτσιάνο, μιλάμε 2 - 3 μέρες"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΛΕΞΑΝΤΡΙΑ (Eurokinissi Sports)
Ουζουνίδης, Eurokinissi EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε μετά το ματς με την Ολεκσαντρίγια για τη μεταγραφική ενίσχυση που απαιτείται στον Παναθηναϊκό και παραδέχτηκε ότι γίνονται συζητήσεις με τον Βραζιλιάνο Λουτσιάνο. Διαβάστε όσα είπε.

Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος με την Ολεκσαντρίγια στο φιλικό που έγινε στο Τέχελεν. Όσα είπε μετά το ματς ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρουσίασαν ενδιαφέρον, από την άποψη ότι αναφέρθηκε στον Βραζιλιάνο περιφερειακό επιθετικό Λουτσιάνο, λέγοντας ότι "πριν από το φιλικό ήξερα ότι είμαστε κοντά. Μιλάμε μαζί του 2-3 μέρες τώρα...".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΕΧΕΛΕΝ: ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ

Ο Εβρίτης τεχνικός ανέφερε: "'Ηταν ένα παιχνίδι με μια αθλητική ομάδα, όχι τόσο καλή από τεχνικής πλευράς, αλλά μια αθλητική ομάδα και αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ να δουλέψουμε στη φυσική κατάσταση που μας ενδιέφερε. Τακτικά ακόμα χρειαζόμαστε χρόνο. Μεσοαμυντικά υπάρχει μεγαλύτερη συνοχή, οπότε εκεί θα είναι εύκολη η δουλειά μας. Μεσοεπιθετικά περιμένουμε να έρθουν οι νέοι παίκτες για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Από εκεί και πέρα από τη στιγμή που τώρα βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας νέα παιδιά δουλεύουμε και με αυτά ώστε να μπορούν αύριο-μεθαύριο αν χρειαστεί να μας βοηθήσουν.

Σε γενικές γραμμές με τα παιδιά που είναι εδώ δουλεύουμε καλά. Αυτό που μας λείπει τώρα είναι να έρθουν οι τρεις-τέσσερις παίκτες που μας λείπουν έτσι ώστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε να ετοιμαστούμε για τα παιχνίδια της Ευρώπης".

Τα νέα παιδιά τους Άλτμαν και Κολοβέτσιο πως τους είδατε στην πρώτη τους εμφάνιση;
"Είναι μια χαρά οι παίκτες. Για να έρθουν στην ομάδα κρίναμε ότι είναι καλά. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν είμαι απ' αυτούς που απογοητεύονται από ένα κακό παιχνίδι η ενθουσιάζονται από ένα καλό ματς. Ξέρουμε ποιοι είναι. Τους έχουμε δει πολλές φορές σε παιχνίδια.

Ο Άλτμαν έκανε τη Τρίτη την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα, ακόμα είναι λίγο βαρύς αλλά έχει στιγμές που δείχνει πραγματικά ότι έχει το ταλέντο που χρειάζεται για να μας βοηθήσει. Ο Δημήτρης και αυτόν τον ξέρουμε είναι ποιο έμπειρος, ξέρει καλύτερα το πρωτάθλημα μας, τους συμπαίκτες του είναι και αμυντικός που είναι εύκολο να προσαρμοστείς. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και τη δουλειά που κάνουν. Να σας πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι θα έχουν αυτόν τον ρυθμό γιατί και χθες κάναμε μια ώρα και σαράντα πέντε λεπτά προπόνηση. Ο στόχος μας αυτή τη στιγμή δεν είναι να κερδίσουμε ένα παιχνίδι αλλά να φτιάξουμε τη φυσική κατάσταση ενόψει των αγώνων που έρχονται".

Κόουτς είπες από μόνος σου ότι περιμένεις κάποιους παίκτες τις επόμενες μέρες, μπορούμε να κάνουμε μια εκτίμηση που βρίσκεται το πράγμα;
"Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τον Λουτσιάνο εδώ και δυο-τρεις μέρες μιλάμε συνέχεια. Περιμένω και εγώ τα νέα. Είμαστε κοντά απ' ότι ήξερα πριν το παιχνίδι. Όπως ξέρετε σε αυτές τις περιπτώσεις θέλει υπομονής. Όσο για τον Καμπέσας έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις αλλά υπάρχουν δυο-τρεις περιπτώσεις που τις περιμένουμε. Συζητάμε για ότι βγαίνει. Ότι δεν βγαίνει είναι καλό να το κρατάμε γιατί ξέρετε πως είναι αυτά τα πράγματα".

Από τα παιδιά που χαρακτηρίζαμε ως "κομμένους" μέχρι τώρα έχετε μείνει ικανοποιημένος από την παρουσία τους στις προπονήσεις και στο φιλικό;
"Όσο είναι στην ομάδα υπολογίζονται και δουλεύουν μαζί με τους άλλους. Θέλουμε αν υπάρχει δυνατότητα να βρουν κάποια ομάδα να πάνε αλλά αν τελικά μείνουν είναι μέλη της ομάδας. Ανήκουν στο ρόστερ της ομάδας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι".

Για τους μικρούς, είδαμε για παράδειγμα την εικόνα του Εμμανουηλίδη ότι έδειξε πτυχές ενός ταλέντου που δεν το είχαμε δει ξανά να μπαίνει στην προετοιμασία έτσι;
"Θα δείτε και άλλα σιγά-σιγά".

Και τον Χατζηγιοβανή στο δεύτερο μέρος που πήρε λίγο παραπάνω προσπάθειες, πως το έχεις στο μυαλό σου για την αξιοποίηση αυτών των παιδιών;
"Τα παιδιά αυτά θέλουν υπομονή, θέλουν δουλειά, θέλουν το μπράβο μας, θέλουν και την πίεση μας. Αυτά ξέρω πως θα τα χειριστώ εγώ, μην ανησυχείτε για αυτά τα παιδιά. Είναι καλά, είναι ταλαντούχα, θέλουν δουλίτσα, χαμηλά το κεφάλι, δεν είναι εύκολο να ανήκεις στο ρόστερ μιας ομάδας όπως είναι ο Παναθηναϊκός σε αυτή την ηλικία, οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν θέλει πολύ για να ξεφύγουν τα μυαλά τους, οπότε όσο λιγότερο μιλάμε για αυτά τα παιδιά τόσο καλύτερο".

Πόσες μεταγραφές θα κάνει ακόμα ο Παναθηναϊκός;
" Θέλουμε οπωσδήποτε 2-3 μεταγραφές για να μπορέσουν να παίξουν στην Ευρώπη. Αν τις κάνουμε αυτές, μετά θα έχουμε μεγαλύτερη άνεση και περισσότερες επιλογές. Ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή τα κασέ είναι υψηλά. Όσο περνούν οι μέρες, μπορείς να βρεις καλούς παίκτες και με χαμηλό κασέ. Θέλουμε την επόμενη εβδομάδα να κλείσουμε 2-3 παίκτες. Εκτός από τις απουσίες που έχουμε, είχαμε και το πρόβλημα με τον Λούκας και δεν ξέρουμε αν θα είναι έτοιμος. Το καλό είναι και ο Ζέκα μπήκε και ο Μολέντο είναι έτοιμος. Αρχίζουμε σιγά, σιγά και μαζευόμαστε αλλά όπως είδατε και εσείς χρειαζόμαστε δυο-τρεις παίκτες αυτή τη στιγμή, μετά θα χρειαστούμε και άλλους".

Νωρίτερα σχολίασε για το φιλικό με την ουκρανική Ολεκσαντρίγια στην κάμερα της "NOVA": "Παίξαμε με μ ια αθλητική ομάδα όχι τόσο καλή, αυτό ήταν καλό για εμάς, γιατί μας βοήθησε να τρέξουμε αρκετά. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε καλά από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ξέρουμε ότι μεσοαμυντικά έχουμε μεγαλύτερη συνοχή, μεσοεπιθετικά θέλουμε κάποιους παίκτες. Δεν φοβάμαι την ομάδα, θα κάνουμε καλή ομάδα".

Για την αφομοίωση που έδειξαν στα όσα δουλεύουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού:

"Για αυτό δουλεύουμε, για αυτό είναι μαζί. Βλέπουμε τα νέα παιδιά να δείχνουν ότι έχουν προσόντα και ότι χρειάζονται ακόμα περισσότερο χρόνο, εμπειρία, μέσα από αυτά τα ματς θα μάθουν. Τα παιδιά προσπαθούν, δουλεύουν καλά. Περιμένουμε να έρθουν οι προσθήκες".

Για το αν θα πάνε νέοι παίκτες στην Ολλανδία:
"Το ελπίζω, έχουμε κάνει πολλές προτάσεις σε ποδοσφαιριστές και φορ και ακραίους. Περιμένουμε τις απαντήσεις. Έχουμε εντοπίσει κάποιους στόχους ώστε σε πρώτη φάση να μπορέσουν να μας βοηθήσουν και μετά να κάνουμε μια-δυο κινήσεις".

Για τους Κολοβέτσιο, Άλτμαν:
"Ο Δημήτρης είναι έτοιμος, γνωρίζει τα πράγματα στην Ελλάδα είναι και αμυντικός. Για τον Άλτμαν δεν έχω αμφιβολία, είναι καλός παίκτης την Τρίτη έκανε την πρώτη του προπόνηση, πιστεύω θα μας βοηθήσει".

Για το αν σταρ θα είναι η ομάδα και όχι ένας παίκτης μετά την αποχώρηση του Μπεργκ:
" Αυτός είναι ο στόχος μας. Τώρα αν θα φέρουμε και κάποιον παίκτη που θα μπορεί να τη βάλει από μόνος του μέσα στα δίχτυα καλό θα είναι. Βέβαια αυτός είναι στόχος μας".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ