ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Δεν θα είναι εύκολη η απόφαση του κ. Αλαφούζου"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στις δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι αφού καταδίκασε όσα έγιναν στην Λεωφόρο στάθηκε στις εξελίξεις που μπορεί να φέρουν για τον Παναθηναϊκό μιλώντας για τον μέλλον του Γιάννη Αλαφούζου και του Μάρκους Μπεργκ στο τριφύλλι.

Λίγες μέρες μετά τα όσα έγιναν στον αγώνα των playoffs με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη της "NOVΑ" πριν την αναμέτρηση με την ΑΕΚ και όπως είναι λογικό αναφέρθηκε πρώτα απ΄όλα στα όσα έγιναν στην Λεωφόρο και στο ντόμινο των εξελίξεων που ενδεχομένως θα ακολουθήσουν.

Ο 48χρονος τεχνικός χαρακτήρισε άθλιο και καταδικαστέο ότι έγινε στην Λεωφόρο, τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται σε κανένα γήπεδο και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις για το μέλλον του Μπεργκ αλλά και του Γιάννη Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό τονίζοντας ότι κάθε απόφαση θα είναι σεβαστή.

Σημείωσε όμως ότι για τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού δεν θα είναι εύκολο να αποχωρήσει από τη στιγμή που έχει βάλει τόσα χρήματα. Επίσης σχολίασε και την ποινή που έχει επιβληθεί στον Μπεργκ χαρακτηρίζοντας την υπερβολική τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Κρέσπο.

Μια δύσκολη νύχτα για τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη, ποιο είναι το σχόλιο σας για όσα έγιναν στην Λεωφόρο;
"Είναι κάτι που δεν θέλουμε να συμβαίνει στα γήπεδα και δεν θέλουμε να συμβεί σε κανέναν. Όχι μόνο για όλους όσοι βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και για όσους παρακολουθούν ένα παιχνίδι και θέλουν να δουν ένα παιχνίδι. Είναι σίγουρα καταδικαστέο και άθλιο ως γεγονός. Από εκεί και πέρα, το μέγεθος του προβλήματος, σίγουρα δεν αναιρεί την πράξη που έγινε. Όμως μπορεί να ορίσει το μέλλον μιας ομάδας και την προσπάθεια που κάνει μια ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οπότε, θα πρέπει όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε οτιδήποτε κάνουμε. Είτε με τον τρόπο που κινούμαστε, είτε με τον τρόπο που λειτουργούμε, είτε με τον τρόπο που διαμαρτυρόμαστε, ώστε να μην προκαλούμε και να μην δίνουμε αφορμές για οτιδήποτε μπορεί να γίνει σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Και δεν μιλάω αυτή τη στιγμή μόνο για την πλευρά του ΠΑΟΚ, αλλά και για τη δική μας πλευρά και των άλλων ομάδων.

Το κακό είναι βέβαια, ότι αυτά που λέμε εμείς δεν τα ακούει κανείς. Αυτά που λέμε εμείς δεν έχουν καμία σημασία απ ' ότι φαίνεται. Δεν βελτιώνονται τα πράγματα, συνέχεια χειροτερεύουν και πραγματικά σκέφτεται κανείς αν θα αλλάξει ποτέ κάτι σε αυτή την κατάσταση που ζούμε. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τα πράγματα χειροτερεύουν και απ' ότι φαίνεται δεν είμαστε σίγουροι ότι θα βελτιωθούν. Για μένα, αυτό είναι το χειρότερο".

Έγινε αρκετά μεγάλος λόγος και ακόμα συνεχίζεται για το περιστατικό με τον κ. Ίβιτς, έχετε γνώμη;
"Σας είπα ότι είναι καταδικαστέο και άθλιο ως γεγονός αυτό που έγινε".

Πόσο επηρεάζει την ομάδα σας όλο αυτό που έγινε, οι παίκτες σας δηλώνουν σοκαρισμένοι, άδειοι από ψυχολογικές δυνάμεις. Ο Παναθηναϊκός ενδεχομένως να αντιμετωπίσει μια τιμωρία, να χάσει βαθμούς που έχει κερδίσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μια κατάσταση δύσκολη, καλείστε να την αντιμετωπίσετε πως; "Δεν μπορείς να κάνεις κάτι πρέπει να προσπαθείς. Σίγουρα αυτό που έγινε-έγινε. Δεν είναι καλό και για την ψυχολογία των παικτών και όλων όσων ήμαστε στην ομάδα. Αγωνιστικά θα μπορούσαμε να είμαστε στην πρώτη θέση και είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε στην τελευταία. Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς αυτό. Είμαστε όμως επαγγελματίες, δουλεύουμε σε μια μεγάλη ομάδα.

Θα πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο και ανεξάρτητα σε τι ψυχολογική κατάσταση είμαστε που σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Και ανεξάρτητα και τα προβλήματα που μας δημιούργησε αυτό το παιχνίδι εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Αυτό που λέω πάντα στους παίκτες ότι νικητής δεν θεωρείται μόνο αυτός που μπορεί να κερδίσει κάποιους τίτλους, νικητής για μένα θεωρείται και αυτός που μπαίνει μέσα στο γήπεδο, προσπαθεί, δίνει το 100% για οποιαδήποτε ομάδα αγωνίζεται".

Ότι και αν κάνετε εσείς υπάρχει φόβος μήπως οι παίκτες σας πετάξουν λευκή πετσέτα. Μήπως δεν έχουν τις ψυχικές δυνάμεις μετά τα όσα έγιναν και να συνεχίσουν την προσπάθεια τους στα playoffs;
"Δεν θα έλεγα ότι φοβάμαι, αλλά θα είναι μεγάλο λάθος να το κάνουν. Είναι επαγγελματίες, πρέπει να προσπαθούν πάντα να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Θα είναι μεγάλο λάθος να συμπεριφερθούν με αυτόν τον τρόπο".

Είναι όλα ανοιχτά σε ότι έχει να κάνει με την τιμωρία του Μπεργκ αλλά μπορεί ο Παναθηναϊκός χωρίς τον καλύτερο του παίκτη στη συνέχεια των playoffs. Έχετε άποψη για την τιμωρία του και την φάση με πρωταγωνιστή τον ίδιο;
"Ας περιμένουμε πρώτα να βγουν οι αποφάσεις, να δούμε ποιο θα είναι το ποινολόγιο. Από εκεί και πέρα ο Μάρκους είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς αλλά σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός. Σίγουρα θέλουμε να είναι "OK", να μπορεί να αγωνιστεί, είναι ο πρώτος σκόρερ, είναι ένας παίκτης που δίνει άλλη αυτοπεποίθηση και στους συμπαίκτες του.

Θεωρώ υπερβολική την ποινή που δόθηκε, δεν νομίζω ότι και αυτός και ακόμα και ο Κρέσπο ήταν για να τιμωρηθούν με τόσες αγωνιστικές. Ας περιμένουμε πρώτα την ποινή και μετά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα".

Ελλοχεύει κίνδυνος όλη αυτή η κατάσταση, επειδή υπήρξε και ένα μήνυμα από τον Μπεργκ, να πάρει την οριστική απόφαση αποχώρησης του από την ομάδα, εσείς μιλάτε κάθε μέρα μαζί του, ξέρετε σε τι κατάσταση είναι;
"Θα δούμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Εγώ το μόνο που μπορώ να του υποσχεθώ είναι ότι εμείς από την πλευρά μας θα δουλεύουμε εδώ για να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Από εκεί και πέρα όμως είναι ένας σοβαρός επαγγελματίας, όποια απόφαση και αν πάρει είναι δικαίωμα του και σεβαστή. Θεωρώ όμως ότι αγαπάει την ομάδα, αγαπάει την δουλειά που γίνεται εδώ, του αρέσει. Οπότε αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε όχι μόνο για τον Μάρκους αλλά και για τα άλλα παιδιά να είναι ό,τι καλύτερο μπορούν για να βελτιωθούν και να γίνουν καλύτεροι σαν ποδοσφαιριστές".

Όσα έγιναν στο ματς με τον ΠΑΟΚ δημιούργησαν ένα ντόμινο γεγονότων ένα απ' αυτά είναι και το διοικητικό. Αν και δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση με όσα ακούγονται στα αποδυτήρια υπάρχει ανησυχία; "Όχι αν δεν μιλήσουμε πρώτα δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ανησυχία ή φόβος. Δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο παρουσιάζεται γιατί κάποιος άνθρωπος που μπήκε και έχει βάλει τόσα χρήματα δεν νομίζω να πάρει εύκολα μια τέτοια απόφαση. Σε τέτοιες καταστάσεις, είτε μας αρέσει μια απόφαση κάποιου, είτε όχι είναι καθαρά προσωπικό θέμα για τον καθένα και είναι σεβαστό απ' όλους. Δεν έχω μιλήσει όμως για πολλά πράγματα με τον πρόεδρο. Όπως ξέρετε υπήρχε και ο θάνατος του πατέρα του, οπότε οι προτεραιότητες ήταν άλλες. Θα μιλήσουμε πρώτα, να δούμε πως σκέφτεται, τι σκέφτεται για το μέλλον και από εκεί και πέρα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα".

Να μιλήσουμε λίγο και για μπάλα, θεωρείτε ότι η ομάδας σας έχει τις ψυχικές δυνάμεις, το υλικό μετά τις απουσίες που θα υπάρξουν λόγω τραυματισμών και τιμωριών ώστε να διεκδικήσει το παιχνίδι;
"Και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είχαμε απουσίες αλλά όπως είδατε μέχρι το σημείο που διακόπηκε το παιχνίδι κερδίζαμε. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα, όλοι οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται εδώ έχουν υποχρέωση σε κάθε παιχνίδι να δίνουν το 100% σε κάθε ματς . Από εκεί και πέρα από τα παιδιά που θα αγωνιστούν αν αυτό φτάνει για να κερδίσουμε το παιχνίδι η όχι θα το δούμε μετά το τέλος του αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι θα πάμε και θα προσπαθήσουμε να είμαστε μια αρκετά ανταγωνιστική ομάδα που θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Μήπως τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες λειτουργήσουν θετικά για την ομάδα σας, ώστε να δείξει αντίδραση;
"Δεν είναι θέμα συσπείρωσης, είναι θέμα υποχρέωσης που έχουμε απέναντι στην ομάδα που εκπροσωπούμε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ