ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ουζουνίδης: "Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν"

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με την Αθλέτικ πέρασε σε όλους μια νοοτροπία νικητή που πρέπει να έχει κάθε ένας που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό ακόμα και όταν αντιμετωπίζει μια καλύτερη ομάδα αλλά όχι ανίκητη όπως οι Βάσκοι.

Αν ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήθελε να "φτιάξει" τους φίλους του Παναθηναϊκού που θα βρεθούν το βράδυ της Πέμπτης στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας τότε τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Αθλέτικ.

Ο 49χρονος τεχνικός επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα ενδιαφέρον ματς, τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο κλαμπ που δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και σημείωσε πως μπορεί το φαβορί για τη πρόκριση να είναι η Αθλέτικ, όχι όμως στο ματς της Λεωφόρου, μπροστά στους οπαδούς του Τριφυλλιού.

Αναλυτικά ο διάλογος δημοσιογράφων - Ουζουνίδη είχε ως εξής...

Θα θέλατε να είχατε τον Τσάβες αύριο στην αποστολή;
"Είμαι ευχαριστημένος απ' αυτούς που έχω. Αν προλάβουμε και τον δηλώσουμε και τον έχουμε στο άλλο παιχνίδι θα είναι μια επιλογή ακόμα για εμάς. Ξέρετε πάντα πως λειτουργώ με ενδιαφέρουν οι ποδοσφαιριστές που έχω στη διάθεση μου".

Αφού ξεκινήσαμε με τους παίκτες, ο Γιόχανσον είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι στη διάθεση σας, μπορεί να παίξει και αύριο;
"Όχι για αύριο. Δουλεύει καλά έχει βελτιωθεί αρκετά, ήδη έχει αρχίσει και μπαίνει σε κομμάτια της προπόνησης με μπάλα αλλά για αύριο όχι. Για τον επαναληπτικό ίσως".

Στο τελευταίο φιλικό είχατε μια απώλεια με τον τραυματισμό του Κουλιμπαλί, έχετε αποφασίσει πως θα καλύψετε το κενό του;
"Έχουμε παίκτες. Είναι ο Κολοβέτσιος είναι ο Ρέις... Θα δούμε μέχρι αύριο ποιον θα αποφασίσω, ανάμεσα σε αυτούς τους δυο είμαι πάντως για το ποιον θα επιλέξω. Πάντως έχω εμπιστοσύνη. Να μην κολλήσουμε σε ονόματα παικτών. Αυτό που για μένα έχει σημασία είναι να μπούμε μέσα έχοντας αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Έχω πει ότι η Αθλέτικ είναι το φαβορί για την πρόκριση, αλλά όχι για το αυριανό ματς. Να είστε σίγουροι για αυτό. Παίζουμε στο σπίτι μας, μπροστά στον κόσμο μας, είμαστε και εμείς μια καλή ομάδα. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι ένα αμφίρροπο ματς και στο αυριανό παιχνίδι εμείς είμαστε το φαβορί".

Είπατε ότι φαβορί είναι η Μπιλμπάο. Ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει περάσει ποτέ ισπανική ομάδα σας απασχολεί;
"Όχι γιατί πρέπει να γίνει κάποια στιγμή. Δεν πρέπει να αλλάξει αυτό. Όχι δεν με προβληματίζει, δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Και με τη Γκαμπάλα είχαμε αποκλειστεί και; Έπρεπε να μπω στη διαδικασία ότι δεν έχουμε ελπίδες. Οι ισπανικές ομάδες είναι ιδιαίτερες, η Αθλέτικ δεν είναι μια κλασική ομάδα, είναι ισορροπημένη σε αμυντικό και επιθετικό κομμάτι. Έχει άλλα στοιχεία, έχει την ιδιαιτερότητα ότι αποτελείται μόνο από Βάσκους και έχει μεγαλύτερη συνοχή σαν ομάδα. Δεν αλλάζει συχνά ποδοσφαιριστές. Όπως όλες οι ομάδες έχουν τα καλά τους και τις αδυναμίες τους.

Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε έτσι ώστε να μη φανούν τα καλά τους και να εμεταλλευτούμε τις αδυναμίες που έχουν. Είναι μια ομάδα που παρουσιάζει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στην έδρα τους και εκτός έδρας. Εμείς θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Για αυτό σας είπα ότι πρέπει να δείξουμε αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στο παιχνίδι μας. Δεν χρειάζεται να έχουμε φόβο στο τέλος της ημέρας δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν".

Πόσο έτοιμη είναι η ομάδα; Πώς αντιλαμβάνεστε το κλίμα στα αποδυτήρια;
"Όλοι το περιμένουν, ο κόσμος, εμείς, οι παίκτες. Είναι ένα ωραίο παιχνίδι, μια ωραία κλήρωση, ένας δυνατός αντίπαλος που θέλεις να παίζεις, να συμμετέχεις. Θα είναι ευχαριστημένοι κάποιοι παίκτες γιατί όλοι θέλουν να παίζουν. Όλοι το περιμένουμε. Νομίζω η ομάδα είναι έτοιμη. Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά φαίνεται στα μάτια τους, δείτε την έκφραση του Γκιγέρμο και θα καταλάβετε αν το περιμένουν η όχι".

Είναι στιγμές που στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κομβικά σημεία. Ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να κάνει μια επανεκκίνηση και στην Ευρώπη μετά από καιρό αν περάσει, αν αποκλειστεί όλοι θα πουν ότι η ομάδα δεν ήταν το φαβορί;
"Δεν μπαίνω στη διαδικασία να κάτσω να σκεφτώ ότι θα αποκλειστούμε. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δουλέψουμε μέσα στο γήπεδο και να δώσουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε. Ο κόσμος το βλέπει διαφορετικά, ο περίγυρος το βλέπει διαφορετικά. Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι. Εμείς το βλέπουμε ότι ετοιμάζουμε την ομάδα μας να μπει να παίξει, να δώσει ότι καλύτερο μπορεί. Είμαι αισιόδοξος όμως. Ναι μεν είναι φαβορί η Μπιλμπάο αλλά πόσες φορές έχει αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός από λιγότερο καλές ομάδες. Αν έπρεπε να μπούμε στην διαδικασία αυτή δεν θα έπρεπε τότε να συμμετέχουμε σε αυτά τα παιχνίδια. Πάντα υπάρχουν τα φαβορί, τα αουτσάιντερ αλλά και τα αουτσάιντερ έχουν τις δικές τους πιθανότητες. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς και να κυνηγήσουμε ότι καλύτερο".

Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της, ποια τα μειονεκτήματά της με αυτά που έχετε δει;
"Είναι η συνοχή που έχει σαν ομάδα, η πίεση στο επιθετικό κομμάτι τους, όταν χάνουν τη μπάλα πιέζουν αρκετά. Είναι δυνατή στις στημένες φάσεις. Οι αδυναμίες τους είναι πως αν μπορείς να ξεφύγεις στη πρώτη πίεση μπορείς τους βρεις ανοιχτούς. Δεν μπορούμε να τις λέμε βέβαια όλες τις αδυναμίες όπως καταλαβαίνετε. Έχει όμως αδυναμίες όπως και όλες οι ομάδες. Όπως και εμείς έτσι και αυτοί. Το θέμα είναι πόσο καλά θα εκμεταλλευτούμε αυτές τις αδυναμίες".

Το ιδανικό σενάριο για το αυριανό ματς ποιο είναι;
"Να παίξουμε πολύ καλά".

Οι δυο ομάδες δεν είναι απόλυτα έτοιμες, αυτό είναι καλό για τον Παναθηναϊκό;
"Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα είναι κακό για το φαβορί".

Είχατε πει πριν το πρώτο παιχνίδι με τη Γκαμπάλα πως κλειδί θα παίξει η συγκέντρωση, το ίδιο θα γίνει και αύριο;
"Όχι απλά αυτή τη φορά δεν χρειάζεται να το πω, είναι τέτοιος ο αντίπαλος που οι παίκτες το καταλαβαίνουν από μόνοι τους ότι πρέπει να είναι αρκετά συγκεντρωμένοι. Ο αντίπαλος μπορεί να τιμωρήσει κάθε σου λάθος".

Ο Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζουνίδη αντιλαμβάνεται την οντότητα του ονόματος του συλλόγου. Αντίπαλός σας όμως είναι μια τεχνική ομάδα που της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο και πιέζει. Να περιμένουμε να δούμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με ότι είδαμε στο ματς με την Γκαμπάλα;
"Θα είναι μεγάλο λάθος αυτό. Σας είπα ποια είναι τα προτερήματα του αντιπάλου, έχει πετύχει πολλά γκολ στις στημένες φάσεις, άρα δεν πρέπει να τον έχουμε κοντά στη περιοχή μας. Όπως και με την πίεση που ασκεί. Είναι καλό για εμάς να μην έρθουμε πολύ πίσω.

Δεν πρόκειται να αλλάξουμε, έχουμε ένα στυλ παιχνιδιού, έχουμε ταυτότητα σαν ομάδα με όλα τα καλά και τα κακά της. Με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει είτε καλό ή όχι. Θα προσπαθήσουμε Να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πρέπει να τους πιέσουμε. Η Ντινάμο τους φοβήθηκε πολύ περισσότερο. Εμείς δεν πρέπει να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, σας είπα από την αρχή ότι αυτό που πρέπει να έχουμε αύριο είναι η εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση σαν ομάδα. Αν τα καταφέρουμε καλός αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος θα του πούμε μπράβο και θα του δώσουμε το χέρι. Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας όμως".

Η Αθλέτικ είναι μια ομάδα που της της αρέσει να κυριαρχεί να έχει την κατοχή της μπάλας. Τι παιχνίδι θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη;
"Είναι εντελώς διαφορετικά τα παιχνίδια συνήθως με αυτά που συνηθίζουν να παίζουν στα πρωταθλήματα τους. Δεν είμαστε μια ισπανική ομάδα αλλά ένα μεγάλο κλαμπ που μας αρέσει και εμάς να παίζουμε, είμαστε ένα μεγάλο κλαμπ που δεν μας αρέσει να είμαστε παθητικοί στο γήπεδο. Όπως είπα, ο καλύτερος ας κερδίσει. Πιστεύω θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και από τις δυο ομάδες".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ