ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

'Οταν ο Πατέρας ανέλαβε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

'Οταν ο Πατέρας ανέλαβε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Ο Νικόλας Πατέρας ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις 26 Μαΐου του 2008, μετά τη συνάντηση που είχε με τους Γιάννη Βαρδινογιάννη, Ανδρέα Βγενόπουλο και Παύλο Γιαννακόπουλο. Το Sport24.gr θυμάται το ιστορικό πολυμετοχικό ραντεβού.

Η πολυμετοχικότητα αποτέλεσε την, πλέον, ταραχώδη περίοδο στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και ένας από τους ανθρώπους, ο οποίος τη σημάδεψε, ήταν ο Νικόλας Πατέρας.

Ο εφοπλιστής από της Οινούσες, γόνος 7ης γενιάς της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και γιος του γενικού αρχηγού της ομάδας του Γουέμπλεϊ το 1971, Διαμαντή Πατέρα, διατέλεσε πρόεδρος στην ΠΑΕ για μία διετία, όντας ο 37ος στο θώκο του.

Η ανάδειξη του στην προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έλαβε χώρα σαν σήμερα, πριν από εφτά χρόνια, στις 26 Μαΐου του 2008 και το Sport24.gr, θυμάται το πως είχε επιλεγεί για τη θέση.

Τον Μάιο του 2008, ο ενδοπαναθηναϊκός εμφύλιος φαινόταν να είχε λήξει με το άνοιγμα του μετοχολογίου από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και την είσοδο των Ανδρέα Βγενόπουλου και Παύλου Γιαννακόπουλου στη μετοχική σύνθεση, καθώς και άλλων εύρωστων φίλων του Τριφυλλιού.

Ο Νικόλας Πατέρας, ο οποίος συστήθηκε στην παναθηναϊκή κοινή γνώμη ως φίλος του τότε μεγαλομετόχου και γνωστός του Mr MIG, ανέλαβε διαμεσολαβητικό ρόλο και κατάφερε - φαινομενικά, τουλάχιστον, σε πρώτη φάση - να γεφυρώσει τις διαφορές που υπήρχαν και να συμφιλιώσει την αντιπαλότητα που είχε δημιουργηθεί.

'Οταν ο Πατέρας ανέλαβε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Λεζάντα: Ο Νικόλας Πατέρας με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στα επίσημα του "Απόστολος Νικολαΐδης", στο παιχνίδι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ στις 30/4/2008, στα play off

'Οταν ο Πατέρας ανέλαβε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Λεζάντα: Ο Νικόλας Πατέρας με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη στα επίσημα του "Απόστολος Νικολαΐδης", στο παιχνίδι Παναθηναϊκός - Πανιώνιος στις 7/5/2008, στα play off

Για αυτό και στην καθοριστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 26/5/2008 στα γραφεία που διατηρεί στη Βασιλίσσης Σοφίας, με τη συμμετοχή του Γιάννη Βαρδινογιάννη, του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Παύλου Γιαννακόπουλου, συμφωνήθηκε να ηγηθεί της διοίκησης του πολυμετοχικού σχήματος.

Η πρόταση έγινε από τον Τζίγγερ, οι Βγενόπουλος και Γιαννακόπουλος συναίνεσαν και ο Πατέρας την αποδέχθηκε, ευχαριστώντας τους για την τιμή. Επίσης, συμφώνησαν στην πρόσληψη του Αντώνη Αντωνιάδη ως α' αντιπρόεδρου της ΠΑΕ και του Κώστα Αντωνίου ως διευθυντή ποδοσφαίρου.

'Οταν ο Πατέρας ανέλαβε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Λεζάντα: Η ιστορική φωτογραφία που σφράγισε την έναρξη της πολυμετοχικότητας, μετά τη συνάντηση της 26ης Μαΐου του 2008

Ακόμα, οι τέσσερις άνδρες όρισαν το πως θα διοικούνταν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ποιες ήταν οι αρμοδιότητες του επιλεγόμενου προέδρου και πως θα κινούνταν περαιτέρω.

Θυμηθείτε το άρθρο του Sport24.gr για τις δηλώσεις και το ρεπορτάζ από συνάντηση

Στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου - ύψους 67 εκατομμυρίων ευρώ - που ακολούθησε, ο Βγενόπουλος συμμετείχε με 20 εκατομμύρια ευρώ και οι Γιαννακόπουλος και Πατέρας από 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Πατέρας έμεινε στην προεδρία έως τον Μάιο του 2010, αλλά, στη διετία της θητείας του, ξέσπασε η άγρια κόντρα ανάμεσα στον Βαρδινογιάννη και στον Βγενόπουλο, ενώ, δημιουργήθηκε και ένταση με την οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Ωστόσο, επί των ημερών του Πατέρα πανηγυρίστηκε το νταμπλ του 2010, φόρεσαν τα πράσινα ποδοσφαιριστές όπως οι Σισέ, Ζιλμπέρτο, Λέτο, Κατσουράνης (βέβαια υπάρχει και η αντίθετη όψη με τους Μουν, Ροντρίγκο, Μπιάρσμιρ, Μελίσσης κ.α.) και ο Παναθηναϊκός απέκτησε λόγο στα κέντρα αποφάσεων.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ