ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όταν ο Μπερναμπέου επέλεξε τον Παναθηναϊκό

Όταν ο Μπερναμπέου επέλεξε τον Παναθηναϊκό

Το Sport24.gr θυμάται την παρουσία του Παναθηναϊκού στην ποδοσφαιρική "δεξίωση" της Ρεάλ Μαδρίτης, που είχε διοργανωθεί για τιμηθεί η αποχώρηση του αποβιώσαντος, Ιγνάσιο Θόκο, από την ενεργό δράση! (PICS)

Το βράδυ της Δευτέρας (28/9), ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ιγνάσιο Θόκο, απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών. Ο Θόκο αγωνίστηκε στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" για 12 ποδοσφαιρικές σεζόν και φόρεσε τη φανέλα των "μερένχες" σε περισσότερα από 400 επίσημα ματς, κατακτώντας 10 τίτλους!

Αυτό που δεν είναι τόσο διαδεδομένο, είναι ότι στο φιλικό παιχνίδι που διοργάνωσε η Ρεάλ Μαδρίτης προς τιμή του Θόκο, αντίπαλος ήταν ο Παναθηναϊκός!

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της σεζόν 1973-1974, ο Θόκο ολοκλήρωσε την καριέρα του και διοργανώθηκε ένα φιλικό παιχνίδι για να τιμηθεί! Η διοίκηση της Ρεάλ επέλεξε τον Παναθηναϊκό για αυτή τη σπουδαία περίσταση και το ματς διεξήχθη στις 28 Αυγούστου του 1974!

GRA104. MADRID, 28/09/2015.- Fotografía de archivo (28/08/1974) de Ignacio Zoco, emblema y leyenda del Real Madrid "ye-ye", club con el que se proclamó campeón de Europa en 1966 y en el que además de jugador fue directivo, delegado y presidente de la asociación de exjugadores, cargo que ostentaba actualmente, que ha fallecido hoy a los 76 años. En la imagen de archivo, Ignacio Zoco saluda al público tras serle impuesta la Cruz de Caballero de Isabel la Católica antes de comenzar el partido en el estadio Santiago Bernabéu con el equipo griego Panathinaikos en homenaje al jugador madridista, que se despedía del fútbol profesional. EFE/ARCHIVO
GRA104. MADRID, 28/09/2015.- Fotografía de archivo (28/08/1974) de Ignacio Zoco, emblema y leyenda del Real Madrid "ye-ye", club con el que se proclamó campeón de Europa en 1966 y en el que además de jugador fue directivo, delegado y presidente de la asociación de exjugadores, cargo que ostentaba actualmente, que ha fallecido hoy a los 76 años. En la imagen de archivo, Ignacio Zoco saluda al público tras serle impuesta la Cruz de Caballero de Isabel la Católica antes de comenzar el partido en el estadio Santiago Bernabéu con el equipo griego Panathinaikos en homenaje al jugador madridista, que se despedía del fútbol profesional. EFE/ARCHIVO EFE

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός ήταν η επιλογή του ίδιου του θρυλικού Σαντιάγκο Μπερναμπέου, τότε προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, για το φιλικό παιχνίδι, όπως αποκάλυψε ο Θόκο σε συνέντευξη του πριν από λίγα χρόνια.

"Ο Μπερναμπέου μου έλεγε ότι έπρεπε να παίξω για άλλη μία χρονιά, για να μπορέσει η ομάδα να με τιμήσει όπως μου άξιζε. Αφού δεν μπορούσε να με μεταπείσει, ένα βράδυ με κάλεσε σε δείπνο μαζί με τη σύζυγο μου. Εγώ του είπα: Κύριε Σαντιάγκο, σταματάω. Αυτός μου απάντησε: Με τόσο ξερό κεφάλι που έχεις, δύσκολα θα κατάφερνε κανείς να σου αλλάξει γνώμη. Μετά από μερικές στιγμές, μου ανέφερε: Ένα μόνο πράγματα θα σου ζητήσω, άσε με να διοργανώσω ένα παιχνίδι για να τιμήσουμε την αποχώρηση σου και πες μου ποια ομάδα θέλεις να σου φέρω.

Όταν ο Μπερναμπέου επέλεξε τον Παναθηναϊκό

Εγώ του ζήτησα τη Μπάγερν Μονάχου, που ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Μπερναμπέου με ρώτησε εάν είχα λεφτά για να καλύψω τα έξοδα για τη Μπάγερν και μου αντέτεινε να τον αφήσω να το οργανώσει αυτός, επειδή ήξερε ότι του είχα εμπιστοσύνη. Ο Μπερναμπέου έφερε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε προπονητή τον Πούσκας εκείνη την εποχή. Τελικά, οι εξέδρες γέμισαν και το παιχνίδι στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία!" ανέφερε στη διήγηση του ο Θόκο.

Για την ιστορία, ο Πούσκας είχε αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και είχε αντικατασταθεί από τον Στέφαν Μπόμπεκ, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 3-0!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ