ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ολιβάρες: Η ιστορία της φανέλας του Ζιντάν

Ολιβάρες: Η ιστορία της φανέλας του Ζιντάν

Ο Πέρσι Ολιβάρες θυμήθηκε πως πήρε τη φανέλα του Ζινεντίν Ζιντάν ως παίκτης του Παναθηναϊκού, τη λατρεία των Ελλήνων οπαδών και τι τον παρακίνησε να μάθει ελληνικά! (PIC&VID)

Οι καλύτερες ιστορίες στο ποδόσφαιρο περιέχονται σε μερικές στιγμές, τις οποίες οι αθλητές διηγούνται μετά από πολλά χρόνια, συχνά ακόμα και όταν έχουν ολοκληρώσει την καριέρα τους.

Ο Πέρσι Ολιβάρες διηγήθηκε πως πήρε τη φανέλα του Ζινεντίν Ζιντάν μετά το παιχνίδι Γιουβέντους - Παναθηναϊκός 2-1, το οποίο είχε διεξαχθεί στις 19 Σεπτεμβρίου του 2000 για τη φάση των ομίλων του Champions League.

Ο Περουβιανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα depor.pe και μεταξύ άλλων, θυμήθηκε πως είχε μάθε τα ελληνικά!

Ειδικά αναφορά επιφύλαξε για τον Άγγελο Ανασταδιάδη, τον οποίο αφού αποθέωσε, τον χαρακτήρισε τρελό!

Αναλυτικά το απόσπασμα που αφορούσε το πέρασμα του από το ελληνικό ποδόσφαιρο:

Ολιβάρες: Η ιστορία της φανέλας του Ζιντάν

Στην Ελλάδα ένιωσες σαν θεός του ποδοσφαίρου;

Σε αυτή τη χώρα που... ξεχειλίζει από ποδόσφαιρο, με αναγνωρίζουν. Οι οπαδοί με έκαναν να αισθάνομαι σαν σταρ. Ως ακραίος μπακ έβγαλα 12 γκολ με τον ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός με απέκτησε. Δεν ήμουν προικισμένος, αλλά με σκληρή δουλειά έπαιξα σε υψηλό επίπεδο.

Ήσουν καλός στην εκμάθηση της γλώσσας...

Ήταν εκπληκτικό επειδή πρακτικά την έμαθα στους δρόμους. Οι άνθρωποι μου έδειχναν διαρκώς την προσοχή τους και με ενδιέφερε να μάθω τι μου έλεγαν και να μην νιώθω διαφορετικός. Η ελληνική είναι μία δύσκολη γλώσσα.

Θαύμαζες κάποιον ποδοσφαιριστή;

Τον Ζινεντίν Ζιντάν. Τον αντιμετώπισα στο Champions League το 2000. Έπαιζα για τον Παναθηναϊκό και αυτός στη Γιουβέντους. Έχω τη φανέλα του, αλλά, η καλύτερη ανάμνηση είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά του.

Ποια είναι η ιστορία της φανέλας;

Ο Ολλανδός χαφ, Έντγκαρ Ντάβιντς, με έριξε στο έδαφος μετά από ένα μαρκάρισμα και αμέσως μετά, ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη. Μόλις σηκώθηκε, είδα μπροστά μου τον Ζιντάν και του ζήτησα να αλλάξουμε φανέλες. Αυτό που για εμένα φάνταζε αδύνατο, έγινε δυνατό.

Ποιος προπονητής σε σημάδεψε;

Ο καλύτερος ήταν ο Χόρχε Βαλντάνο στην Τενερίφη. Όμως, δεν μπορώ να ξεχάσω τον Άγγελο Αναστασιάδη. Με πίστευε τόσο πολύ που με έβαζε να παίζω από ακραίος μπακ επιθετικός. Ήταν ένας τρελός.

Ακόμα, ο Ολιβάρες θυμόταν ότι στη Θεσσαλονίκη, όταν έπαιζε για τον ΠΑΟΚ, "εάν πήγαινα κάπου να φάω ή να ψωνίσω με την οικογένεια μου, με αναγνώριζαν και δεν με χρέωναν. Η συμπεριφορά που απολάμβανα από τους οπαδούς ήταν μοναδική".

Θυμηθείτε τα στιγμιότυπα από το ματς Γιουβέντους - Παναθηναϊκός 2-1, στις 19/9/2000...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ