ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον Γιώργο Αγγελόπουλο του Παναθηναϊκού

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον Γιώργο Αγγελόπουλο του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τον Γιώργο Αγγελόπουλο, το μοναδικό ποδοσφαιριστή που τη φετινή σεζόν υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο προερχόμενος από την ακαδημία του Παναθηναϊκού.

Η Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 είναι ίσως η πιο σημαντική μέρα στην έως τώρα ζωή του 18χρονου Γιώργου Αγγελόπουλου καθώς τότε κλήθηκε από την πράσινη ΠΑΕ να βάλει την υπογραφή του στο πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, το οποίο έχει τριετή διάρκεια και λήγει το καλοκαίρι του 2018.

Ο νεαρός άσος των πράσινων έχει στους ώμους του το βάρος πως, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, φέτος είναι ο μοναδικός νεαρός ποδοσφαιριστής ο οποίος κλήθηκε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο προερχόμενος από την ακαδημία και δη την ομάδα Νέων.

Μπορεί οι ιθύνοντες της πράσινης ακαδημίας να είχαν και άλλους στο μυαλό τους αλλά μόνο ο Γιώργος Αγγελόπουλος ήταν αυτός που το "κέρδισε" και θα έχει την ευκαιρία στην διάρκεια των επόμενων χρόνων να δείξει ότι το άξιζε.

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον Γιώργο Αγγελόπουλο του Παναθηναϊκού

Το Sport24 σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον 18χρονο άσο που γεννήθηκε στη Λεύκα Πατρών στις 25 Φεβρουαρίου 1997, και για τον οποίο σας είχαμε προϊδεάσει από τις 26 Δεκεμβρίου, και προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια θα μπορούσαμε να πούμε, καθώς ο πατέρας του Αντώνης ήταν ποδοσφαιριστής ο οποίος έπαιξε μέχρι την Γ' Εθνική.

Στη συνέχεια μάλιστα ήταν ο πρώτος του προπονητής στην ακαδημία του Άτλα. Εκεί που τον ανακάλυψαν οι πράσινοι και τον κάλεσαν για δοκιμή μαζί με ακόμη πέντε συμπαίκτες του εκ των οποίων όμως κανείς δεν έμεινε στο τριφύλλι.

Βέβαια τον μεγαλύτερο ρόλο για να έρθει τελικά στον Παναθηναϊκό, ίσως δεν τον έπαιξε ο πατέρας του, αλλά η μητέρα του Κωνσταντίνα και η μεγαλύτερη του αδερφή, κατά επτά χρόνια, Ασπασία. Και αυτό γιατί η μητέρα του ήταν αυτή που τον έσπρωξε να έρθει να δοκιμαστεί στον Παναθηναϊκό, πιστεύοντας σε αυτόν, ενώ ο πατέρας του ήταν πιο προσγειωμένος.

Όσο για αδερφή του, το γεγονός ότι σπούδαζε στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στην Πάντειο, έκανε πιο εύκολη την μετακόμιση του μικρού από την Πάτρα στην Αθήνα.

Η δοκιμή, ο νυν τεχνικός διευθυντής και η μετακόμιση

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος πέρασε τις πύλες της Παιανίας το καλοκαίρι του 2008 προκειμένου να δοκιμαστεί στην ομάδα που αγαπούσε από μικρό παιδί. Εκεί υπό το βλέμμα των Μαραγκού, Ταράση, Σάμιου και του νυν τεχνικού διευθυντή Λεωνίδα Βόκολου αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις και οι πράσινοι τον ενημερώνουν μετά από μερικούς μήνες ότι θέλουν να αφήσει την γενέτειρα του, την Πάτρα, και να έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα.

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον Γιώργο Αγγελόπουλο του Παναθηναϊκού

Μια δύσκολη απόφαση για την οικογένεια Αγγελόπουλου την οποία όμως διευκόλυνε το γεγονός ότι η μεγάλη κόρη της οικογένειας έμενε ήδη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Νέα Σμύρνη όπου εγκαταστάθηκε αρχικά και ο μικρός ενώ εν συνεχεία και οι δυο τους μετακόμισαν σε σπίτι στην Παιανία προκειμένου να είναι πιο κοντά στο αθλητικό κέντρο του τριφυλλιού.

Από σέντερ φορ... "οκτάρι"

Ο 18χρονος άσος ξεκίνησε να αγωνίζεται ως σέντερ φορ αλλά από τη στιγμή που ήρθε στον Παναθηναϊκό χρησιμοποιήθηκε ως κεντροεπιθετικός, ως "εξάρι", ως "οκτάρι" ενώ στην διάρκεια της περσινής χρονιάς στους νέους έπαιξε και ως δεξιός μπακ.

Ένας παίκτης πολυεργαλείο ο οποίος όμως μπορεί να αποδώσει καλύτερα στις θέσεις του κέντρου εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή τεχνική του κατάρτιση. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι από τον Παναθηναϊκό του έχουν πει πως οι θέσεις που του ταιριάζουν είναι "οκτάρι" ή "δεκάρι".

Ο πρώτος του προπονητής ήταν ο Κώστας Ταράσης αλλά εν συνεχεία έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους καθώς ακολούθησαν οι Κώστας Φραντζέσκος, Ράικο Γιάνγιανιν, Σπύρος Μαραγκός και Βαγγέλης Σάμιος.

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον Γιώργο Αγγελόπουλο του Παναθηναϊκού

Η παρουσία του Γιώργου Αγγελόπουλου στον Παναθηναϊκό συνέπεσε χρονικά και με αυτή του Βασίλη Αγγελόπουλου, του έτερου νεαρού μέσου ο οποίος έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Οπότε έπρεπε να βρεθεί ένα παρατσούκλι και για τους δυο προκειμένου να τους ξεχωρίζουν. Τι πιο εύκολο από το "Πάτρας" για τον Γιώργο Αγγελόπουλο λόγω της καταγωγής του. Ένα παρατσούκλι που τον ακολουθούσε κυρίως τα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στο τριφύλλι.

Μέλος των μικτών Αχαΐας, Αθήνας και της Εθνικής

Το ταλέντο που είχε ο Γιώργος Αγγελόπουλος τον καθιστούσε πάντα μέλος των μικτών ομάδων. Είτε της Αχαΐας όταν αγωνιζόταν στην Πάτρα, είτε στην Αθήνα όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό ενώ πλέον είναι και μέλος των Εθνικών ομάδων έχοντας πάρει μέρος σε αρκετές προπονήσεις της Εθνικής Παίδων και Νέων.

Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό του στυλ ξεχωρίζει για την τεχνική του, τα τρεξίματα του, το γεγονός ότι μπορεί να ακολουθήσει πιστά το πλάνο της ομάδας ενώ έχει και πολύ καλό δεξί πόδι το οποίο δοκιμάζει συχνά στα ματς των Νέων.

Την φετινή σεζόν ταλαιπωρήθηκε λίγο από κάποιους μικροτραυματισμούς ιδίως στην αρχή της σεζόν αλλά προς το τέλος της περιόδου και έχοντας βρει τον ρυθμό του έκανε πάρα πολύ καλά παιχνίδια με την ομάδα U20 του τριφυλλιού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ