ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Oκτώ μέρες για την άδεια ο Παναθηναϊκός

Oκτώ μέρες για την άδεια ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πολλά εμπόδια αντιμετωπίζουν ως τώρα οι διοικούντες την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη συγκέντρωση των υπογραφών που απαιτούνται στον φάκελο που υποχρεούται η ομάδα να καταθέσει μέχρι τις 4 Απριλίου στην ΕΠΟ.

Πολύ πιο δύσκολες συγκριτικά με τις τρεις προηγούμενες σεζόν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι διοικούντες την ΠΑΕ Παναθηναϊκός εδώ και περίπου έναν μήνα, στην προσπάθειά τους να συμφωνήσουν με πρώην παίκτες, προπονητές ή συνεργάτες στους οποίους η ΠΑΕ οφείλει χρήματα, ώστε εκείνοι να υπογράψουν στον φάκελο αδειοδότησης.

Ο φάκελος κατατίθεται στην ΕΠΟ μέχρι 4 Απριλίου και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία (υπογραφές, τραπεζικά έγγραφα κ.ο.κ.) πρέπει να έχουν ως τελευταία ημερομηνία την 31η Μαρτίου. Ουσιαστικά τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της ΠΑΕ οι οποίοι εδώ και πολλές ημέρες προσπαθούν να έρθουν να “αποσπάσουν” το “Ο.Κ” από δεκάδες πιστωτές έχουν περιθώριο οκτώ ημερών, συμπεριλαμβανομένου και του προσεχούς Σαββατοκύριακου, στο οποίο δεν αποκλείεται να συνεχιστούν με ορισμένους οι τηλεφωνικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Τα media και οπαδοί ασχολούνται ακόμη με τη νίκη επί του Ολυμπιακού, με την κλήρωση του Κυπέλλου, με το "λαμπερό" - και ομολογουμένως εξόχως ενδιαφέρον - θέμα του γηπέδου, αλλά καθημερινά κάποιοι άνθρωποι της ΠΑΕ ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με το θέμα της αδειοδότησης, το οποίο κυριαρχεί στην καθημερινότητα των συζητήσεων των εργαζομένων και των διοικούντων. Και ασφαλώς είναι υπόψιν πολλών παικτών, του Μαρίνου Ουζουνίδη και του Νίκου Λυμπερόπουλου...

Τα προβλήματα στη ρευστότητα της ΠΑΕ είναι δεδομένα και η διαφορά συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια δεν εντοπίζεται μόνο στο εύρος και τον όγκο των οφειλών, αλλά και στην – προς το παρόν – αρνητική διάθεση όχι μόνο ξένων, αλλά και ορισμένων Ελλήνων παικτών για συμβιβασμό και υπογραφή σε νέο διακανονισμό χρέους. Το “ζην επικινδύνως” της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αυτή την περίοδο θυμίζει έντονα την άνοιξη του 2013, όταν τελικά οι Πράσινοι δεν έλαβαν τη σχετική άδεια για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (παρότι είχαν νικήσει στο μπαράζ της Νέας Σμύρνης με 3-0 την Ξάνθη) και τελικά ο Παναθηναϊκός έμεινε... Ελλάδα για πρώτη φορά μετά 16 χρόνια (η προηγούμενη το 1997). Η διαφορά συγκριτικά με την προ τετραετίας κατάσταση έγκειται στο ότι από την εφετινή σεζόν ομάδα που δεν παίρνει την άδεια υποβιβάζεται στην Stoximan.gr Football League!

H προσπάθεια για εξασφάλιση υπογραφών από όλους τους πιστωτές (έστω και ένας να μην υπογράψει, ο φάκελος δεν θεωρείται πλήρης!) θα συνεχιστεί με εντονότατους ρυθμούς τις επόμενες ημέρες, μα το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο. Στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός περάσει από τον πρώτο “σκόπελο”, θα κληθεί να περάσει και τον δεύτερο περίπου στα μέσα Μαϊου, δηλαδή την έγκριση του πλάνου βιωσιμότητας για την επόμενη σεζόν. Αν υπερπηδήσει και αυτό το εμπόδιο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα λάβει και την άδεια από την UEFA για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ