ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οικονόμου: "Δεν με ενδιαφέρουν τα προβλήματα, μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός"

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Οικονόμου αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από τον Παναθηναϊκό με τον ίδιο να δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν τόσο τα οικονομικά προβλήματα των πράσινων καθώς ήταν επιθυμία του να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα.

O Βαγγέλης Οικονόμου μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88.6 και την εκπομπή "Νίκη στην Contra" για το τι έφερε το διαζύγιο με τον Πανιώνιο και την πρόταση που είχε από τον ΑΠΟΕΛ το περασμένο καλοκαίρι.

Λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί και επίσημα από τον Παναθηναϊκό δεν έκρυψε την έντονη επιθυμία του να φορέσει τα πράσινα αδιαφορώντας για την οικονομική κατάσταση στο τριφύλλι.

Για το έγινε και ήρθε το "διαζύγιο" με τον Πανιώνιο μεσούσης της σεζόν μετά από 3,5 χρόνια συνεργασίας: "Έλυσα το συμβόλαιό μου με τον Πανιώνιο, έβαλα μία ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό μου στο Facebook που ήθελα να ευχαριστήσω από την πλευρά μου και τον Πανιώνιο, και τον κόσμο, και τους συμπαίκτες μου. Αυτά καμιά φορά στο ποδόσφαιρο είναι απρόσμενα, δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει την άλλη μέρα. Ως άνθρωπος έχω μάθει να κοιτάζω πάντα μπροστά και όταν τελειώνει κάτι να κοιτάζω και τα καλά και τα κακά. Συνεχίζω να κοιτώ μπροστά το ποδοσφαιρικό μου μέλλον".

Για το ποια καλά και ποια κακά κρατάει από τον Πανιώνιο;
"Από τον Πανιώνιο δεν έχω πολλές κακές αναμνήσεις, σαν κακή ανάμνηση είναι ο τρόπος που έφυγα από τον Πανιώνιο. Τα πιο πολλά πράγματα είναι καλά, μόνο την πρώτη χρονιά θέλω να ξεχάσω, όπου όμως ήταν και αυτή επιτυχημένη αφού καταφέραμε την τελευταία αγωνιστική και μείναμε στην κατηγορία με το εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ. Τότε η διοίκηση είχε προβλήματα και παλέψαμε για την ομάδα, τα δύο επόμενα χρόνια ήταν υπέροχα, η ομάδα μπήκε πεντάδα κάνοντας υπέρβαση κάθε χρόνο. Είχαμε αξιόλογους παίκτες και αρκετοί πήραν μεταγραφή. Ο Πανιώνιος έδειξε ότι είναι μεγάλη ομάδα ενώ πιστεύω ότι και φέτος μπορεί να κάνει μία καλή πορεία αφού έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Άρα κρατώ μόνο καλές αναμνήσεις, είμαι άλλωστε άνθρωπος που δεν κρατώ κακία".

Για αυτό που γράφτηκε το καλοκαίρι ότι ήθελε να πάρει μεταγραφή και αν από τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να φύγει από τον Πανιώνιο:
"Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Είχε έρθει το καλοκαίρι μία πρόταση από τον ΑΠΟΕΛ, η ομάδα τότε έκρινε ότι η πρόταση δεν ήταν πολύ καλή οικονομικά και για αυτό δεν προχώρησε. Κάθε παίκτης έχει επιθυμία να παίξει σε μία μεγάλη ομάδα, να κάνει ένα μεγάλο βήμα. Αν είχα πάει στον ΑΠΟΕΛ θα έπαιζα Champions League, μία διοργάνωση που είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Από την πλευρά μου, από τη στιγμή που δεν έκατσε η μεταγραφή, ήμουν προσηλωμένος στον Πανιώνιο, δεν άλλαξε κάτι για μένα.

Απλά στα ευρωπαϊκά ματς μετά, μου ήρθε ένας τραυματισμός που μπορεί να ήταν και λόγω κόπωσης από τα προηγούμενα ματς ή από τα ματς των play off την προηγούμενη χρονιά. Δεν είχαμε και πολύ χρόνο ξεκούρασης, δεν είναι ότι είχα ξενερώσει με τον Πανιώνιο, προς Θεού επαγγελματίας είμαι! Κοιτάζω πάντα μπροστά, δεν έγινε η συμφωνία με τον ΑΠΟΕΛ ή με τον κάθε ΑΠΟΕΛ, συνεχίζεις. Αν μείνεις εκεί πέρα τότε έχεις χάσει όλο το παιχνίδι, κοιτάς μπροστά να είσαι πάντα καλύτερος. Εμένα δεν με επηρεάσε ποτέ ότι δεν πήγα στον ΑΠΟΕΛ".

Για τα ρεπορτάζ που τον φέρνουν κοντά στον Παναθηναϊκό:
"Με θέλει ο Παναθηναϊκός, είναι αλήθεια αυτό. Ο μάνατζέρ μου είναι αυτός που κοιτάζει γενικά όλες τις περιπτώσεις. Μου έχει πει πως προτεραιότητα είναι το εξωτερικό αν υπάρχει κάτι αλλά και ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα παρά τα προβλήματα που έχει τώρα, πιστεύω θα τα ξεπεράσει. Για να πω την αλήθεια, είναι για μένα ένα όνειρο να πάω να παίξω σε μία τόσο μεγάλη ομάδα.

Από μικρός όταν ξεκινάς να παίξεις ποδόσφαιρο, θες να παίξεις σε μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα τέτοιες είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα. Λογικά μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα έχω κλείσει κάπου γιατί δεν θέλω να μείνω για πολύ καιρό χωρίς ομάδα. Θέλω να μπω στην καινούρια ομάδα, να κάνω προπονήσεις, να αποκτήσω αγωνιστικό ρυθμό".

Για το αν φοβάται το οικονομικό μομέντουμ του Παναθηναϊκού που είναι αρνητικό τους τελευταίους μήνες:
"Δεν είμαι άνθρωπος που θα κοιτάξει αν ο Παναθηναϊκός έχει οικονομικά προβλήματα, για μένα είναι μεγάλη ομάδα, είναι σκαλοπάτι για μένα. Και θα τον βοηθήσω και θα με βοηθήσει. Μακάρι να βρεθεί η χρυσή τομή, να πάνε όλα και να πάω στην ομάδα του Παναθηναϊκού".

Για το αν θεωρεί ότι έχει αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές: "Έχουν δυναμώσει όλες οι ομάδες. Στα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός έπαιρνε το πρωτάθλημα με μεγάλη διαφορά, τώρα βλέπουμε και την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να έχουν δυναμώσει ενώ και ο Ατρόμητος κάνει μεγάλη διαφορά στο πρωτάθλημα.

Είναι και ο Αστέρας Τρίπολης και ο Πανιώνιος από πίσω που έρχονται και οι ομάδες από κάτω, όπως η Λάρισα που είναι εξίσου καλή και δεν έχει σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει και για αυτό βλέπουμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα".

ΠΕΡΑΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Ο Βαγγέλης Οικονόμου πέρασε εξετάσεις στην διάρκεια της Παρασκευής (29/12) και άμεσα αναμένεται να ενταχθεί στις προπονήσεις. Ίσως και από το Σάββατο (30/12) ενώ θα ανακοινωθεί από τους πράσινους τις προσεχείς μέρες.

Την Παρασκευή το απόγευμα βρέθηκε και στα γραφεία του τριφυλλιού προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους πράσινους.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ