ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι τρεις προϋποθέσεις για τον Σίλντενφελντ

Οι τρεις προϋποθέσεις για τον Σίλντενφελντ

Ποιες οι παράμετροι που μπορούν να οδηγήσουν και πάλι τον Γκόρντον Σίλντενφελντ από τα γαλλικά γήπεδα του Euro και την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας; Το Sport24.gr έχει τις απαντήσεις.

Να, λοιπόν, που το όνομα του Γκόρντον Σίλντενφελντ επανέρχεται στην παναθηναϊκή επικαιρότητα! Ο 31χρονος Κροάτης έχει σταθερούς δεσμούς με συγκεκριμένα πρόσωπα στην Ελλάδα, έχει τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στη χώρα μας, έχει έρθει δύο φορές στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν (και σε ματς του Παναθηναϊκού), αλλά πόσο εφικτή είναι αυτή η μεταγραφή δεδομένου ότι βρίσκεται στο Euro;

Και μάλιστα με την εθνική Κροατίας, η οποία έχει βλέψεις για πολύ ψηλά πλέον αν καταφέρει αύριο το βράδυ (Σάββατο, 25 Ιουνίου) να αποκλείσει την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος;

Προτεραιότητα δεν είναι για τον Στραματσόνι ο Σίλντενφελντ αυτή τη στιγμή, αλλά oι Ιμπάρμπο – Γουακάσο και ένας αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός. Στη λίστα του ψηλά είναι το όνομα του Βούλγαρου Ιβάν Ιβάνοφ, αλλά υπάρχει επιπλέον ένας βασικός υποψήφιος, του οποίου το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί και σε κάθε περίπτωση θέλει γρήγορα αυτή τη μεταγραφή για να πάρει μέρος ο νέος στόπερ στο πρώτο μέρος της προετοιμασίας (αναχώρηση για Ολλανδία την προσεχή Τετάρτη).

Συνοπτικά οι τρεις βασικές προϋποθέσεις για να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός και τον Γκόρντον Σίλντενφελντ για το κέντρο της άμυνας είναι οι εξής…

Α) Να δεχθεί ο Κροάτης μείωση των απολαβών του. Στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ, την οποία πέρυσι προτίμησε έναντι του Παναθηναϊκού αρνούμενος την πρόταση του Τριφυλλιού, παίρνει περίπου 600.000 ευρώ ετησίως χωρίς τα bonuses. O Παναθηναϊκός δεν έχει προϋπολογισμό με μπάτζετ για δύο στόπερ και προφανώς δεν είναι διατεθειμένος να δώσει τέτοιο ποσό.

Β) Να κάνει ο Παναθηναϊκός οικονομική υπέρβαση, έστω κι αν ο «Σίφο» μειώσει τις απαιτήσεις του (στο ύψος των 400.000 ευρώ επί παραδείγματι). Ήδη έχει δεσμευτεί για υψηλή αποζημίωση στον Σάντσεθ (το μισό συμβόλαιο της επόμενης σεζόν), κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με τους Εσιέν – Βέμερ, αν οριστικοποιηθεί η «ενοικίαση» του Ιμπάρμπο θα δεσμευτεί για 1,5 εκατ. ευρώ σε Κάλιαρι και παίκτη και πρέπει να διαθέσει χρήματα τουλάχιστον για άλλες τέσσερις μεταγραφές (αμυντικός μέσος – Γουακάσο – στόπερ – ακραίος μπακ).

Γ) Να λύσει το συμβόλαιο του Σίλντενφελντ η Ντινάμο Ζάγκρεμπ χωρίς να ζητήσει ούτε ευρώ! Ο «Σίφο» δεσμεύεται μέχρι το 2018, πέρυσι έχασε όλο τον πρώτο γύρο λόγω τραυματισμού και υποτροπών, αλλά έπαιξε σερί από τον Φεβρουάριο μέχρι το τέλος της σεζόν, με 11 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (κούπα) και όντας βασικός στον τελικό του Κυπέλλου (2-1 επί της Σλάβεν Μπελούπο με γκολ των διεθνών Πιάτσα και Ρογκ).

Ο συνδυασμός των τριών παραμέτρων δεν είναι ανέφικτος. Είναι όμως δύσκολος. Ωστόσο, το πιο δύσκολο είναι να πάρει ο Παναθηναϊκός την απόφαση να κινηθεί πραγματικά με «θέρμη» για τον Κροάτη στόπερ, ο οποίος αν αποκτηθεί θα είναι ο δεύτερος χρονικά νέος κεντρικός αμυντικός μετά τον αριστεροπόδαρο που θέλει ο Στραματσόνι. Κι αυτό, διότι σ’ αυτή την περίπτωση θα έχει έξι (!) στόπερ: Μολέντο – Τελάντερ – Κουτρουμπή - Σίλντενφελντ – αριστεροπόδαρο (ας πούμε τον Ιβάνοφ) – Ευαγγέλου. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα σημαίνει πως ο Στραματσόνι διατηρεί τεράστιες επιφυλάξεις για την ετοιμότητα και τη «διαθεσιμότητα» του Τελάντερ και πως ο νεαρός Ευαγγέλου ασφαλώς δεν θα πάρει παρά ελάχιστο – αν πάρει – χρόνο συμμετοχής.

Όσο για το οικονομικό σκέλος; Για να γίνει η μεταγραφή ή θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να «εκτροχιαστεί» από το αρχικό μπάτζετ του ή να πουλήσει κάποιον παίκτη. Ποιος ξέρει; Ακόμη βρισκόμαστε στον… Ιανουάριο της μεταγραφικής σεζόν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ