ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι πρωτιές του Μάρκους Μπεργκ στον Παναθηναϊκό

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πρώτος σε παιχνίδια, πρώτος σε χρόνο συμμετοχής, πρώτος σε γκολ και ασίστ ο Μάρκους Μπεργκ που έκανε με διαφορά την καλύτερη σεζόν του στον Παναθηναϊκό.

Η κανονική διάρκεια της Super League ολοκληρώθηκε με τον Μάρκους Μπεργκ να αναδεικνύεται σε πρώτος σκόρερ του φετινού μαραθωνίου με 22 γκολ και να κάνει ένα ρεκόρ επταετίας καθώς περισσότερα τέρματα είχε πετύχει μόνο ο Σισέ το 2009-10 με τον Γάλλο να σταματάει στα 23.

Ο Σουηδός άσος του Παναθηναϊκού όμως έχοντας την καλύτερη του επίδοση σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα τερμάτισε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ και μάλιστα με τρία γκολ διαφορά από τον Γιουνές που έμεινε στα 19.

Η σεζόν για τον Μπεργκ όμως ήταν εξαιρετική, και σίγουρα η καλύτερη του έως τώρα στο τριφύλλι, και αυτό δεν το δείχνουν μόνο τα γκολ που έχει πετύχει αλλά οι πρωτιές του έως τώρα σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

Ο Σουηδός έχει τα περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλον πράσινο. Έχει παίξει σε 28 ματς με τον Βιγιαφάνιες να είναι στην δεύτερη θέση με ένα παιχνίδι λιγότερο. Παράλληλα έχει και τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής καθώς έχει αγωνιστεί συνολικά 2.508 λεπτά και στην δεύτερη θέση βρίσκεται και πάλι ο "Βιγια" με 300 λεπτά περίπου λιγότερα.

Σε ότι έχει να κάνει με τα γκολ, τα 22 που έχει πετύχει τον οδηγούν στην πρώτη θέση και σε τεράστια απόσταση από τον δεύτερο σκόρερ τον Λέτο ο οποίος είχε 6 γκολ.

Ο Μπεργκ φέτος ολοκλήρωσε τη σεζόν πρώτος και σε ασίστ καθώς έως τώρα έχει πέντε, δυο περισσότερες από τις τρεις που έχουν οι Εμποκού, Βιγιαφάνιες.

Φυσικά ο φορ του Παναθηναϊκού έχει μπροστά του έξι ματς ακόμα, αυτά των play off, που θα του δώσουν τη δυνατότητα να αυξήσει και άλλο τις επιδόσεις του και μάλιστα σε κάποιες κατηγορίες όπως αυτή των λεπτών συμμετοχής αλλά και των ασίστ να περάσει την πρώτη του χρονιά στο τριφύλλι.

Ας θυμηθούμε συνολικά τις επιδόσεις του Μπεργκ αυτά τα τέσσερα χρόνια:

ΣΕΖΟΝ ΜΑΤΣ ΧΡ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΚΟΛ ΑΣΙΣΤ
2013-14 35 2.754 16 9
2014-15 24 1.726 16 2
2015-16 26 2.079 17 3
2016-17 28 2.508 22 5

Ο όγδοος πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού

Εν τω μεταξύ με την επίδοση του να βγει πρώτος σκόρερ ο Μάρκους Μπεργκ έγινε ο όγδοος παίκτης του τριφυλλιού που καταφέρνει κάτι τέτοιο και παράλληλα ο τρίτος ξένος στην πράσινη ιστορία στην Α' Εθνική.

Μέχρι τώρα αντίστοιχο τίτλο είχαν κατακτήσει οι Αντώνης Αντωνιάδης (πέντε φορές), Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, Δημήτρης Σαραβάκος, Κριστόφ Βαζέχα (τρεις φορές), Νίκος Λυμπερόπουλος, Φάνης Γκέκας και Τζιμπρίλ Σισέ (δυο φορές).

Μάλιστα με αφορμή τον τίτλο του πρώτου σκόρερ για τον Μάρκους Μπεργκ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έφτιαξε ένα πολύ όμορφο κολάζ με τους παίκτες του τριφυλλιού που έχουν κατακτήσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ