ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι πρώτες κινήσεις της "νέας" Παναθηναϊκής Συμμαχίας

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΑΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΑΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ενεργό ρόλο από την αρχή αποφάσισε να παίξει το νέο Δ.Σ. της Παναθηναϊκής Συμμαχίας στην προσπάθεια του να βοηθήσει τον σύλλογο. Διαβάστε στο Sport24.gr ποιοι αποφασίζουν πλέον στη Συμμαχία που δεν έχει καμία εξάρτηση πλέον από τον ιδρυτή της, Γιάννη Αλαφούζο.

Από την Κυριακή το βράδυ με ανακοίνωση που εξέδωσε η Παναθηναϊκή Συμμαχία θέλησε να παίξει πλέον ενεργό ρόλο στις εξελίξεις που πρέπει να υπάρξουν άμεσα στον Παναθηναϊκό ώστε να βγει από τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει.

Λίγα λεπτά μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό η Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για διασυρμό από ένα χωριό, έριχνε ευθύνες στους πάντες και ζητούσε συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο, τη διοίκηση της ΠΑΕ ενώ καλούσε τους οικονομικά εύρωστους να βοηθήσουν την ομάδα μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Βέβαια την Δευτέρα το πρωί υπήρξε και διευκρινιστική ανακοίνωση-στήριξη στον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Αυτή ουσιαστικά ήταν η δεύτερη κίνηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Παναθηναϊκής Συμμαχίας καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχε υπάρξει μια συνάντηση των Σαραβάκου, Ουζουνίδη και Διαμαντόπουλου με τα μέλη του Δ.Σ. Μια συνάντηση γνωριμίας των δυο πλευρών που δεν κράτησε αρκετή ώρα και στην οποία το νέο Δ.Σ. είχε ευχαριστήσει τους τρεις πράσινους για τη προσφορά τους και τη στάση τους απέναντι στο σύλλογο.

Επίσης στην ίδια συνάντηση τους ξεκαθάρισαν πως το νέο Δ.Σ. δεν έχει καμία εξάρτηση από τον ιδρυτή της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, Γιάννη Αλαφούζο, και τους είχε παρουσιάσει και ένα πλάνο με τις κινήσεις που θα κάνουν με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων.

Είναι λογικό αρκετοί να μην γνωρίζουν ποιος είναι πλέον πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου; Ποια είναι τα μέλη που αποτελούν το υ Δ.Σ. που κάνει αυτές τις συναντήσεις, τις προτάσεις και βγάζει αυτές τις ανακοινώσεις.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις 22 Δεκεμβρίου 2017 έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Εκλογές στις οποίες όμως έλαβε μέρος μόνο το 10% των εγγεγραμμένων μελών του σωματείου. Χαρακτηριστικά από τους 4076 που μπορούσαν να ψηφίσουν τόσο με φυσική παρουσία όσο και ηλεκτρονικά στις εκλογές ψήφισαν μόλις 419 μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Τις περισσότερες ψήφους τους πήρε η Τατιάνα Πιτυχούτη (297), κόρη του αείμνηστου Ζαχαρία Πιτυχούτη, ενώ δεύτερος σε ψήφους ήταν ο Θεόδωρος Μαραγκουδάκης (231) και τρίτος ο Ιωάννης Αλεβίζος (107).

Δέκα μέρες αργότερα, στις 3 Ιανουαρίου 2018 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Παναθηναϊκής Συμμαχίας με την Τατιάνα Πιτυχούτη που συγκέντρωσε και τις περισσότερες ψήφους να είναι η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το Δ.Σ. που συγκροτήθηκε ομόφωνα στις 3 Ιανουαρίου έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Τατιάνα Πιτυχούτη
Αντιπρόεδροι: Θοδωρής Μαραγκουδάκης, Ιωάννης Αλεβίζος
Γραμματέας: Κυριάκος Δημητρίου
Ταμίας: Ηλίας Καλιντέρης
Μέλη: Αντώνης Δαμασκηνός, Άγγελος Δημητρόπουλος, Αλέξανδρος Δριβάκος, Αθανάσιος Κολοκυθάς.

ΠΙΤΥΧΟΥΤΗ: "ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ"

Ας δούμε όμως και ποια ήταν τα μηνύματα και οι... προαναγγελίες των μελών του Δ.Σ. πριν τις εκλογές της Συμμαχίας με βάση τις επιστολές που είχαν στείλει οι ίδιοι οι υποψήφιοι.

Αρχικά η δήλωση της προέδρου Τατιάνας Πιτυχούτη ανέφερε:

"Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο "σήριαλ" που παίζεται σε βάρος του συλλόγου, ειλικρινά δεν μου έχουν μείνει λόγια για να σχολιάσω.Μπορώ να περιμένω όμως υπομονετικά μέχρι την Παρασκευή, που είναι οι εκλογές της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Κι αυτό γιατί πιστεύω ακράδαντα, πως η συμμαχία είναι το μέσο για να αποκτήσει ο κόσμος φωνή, και να απαιτήσει αυτή η παρωδία να λάβει τέλος.

Δυστυχώς, λέξεις όπως ειλικρίνεια, διαφάνεια και σεβασμός έχουν εξαφανιστεί από το μυαλό όλων μας. Αυτό όμως πρέπει να σταματήσει εδώ. Πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε ο Παναθηναϊκός να ξαναβρεί την αίγλη του. Ήρθε η ώρα και είναι τώρα και δεν θα το κάνουμε για μας. Θα το κάνουμε για να τιμήσουμε αυτούς που έφυγαν με το τριφύλλι στην καρδιά και γι αυτούς που δεν είχαν ακόμη την ευκαιρία να δουν ποιος είναι ο Παναθηναϊκός.

Κάποτε, ο Μιχάλης Παπάζογλου είχε γράψει σε ένα μηνιαίο δελτίο του Παναθηναϊκού, τα εξής: «Δεν φτάνει να λεγόμαστε "Παναθηναϊκοί" πηγαίνοντας στα γήπεδα ή πληρώνοντας τη συνδρομή μας. Ο καθένας πρέπει να βοηθήσει το Σωματείο του δια της προσωπικής του εργασίας. Ο καθένας είναι σε θέση να κάνει "κάτι". Αυτό δε το "κάτι" είναι το "παν" για τον όμιλό μας. Έναν καλό λόγο, μία καλή πράξη, μία ωραία ιδέα, ο προσηλυτισμός ενός νέου μέλους, ενός νέου οπαδού, ενός νέου αθλητή, ποδοσφαιριστή, κολυμβητή... Ο καθένας μπορεί να προσφέρει μία υπηρεσία, ο ένας περισσότερα, ο άλλος λιγότερα, πάντως όλοι μας κάτι. Έτσι δημιουργούνται και ζουν αιώνια τα Σωματεία, έτσι προοδεύουν. Δεν θέλουμε μόνο οπαδούς, θέλουμε Παναθηναϊκούς συνεργάτες. Σας καλούμε λοιπόν να μας βοηθήσετε, να βοηθήσετε τον Παναθηναϊκό να εκτελέσει τον προορισμό του.»

Μ αυτά τα λόγια, σας καλώ, να διαδώσετε τις εκλογές της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και να συμμετέχετε σ΄ αυτές, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήθουμε τον σύλλογο της καρδιάς μας. Μόνο ενωμένοι γράφουμε ιστορία".

ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ: "ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"

Ο εκ των αντιπροέδρων της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, Θεόδωρος Μαραγκουδάκης, είχε τονίσει:

"Έχουμε την ευκαιρία να μετατρέψουμε την Παναθηναϊκή Συμμαχία σε αυτό που θα έπρεπε να είναι από την αρχή, δηλαδή σε όπλο έκφρασης του κόσμου του Παναθηναϊκού και συμμετοχής του στα τεκταινόμενα.

Για να βρούμε τρόπους άμεσης βοήθειας στην ομάδα, για απομάκρυνση εκείνων που μας έφεραν ένα βήμα πριν από την καταστροφή, για την πραγματοποίηση οικονομικού ελέγχου ώστε να ξεκαθαριστεί οριστικά το ύψος και η προέλευση του χρέους, για να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, για παρακολούθηση και παρέμβαση σε ό,τι συμβαίνει καθημερινά στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό!

Σας καλώ να ξεπεράσουμε όλοι μαζί την απογοήτευσή μας και τη μοιρολατρική αντίληψη ότι "δε γίνεται τίποτα" και να κάνουμε μια νέα αρχή συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές στις 22 Δεκεμβρίου! Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς".

ΑΛΕΒΙΖΟΣ: "ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ"

Ο έτερος εκ των αντιπροέδρων, Ιωάννης Αλεβίζος, είχε σημειώσει πριν τις εκλογές:

"Δίνουμε ζωή στον Παναθηναϊκό μας, συμμετέχουμε όλοι στις εκλογές της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Όλοι μαζί, για ένα μεγάλο σύλλογο".

ΚΑΛΙΝΤΕΡΗΣ: "ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

Ενώ τέλος ο νυν ταμίας της Παναθηναϊκής Συμμαχίας είχε σημειώσει:

"Για όσους δεν με γνωρίζουν, θα ήθελα αρχικά να συστηθώ. Γεννήθηκα το 1981, είμαι Απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Χρηματοοικονομική και Λογιστική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.).

Το επάγγελμα μου είναι Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής και διετέλεσα Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» από το Δεκέμβριο του 2012 έως σήμερα.

Στόχος της «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» θα πρέπει να είναι η εκπόνηση συγκεκριμένου σχεδίου που θα συσπειρώσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού, επώνυμου και ανώνυμου, οργανωμένου και μη, και θα οδηγήσει στην επαναφορά της ομάδας μας, διοικητική και αγωνιστική στο επίπεδο που της αξίζει.

Χωρίς μεγάλα λόγια, με πράξεις ουσίας και υπομονή, νομίζω ότι είναι στο χέρι όλων μας, να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο. Από τη δική μου μεριά, θα προσπαθήσω να βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια, όσο περισσότερο μπορώ".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ