ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι προϋποθέσεις για αγορές - ανανεώσεις στον Παναθηναϊκό

Οι προϋποθέσεις για αγορές - ανανεώσεις στον Παναθηναϊκό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε στο Sport24.gr για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός εν όψει των ανανεώσεων και της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του 2017.

Παραδοσιακά, οι διακοπές των πρωταθλημάτων για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων δημιουργού εύφορο έδαφος για την εμφάνιση μεταγραφικών σεναρίων. Ο Παναθηναϊκός προσφέρει ιδανικό πεδίο, αφού στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους έχει δραστηριοποιηθεί έντονα και ο Αντρέα Στραματσόνι πάντα διερευνά την Ιταλία για ενδιαφέρουσες περιπτώσεις...

Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Αντρέα Στραματσόνι επικοινωνούν σε καθημερινή βάση και ασφαλώς, συζητούν για όλα τα αγωνιστικά ζητήματα. Αρχικά, έχουν αποτιμήσει την ενίσχυση του ρόστερ από τη θερινή μεταγραφική περίοδο και έχουν καταλήξει στις θέσεις όπου έχουν παρατηρηθεί κενά. Ωστόσο, είναι πρώιμο να επικεντρώσουν σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές εν όψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Διότι ο Παναθηναϊκός θα δραστηριοποιηθεί μεταγραφικά τον Ιανουάριο υπό προϋποθέσεις. Πρώτα απ' όλα, πολλά θα εξαρτηθούν από τη βαθμολογική συγκομιδή στη Superleague και από τη βαθμολογία στον όμιλο του Europa League.

Εφόσον ο Παναθηναϊκός διατηρηθεί στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος ή τη διεκδικεί με μικρή διαφορά, η διοίκηση θα δείξει μεγαλύτερη διάθεση για μεταγραφές. Πόσο μάλλον, εάν έχει επιτευχθεί και η πρόκριση στους "32" της διοργάνωσης της UEFA. Όμως, στην απευκταία περίπτωση της αγωνιστικής κατάρρευσης, δύσκολα θα εγκριθεί επιπλέον άνοιγμα στον προϋπολογισμό.

Η ΠΑΕ δεν πρόκειται να διαθέσει πολλά χρήματα, αφού ήδη ο προϋπολογισμός έχει "εκτιναχθεί"και θα καλυφθεί από τον Γιάννη Αλαφούζο, μέσω των Αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου. Ωστόσο, αυτό δεν συνιστά πρόβλημα, αφού ο Αντρέα Στραματσόνι έχει αποδείξει ότι μπορεί να συμφωνήσει με ποδοσφαιριστές έναντι μικρού τιμήματος, προτάσσοντας άλλα κίνητρα και πλεονεκτήματα.

Σε κάθε περίπτωση, προέχει η διαπίστωση για την επάρκεια του ρόστερ και έπειτα θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για προσθήκες. Οπότε, οι παίκτες οι οποίοι ανήκουν στον Παναθηναϊκό μπορούν να αποδείξουν τι αξίζουν και εάν δεν τα καταφέρουν, θα τεθούν υπό την κρίση της τεχνικής ηγεσίας.

Οι ανανεώσεις και ο ρόλος του Ζιλμπέρτο

Επιπροσθέτως, με τη διαπραγμάτευση με τον Μάρκους Μπεργκ να έχει ολοκληρωθεί, η διοίκηση θα ασχοληθεί με τις αναπροσαρμογές των συμβολαίων των Ροντρίγκο Μολέντο, Γιώργου Κουτρουμπή και Ρόμπιν Λουντ. Η υπόθεση του Κουτρουμπή προέχει, διότι αποδεσμεύεται τον Ιούνιο του 2017, ενώ οι άλλοι δύο δεσμεύονται μέχρι τον Ιούνιο του 2018, συνεπώς υπάρχει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο.

Οι συζητήσεις με τον ατζέντη του Κουτρουμπή παρουσιάζουν δυσκολίες, ωστόσο οι διαφορές μπορούν να καλυφθούν. Ο Στραματσόνι έχει εισηγηθεί την ανανέωση του συμβολαίου του 25χρονου αμυντικού και αυτός θέλει να μείνει στην ομάδα. Οπότε, εκτιμάται πως θα καταλήξουν σε συμβιβασμό. Όσο για τους Μολέντο και Λουντ, από τις προκαταρκτικές επαφές έχει διαπιστωθεί διάθεση για επίτευξη συμφωνίας.

Πάντως, ένα ενδιαφέρον στοιχείο αφορά την εμπλοκή του Ζιλμπέρτο Σίλβα στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Μέχρι στιγμής, ο Βραζιλιάνος αναλώνεται στην αναδιοργάνωση της ακαδημίας, στην ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων της ομάδας και στη διαχείριση "περιφερειακών" υποθέσεων. Έχει αφήσει στον Στραματσόνι την ευθύνη του ποδοσφαιρικού τμήματος και δεν επεμβαίνει, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ